Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk jaargang 2 december 2017
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Renier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief

Terugblik beursvloer
De beursvloer in Den Bosch is een jaarlijks terugkerend evenement waar bedrijven hun diensten, projecten of extra handen aan maatschappelijke organisaties aanbieden. Reinier van Arkel is ieder jaar van de partij. Maar dit jaar was het heel bijzonder, want vrijwilligers hadden tijdens een brainstormlunch veel wensen die ze op de beursvloer kenbaar wilden maken. Tanny zocht bijvoorbeeld extra handen voor het opknappen van de verwaarloosde Mariakapel op het Zorgpark Voorburg en Digna, Dennis en Maryam missen een bus voor de bewoners en zoeken sponsoren. Op de beursvloer zijn de contacten gelegd! Fabrikant van verf SPS biedt gratis materialen en Weener XL biedt gratis mankracht. We verwachten dat in het voorjaar de Mariakapel er weer tiptop uitziet. Andere leuke matches zijn: vrijkaartjes voor het Brabants museum, vrijkaartjes voor basketbalwedstijden, gratis koffie en koffievarianten ( espresso, capuchino  etc.)  voor de vrijwilligersmiddag die in mei georganiseerd wordt. Een hobbypakket voor cliënten etc. etc. Wij zijn heel tevreden over deze middag en doen volgend jaar zeker weer mee!
Studenten Avans zijn weer begonnen
Studenten die Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijke Dienstverlening studeren aan de Avans Hogeschool in Den Bosch zoeken in het nieuwe schooljaar altijd boeiend vrijwilligerswerk. Door dit vrijwilligerswerk maken zij kennis met verschillende doelgroepen en krijgen zij een kijkje in de keuken bij Reinier van Arkel. De studenten zijn in oktober  gestart, veelal als maatje bij de Vriendendiensten en soms bij het ondersteunen van activiteiten. Voor het tweede jaar werken we hierbij samen met het Kameraden project in Den Bosch. Wij hopen ook dit jaar weer op een leuke samenwerking.
Reiskosten declareren
Als vrijwilliger kunt u uw reiskosten declareren. We hebben hiervoor speciale formulieren waarmee u digitaal een vergoeding voor uw gemaakte reiskosten kunt aanvragen. Declareert u liever per post? Ook dat is mogelijk. U kunt reiskostenformulieren en antwoordenveloppen aanvragen door een mail te sturen naar: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
Sociale kaart Vught
Wilt u andere mensen ontmoeten of iets voor een ander doen? Bent u op zoek naar een bezigheid of praktische informatie? Benieuwd wat er allemaal te doen is in Vught? Op de digitale sociale kaart vind je wat bij je past, gewoon in je eigen buurt. Klik op de volgende link https://socialekaart.vught.nl/ om direct naar de sociale kaart te gaan.
 Activiteiten kalender
Donderdag 30 november ontmoetingsavond Gewoon Samen
Een avond voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten waarin je met anderen een praatje kan maken en wat kan drinken. Je kan hier ook een kaartje leggen, biljart spelen, enz. een avond waarop niets moet en veel mag. U bent vanaf 19.30 uur welkom in het gebouw van ABZ in de Elizabethstraat 2 in Vught en begint om 19.30 uur
Zondag 3 december  wandeling door Annie
Voor vrijwilligers en maatjeskoppels start de wandeling om 13.30 uur aan de Loosebaan te Vught, tegenover Brasserie 155. De wandeling van 8 km gaat over de Vughtse Hei en door Woonoord Lunetten naar Cromvoirt. Daar pauzeren we bij Pannenkoekenhuis het Wonderbos. Via diverse bospaadjes en een stukje langs de IJzeren Man gaan we weer terug naar het beginpunt. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen.
Zaterdag 30 december wandeling met gids op Zorgpark Voorburg
Ook in december staan de vrijwilige gidsen weer voor u klaar Om 13.30 uur geven zij een rondleiding op het Zorgpark Voorburg. U kunt zich melden bij ontmoetingscentrum De Stenen Hut,  locatie de Weverij, Watertorenlaan 13/19 in Vught.  Kosten € 2,50 per persoon. 
Zondag 31 december Oliebollenveldloop op Zorgpark Voorburg 
De oliebollenveldloop is terug van weggeweest!! Dit jaar zijn er zelfs een  wandelroute en een kidsrun aan toegevoegd.  Wethouder Saskia Heijboer gaat het startschot geven om 13.30 uur. De voorinschrijving is open tot en met 29 december. Inschrijven kost dan 5 euro, op de dag zelf kost het 6 euro. De inschrijving loopt via www.inschrijven.nl  Na-inschrijven kan op 31 december bij de Watertoren tussen 12.00 en 13.00 uur.
 Training en scholing
Natuurlijk vinden wij het belangrijk om "onze" vrijwilligers zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen waar zij tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden mee te maken hebben.Daarom werkt het  vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel werkt samen met de vrijwilligersacademie in Vught, Den Bosch en Heusden e.o. .De afgelopen periode zijn er veel trainingen georganiseerd. In woongroep Haarsteeg heeft Nadine de Voogd voor onze vrijwilligers een training verzorgd "kennismaken met de psychiatrie". In Vught is de workshop "gekkenwerk" gegeven door Karin van Hoof. Vrijwilligers die deelgenomen hebben aan de workshops waren erg enthousiast

Ook in januari organiseert de vrijwilligersacademie een workshop. Op 17 januari kunt u in Den Bosch van 13.00 uur tot 16.00 uur de workshop "in Dialoog" bijwonen.Tijdens deze workshop staat het cliëntgericht en methodisch werken én de communicatie centraal. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan de theorie over het communicatieproces en de dialoog. Meer informatie over deze workshop kunt u lezen door op onderstaande button te klikken.
informatie
Informatie Zorgkapel Voorburg
Pastor Frans Meurkens heeft een tekst ingestuurd die wij graag plaatsen

De Wachters..
Misschien is het al opgevallen? Sinds kort staan er twee Wachters bij de ingang van de Kapel. Met een vriendelijke lach en een uitnodigend gebaar heten ze bezoekers welkom. Waar komen deze beelden vandaan? In eerste instantie kunnen we zeggen: uit een opslagdepot. Jaren zullen ze daar gelegen hebben. Het verhaal gaat dat ze uit de oude kapel van het Zorgpark overgebleven zijn. Heel vroeger was de ingang van die kapel achter ‘de boom van de kennis goed en kwaad’. Voor de ingang van Magnolia staat die boom er nog steeds, en wordt in ere gehouden… En in die kapel hebben ze jarenlang de wacht gehouden. Maar, waar stáán die Wachters eigenlijk voor? Ze komen voort uit het verlangen en een diep geloof de nacht te kunnen weerstaan en als mens welkom te zijn in het leven. Dat we aanvaard zijn zoals we zijn, met al onze kwetsbaarheden, vragen en zorgen.  Hebben ze namen? Dymphna en Jozef worden ze genoemd, patrones van goede Zorg en patroon van het Zorgpark. Maria en Johannes worden ze ook genoemd: de lieve Moeder en de beste Vriend van Jezus. Ze wijzen naar ‘omzien naar elkaar’ én ‘in elkaar blijven geloven’. We kunnen ze namen geven van toen en namen van nú… Ze nodigen uit om het voor elkaar te zijn. Om de kou van de nacht te verjagen en een warm huis voor iedereen te zijn!

De kapel in december
3   december, 1e zondag van de Advent: pastor Frans Meurkens
10 december , 2e zondag van de Advent: pastor Caroline van der Horst
17 december, 3e zondag van de Advent: pastor Embregt Wever
24 december, 18.30 uur kerstviering:pastor Caroline van der Horst, m.m.v. Irene Koning & Arjo de Vries, Fred Jansen. Na afloop koffiedrinken met Brabantse lekkernij in de Refter
31 december, 10.30 uur Oud en Nieuw, Pastor Meurkens
7 januari, 10.30 uur, "Drie Koningen", pastor Caroline van der Horst m.m.v. Irene Koning & Arjo de Vries
 Vacatures
Ken jij iemand die zich in zou willen zetten als vrijwilliger of wil je zelf je taken uitbreiden?
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om met een groepje ouderen op een laagdrempelige manier te bewegen. Door te bewegen willen zij graag een gezonde leefstijl ontwikkelen en hun conditie verbeteren. Wij zijn op naar iemand die graag met deze doelgroep werkt en er bekend mee is dat zij soms wat moeite hebben met bewegen. Ondanks dat het wat moeite kost vinden zij het erg leuk aan deze activiteit mee te doen. Wie helpt hen daarbij?

Daarnaast zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het communicatie team van het vrijwilligerswerk komt versterken. We zoeken iemand die het leuk vindt artikelen te schrijven voor regionale weekbladen en wervingsactiviteiten te ondersteunen. Denk hierbij aan het bemannen van een informatiestand, het verspreiden van wervingsmaterialen en aansprekende teksten schrijven.  Spreekt dit je aan en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl Bellen kan ook: 06-15200365
 
 Nieuwe vrijwiligers
Reinier van Arkel is voortdurend op zoek naar vrijwilligers. Gelukkig reageren mensen op onze oproepen in de regionale kranten en op websites. De afgelopen maanden hebben we de volgende vrijwilligers kunnen verwelkomen:
Bets Thur - ondersteunende activiteit Haarsteeg         
Arno Pattiwael - maatje Vriendendienst Vught
Pierre Hochstenbach - vrijwilliger kapel   
Erik Mutsaars - vervoer Zorgpark Voorburg
Jan Kastelijns - maatje Vriendendienst Den Bosch
Bets Sinten - maatje Vriendendienst Heusden
Kayra Mees - ondersteunende activiteit Jeroen Bosch Ziekenhuis
Pascale v/d Akker - Kameradenproject
Shirley Boons - ondersteunende activiteit jeugdhulpverlening
Elise van Bree - ondersteunende activiteit Herlaarhof
Marly van Dessel - Kameradenproject
Esmée kok - maatje Vriendendienst Den Bosch en Kameradenproject
Mirthe van den Berkenmortel - Kameradenproject
Lisa van Helvoort - maatje Vriendendienst en Kameradenproject
Kiek Pijpers - ondersteunende activiteit woongroep von Hobestraat
Tim van de Langerijt - ondersteunende activiteit Fitness
Auke de Vent - maatje Vriendendienst Den Bosch en kameradenproject
Lynn Verschure - ondersteunende activiteit Herlaarhof
Suzanne van Vliet - Vriendendienst Rosmalen  
Sander Diris -  begeleiding inloop Magnolia tweede etage
Loita Dorsten - Kameradenproject
Patty Gerrits - Kameradenproject
Jessie van der Heijden - maatje Lichtboog en Kameradenproject
Manon Pasveer - maatje Vriendendienst en Kameradenproject
Cindy van Roosmalen - ondersteunende activiteit Magnolia tweede etage
Stefanie van Rossum - Kameradenproject
Marlie Spooren - Kameradenproject
Tess Westelaken - Kameradenproject                 
Tom van Mierlo start 1 januari als lid van de Raad van Bestuur
Tom van Mierlo volgt met ingang van 1 januari 2018 Marie-Louise van der Kruis op als lid van de Raad van Bestuur van de Reinier van Arkel groep. Psychiater en directeur behandeling Van Mierlo is sinds 1998 werkzaam bij GGz Breburg. Daarnaast is hij initiatiefnemer en voorzitter van de landelijke stichting HIC (High Intensive Care), houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ART, Actief herstel in de Triade en is hij voorzitter van het CCAF dat teams certificeert die modelgetrouwe zorg bieden aan mensen met ernstige psychiatrische problemen.
Copyright © 2016 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp