Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk Reinier van Arkel jaargang 8 nr 3 2022
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk

Een nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel, leesvoer voor een natte herfstdag. Boordevol nieuwtjes en activiteiten.
Veel leesplezier gewenst!

In deze nieuwsbrief

 
- Nieuwe directeur Reinier Kwadraat
- Week van de toegankelijkheid
- Gevraagd: muzikale ondersteuning op zaterdag 8 oktober
- Gewoon Samen
- Reinier heeft een embleem voor carnaval
- Moreel Beraad
 
Nieuwe directeur Reinier Kwadraat
Malinda Verhoef nieuwe directeur behandelzaken Reinier Kwadraat 
 
Beste collega's,
De meesten van jullie hebben het al via Insite of de interne Tamtam vernomen; vanaf 1 september ben ik officieel gestart als directeur Behandelzaken van Reinier2, naast René van Peijnenburg als directeur Bedrijfsvoering.

Tijdens mijn opleiding Psychologie in Nijmegen, werd voor mij snel helder dat de psychiatrie mij het meeste trok. Na ruim 20 jaar kan ik nog steeds zeggen dat mijn hart binnen de GGZ ligt en ik elke dag met veel plezier en voldoening werk.

Na de eerste dagen, is mijn verwachting dat ik ook in mijn nieuwe rol binnen Reinier van Arkel, met veel plezier en enthousiasme zal gaan werken.
Hoewel ik veel enthousiasme en energie in mijn werk stop, vind ik het ook belangrijk een goede balans te houden met mijn vrije tijd en mijn gezin. Ik houd ervan actief te zijn in mijn vrije tijd en om buiten in de natuur zijn. Afgelopen jaar ben ik voor het eerst begonnen met pianoles om zo mezelf op een heel ander vlak te ontwikkelen, erg leuk. Mijn grote passie is reizen, het liefste met een backpack en zonder vast plan, hoewel dit met kinderen toch wel iets meer plan vraagt.

Ik kijk uit naar de reis die binnen Reinier van Arkel voor me ligt én om jullie te gaan ontmoeten.
 
 
Week van de toegankelijkheid
Reinier Kwadraat werkt mee aan de week van de Toegankelijkheid
Van 3 tot en met 10 oktober met als thema: gewoon welkom
 
Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij ontvangen.
Dit jaar vraagt de Week van de Toegankelijkheid speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijk gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt. Kortom, de kern van sociale toegankelijkheid is dat iedereen gewoon welkom is.
 
Reinier van Arkel kan zich helemaal vinden in de doelstelling van de Week van de Toegankelijkheid en werkt daarom, net als in voorgaande jaren, graag mee. Dit jaar wordt er op het Zorgpark Voorburg een voetbalwedstrijd georganiseerd waarbij cliënten van Reinier van Arkel het Special  Footballteam het tegen elkaar opnemen.  We hopen met deze activiteit ruimte te geven voor nieuwe ontmoetingen tussen Vughtenaren, kwetsbare inwoners van Vught en minder kwetsbare inwoners van deze gemeente, het maakt niet uitIedereen is gewoon welkom!
Gevraagd: muzikale ondersteuning 
Elke 2e zaterdag van de maand is er muziek bij de Stenen Hut in Vught. Voor zaterdag 8 oktober zijn zij nog op zoek naar muzikanten die van 14.00-16.00 uur willen zorgen voor een mooi optreden.
Heb je interesse, ook voor vragen rondom vergoeding etcetera, neem contact op met vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
Gewoon Samen

Nieuwsbrief oktober 2022
 
 
Wandeling ( ca. 8,5 km.) 2 oktober met vrijwilliger Annie Dreessen
 
Om 13.30 uur verzamelen we op Carpoolplaats aan de Halderse Baan te Vught. Vandaar vertrekken we per auto naar de carpoolplaats Kampspoor te Boxtel. Daar beginnen we aan onze wandeling.  We lopen door het Sparrenrijk naar Esch, waar we pauzeren bij "het Pannenkoekenbos" . Na de pauze gaan we nog een klein stukje langs de Esche Stroom en over landgoed de Beukenhorst om naar het beginpunt terug te keren. Het zijn afwisselend zand en verharde paden.
 
 
 
 ‘Gewoon Samen’ donderdag 27 oktober vindt plaats van 19.00-21.00 uur bij DePetrus, Heuvel 2, 5261 EE Vught

Gezellig elkaar ontmoeten bij een kopje koffie/thee
 
Graag aanmelden: info@abzvught.nl of 073 - 657 2000 (tot 12.30 uur)
 
 
 
Is een initiatief van Reinier van Arkel, Cello, ABZ en Robert Coppes Stichting
 
Embleem carnaval
 
Oeteldonk ‘’omèrrumt oe’’ is het nieuwe carnavalsthema 2023.
Met de kleuren rood, wit, geel en met een Oetel vieren de Bosschenaren feest.

Omdat Reinier van Arkel al eeuwen verbonden is aan Den Bosch en omgeving hebben Daan Sleutjes, Marloes Frijters en Anne Gofers een embleem ontwikkelt voor Reinier van Arkel.

Vind jij het leuk om dit jaar ook een embleem van Reinier van Arkel op je kiel of jasje te strijken dan kun je dit embleem bestellen door op de volgende link te knippen en plakken in je browser: https://forms.gle/hVrqqMtKq9zjcgD27
Moreel Beraad
Je hebt waarschijnlijk tijdens je werk wel eens de volgende gedachte: 
 
‘Dit voelt niet goed’ of ‘Doe ik wel het juiste?’

En juist over deze vragen gaat een Moreel Beraad.

Ieder mens stelt zich wel eens de vraag wat het juiste is om te doen, welke keuze moet ik maken, welk dilemma ervaar ik.
.
Binnen Reinier van Arkel gaan we met deze thema's aan de slag door met teams een Moreel Beraad te houden.

Sinds kort willen we ook vrijwilligers de mogelijkheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over een dilemma wat je tegen komt tijdens je vrijwilligerswerk. 

Inmiddels heeft het eerste Moreel Beraad voor vrijwilligers plaats gevonden. Met dank aan Peter die een mooie casus inbracht, het was een leerzaam waardevol beraad waar we allen wat uit meegenomen hebben en mee verder kunnen. We hopen dat we nog verschillende mooie Beraden kunnen doen!

We organiseren op verschillende data een beraad, dus vind je het leuk om deel te nemen en bij een situatie stil te staan geef je op via: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl 

De reeds geplande data waarop je aan kan sluiten zijn:


Vrijdag 21 oktober van 14.00-16.00 uur in Vught    
Tot slot
We houden jullie op de hoogte met deze nieuwsbrief en andere mail. Mocht je vragen hebben of contact willen opnemen met ons, dat kan bijna altijd. We werken nog altijd veel vanuit huis, maar we zijn gewoon bereikbaar.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als je tips hebt of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

Met een hartelijke groet, Patricia Sips en Chantal Verhagen
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp