Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk jrg.3 nr 1, februari 2018
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief

Welkom op de informatie en ontmoetingslunch!


Wij hebben steeds meer aandacht voor het werken aan herstel samen met de cliënt, en de mensen die voor betrokkene belangrijk zijn. Familie, vrienden en dus ook vrijwilligers - als zij daarvoor open staan - worden betrokken bij de begeleiding en behandeling van de cliënt.
Caroline Truijens, directeur behandelzaken, zal tijdens de lunch nadere uitleg geven. U bent van harte welkom op woensdag:
14 maart 12.30 uur tot 14.00 uur in de Refter aan de Bethaniëstraat 2 in Den Bosch.
of
28 maart om 12.30 uur tot 14.00 uur in de Tussenschakel op het Zorgpark Voorburg in Vught 

Maak uw keuze uit bovenstaande mogelijkheden en geef u op door op onderstaande button te klikken.
Kom luisteren en stel vragen als je wilt.

Aanmelden
Vooraankondiging training kennismaken met de psychiatrie
Voor iedereen die als vrijwilliger actief is organiseren we in april op twee avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur in Den Bosch  een training kennismaken met de psychiatrie. Helaas zijn de data nog niet bekend, zodra we meer informatie hebben sturen we u een mail hierover. Het is een interactieve training vol voorbeelden en handvatten.
Wil jij één dag meehelpen als vrijwilliger?


Wat ga jij doen op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018? Op deze dagen wordt de landelijke vrijwilligerscampagne NLdoet weer gehouden.

Een woongroep in de Bethaniëstraat heeft een oproep op de website van NL Doet geplaatst. Zij zoeken nog 5 vrijwilligers die meehelpen bij het bouwen van een kippenhok.
Het oude kippenhok is namelijk zo oud dat daar met goed fatsoen geen kip een ei wil leggen. Iedereen die een beetje handig is, is van harte welkom om op zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen te steken.

Opgeven voor deze klus kan door je aan te melden via de website www.nldoet.nl of door een mail met je contactgegevens te sturen naar: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl

Vrijwilligersacademie gaat weer van start

We zijn er vroeg bij dit jaar. Want de vrijwilligersacademie is hartstikke leuk en leerzaam. Houdt daarom In de week van 9 tot en met 13 april 2018 alvast je agenda leeg zodat je deel kan nemen aan workshops en lezingen in Den Bosch. Voor vrijwilligers van reinier van Arkel is deelnemen gratis. Maar wees er snel bij, sommige workshops zijn heel snel volgeboekt.

Het belooft een mooie week worden! Dit jaar zijn voor het eerst vrijwilligers uit alle sectoren binnen de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught welkom.

Inschrijving

Vanaf 13 maart 09.00 uur is de inschrijving geopend en kun je inschrijven via de website www.vrijwilligersacademie073.nl

Om in te schrijven kun je op de site rechtsboven een account aanmaken.

14 maart opent "Eetcafé Reinier" haar deuren!
 Activiteiten kalender
19 en 27 maart 2018
De vrijwilligersacademie Heusden organiseert trainingen en workshops voor vrijwilligers. Ook vrijwilligers van Reinier van Arkel zijn van harte welkom om deel te nemen aan de trainingen die in maart georganiseerd worden. Op 19 maart organiseert men een cursus rondkomen met je inkomen. Op 27 maart is er een bijeenkomst rondom het thema omgaan met mensen met dementie. Wil je meer informatie? Klik dan op onderstaande button.
gratis workshops vrijwilligersacademie Heusden
21 maart 2018 Theatervoorstelling "Geweldig Geweldloos Theater"
In de week van de psychiatrie presenteert de cliëntenorganisatie de theatervoorstelling "Geweldig Geweldloos theater" van Skag Peters op 21 maart om 13.00 uur in de theaterzaal in de oude Stenen Hut aan de Parklaan 3 op het Zorgpark Voorburg. Toegang is gratis. Aanmelden an door een mail te sturen naar: cliëntenraad@reiniervanarkel.nl Meer informatie over deze voorstelling vindt u door op onderstaande button te klikken
Meer informatie
29 maart 2018
Gewoon Samen organiseert voor vrijwilligers en maatjeskoppels leuke activiteiten in Vught waar je gratis aan kan deelnemen.
Zo ben je van harte welkom voor een praatje, een potje kaarten of biljarten  op de ontmoetingsavond op 29 maart aanstaande in het gebouw van ABZ aan de Sint Elizabethstraat 1-B in Vught. De avond start om 19.00 uur.

Wist u dat er in "De Stijl" aan het Taxandriaplein 1 D in Den Bosch een weggeefwinkeltje is. Je kunt hier gratis kleding en accessoires halen en brengen. De winkel is om de week op maandag en dinsdag tussen de middag geopend. Als je langs wil gaan raden we jullie aan om even te bellen naar de Stijl: 073 - 6141237
Werkt u mee aan een groot vrijwilligersonderzoek?
Reinier van Arkel werkt via Agora beroepsvereniging samen met de Universiteit voor Humanistiek en 13 andere vrijwilligersorganisaties aan een groot onderzoek onder vrijwilligers.Centrale vraag hierbij is wat vrijwilligerswerk de vrijwilliger biedt. Kortom: wat geeft u plezier en voldoening zodat u dit werk volhoudt? Vul de vragenlijst in door op onderstaande button te klikken. De enquête neemt niet meer dan 15 minuten in beslag.
Enquête
 Vacatures

Gastvrije vrijwilliger gezocht voor ontmoetingscentrum De Stenen Hut

Op het zorgpark in Vught is een ontmoetingscentrum (de Stenen Hut) waar activiteiten worden georganiseerd. Iedereen is hier van harte welkom om een praatje te maken of een kopje koffie te drinken. Er wordt extra aandacht gegeven aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn. In de Stenen Hut werken vrijwilligers samen met cliënten.
De Stenen Hut is dagelijks geopend. Er zijn diverse vrijwilligers nodig die wekelijks op een vast dagdeel willen werken achter de bar. Bent u gastvrij, kunt u hygiënisch werken en lijkt het u leuk om met anderen te werken? Neem dan contact op met ons. Stuur ons een mailtje via vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl U bent van harte welkom!

 

 Nieuwe vrijwilligers
Mientje de Kort - gastvrouw Stenen Hut
Indira Bannerjee - vrijwilligster gespreksgroep Kapel
John Lelieveld - vrijwilliger Stenen Hut repaircafé
Harm Thijssen - maatje Lichtboog
Martijn Vissers - maatje Vriendendienst Den Bosch
Enine Bröring - vrijwilligster de Stijl Den Bosch
Brigitte van Esch - vrijwilligster Kapel
Danique Korsten - maatje Magnolia
Linde de Looijer - maatje Magnolia
Gijs Mettler - vrijwilliger woongroep Schijndel
Anja Vuckovic - maatje Magnolia
Trudy Treijen - vrijwilliger de Parasol Zaltbommel
Personalia

Patricia Sips, nieuwe medewerkster vrijwilligerswerk

Caroline Douwes, coördinator vrijwilligerswerk, krijgt een nieuwe collega, Patricia Sips. Een korte kennismaking:

“In de voorgaande jaren heb ik veel ervaring opgedaan als activiteitenbegeleidster en beeldend therapeute bij het COA, in de GGZ en ouderenzorg. Bij welzijnsorganisatie Divers en MVO naaiatelier I-did heb ik vrouwen begeleid met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Zelf ben ik sinds 2008 vrijwilliger bij de Verkadefabriek in Den Bosch en ontmoet  in mijn functie bij Demarrage vele vrijwilligers. De komende tijd zal ik worden ingewerkt en begeleid door Caroline. Aandachtsfunctionarissen van de locaties waar ik aanspreekpunt voor ga worden zullen een persoonlijke mail ontvangen. Ik heb er zin in!”.

Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp