Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk Reinier van Arkel jaargang 5 nr 2, mei 2019
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Renier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief

Goos Zwanikkenprijs 2019
De Goos Zwanikkenprijs is dé prijs binnen Reinier van Arkel die vernieuwende ideeën stimuleert in de zorg voor cliënten merkbaar te verbeteren. Alle medewerkers, vrijwilligers en studenten kunnen hun idee, verwoord in een kort projectplan opsturen. Vier ideeën krijgen ieder €500 om het idee te realiseren. 

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Goos Zwanikkenprijs zijn:
• Het (originele) idee is een aanvulling op het reguliere zorgaanbod.
• Het kan worden ingezet voor een groep cliënten in de ambulante of klinische langdurige zorg.
• Het idee is uitgewerkt in een kort projectplan waarin je de wie, wat, waar, wanneer en hoe vragen beantwoord.
• Het idee dient in 2018 te worden gerealiseerd.

Vanuit vrijwilligers hebben we maar liefst 3 verschillende inzendingen kunnen doen!

Op 17 mei 2019 worden de inzendingen beoordeelt. 
De deskundige jury bestaat uit:
• H. Corthals, psychiater
• E. van Doorn, voorzitter Raad van Bestuur Reinier van Arkel
• I. van Hest, bestuurslid van stichting VUmc Fonds
• M. Nienhuis, sectordirecteur maatschappelijke ontwikkeling gemeente ’s-Hertogenbosch
• J. Zwanikken-Leenders, ambassadeur van de Verwenzorg

Laten we voor nu maar hopen dat we op 6 juni op Kasteel Maurick 1 of meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen!
Zorgzekeren

We vonden een handige website!
www.zorgzekeren.nl

In zorginstellingen worden gevoelige gegevens verwerkt en uitgewisseld. Veilig en verantwoord omgaan met deze gegevens is daarbij van groot belang. Door zorg te ZEKEREN bescherm je de privacy van patiënten, cliënten en van de instelling.

De site is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Ziekenhuizen en geeft praktische tips, informatie over wet- en regelgeving, filmpjes en quizjes over je eigen kennis.

Niet alleen leuk, ook heel belangrijk. Want het gaat wel om informatie van mensen op hun kwetsbaarst!

Familiemiddag 'Herstel door samenwerking' 26 juni 2019
Burendag 2019
In september 2019 zal er weer burendag zijn. Via de onderstaande link vind je meer informatie over de burendag en wat de voorwaarden zijn om daar budget voor te krijgen.

https://www.burendag.nl/voorwaarden-particulieren
Declareren
In de vorige nieuwsbrief hebben we geschreven over het declareren van gemaakte kosten, maar omdat het nog steeds niet in alle gevallen goed gaat willen we het nogmaals benoemen.

Iedere vrijwilliger kan zijn of haar reiskosten voor 'woon-werkverkeer' declareren tot 25 km enkele reis met een en maximum van €125,- per maand.

Voorbeelden van niet goed gedeclareerd zijn:
- Kosten gemaakt tijdens het contact/ activiteit. Denk hierbij aan een kop koffie, km gemaakt tijdens een uitstapje met cliënt, et cetera. Deze kosten komen voor rekening van de cliënt.
- Declaraties van 2018, declaraties van het 'oude jaar' moeten eind januari van het nieuwe jaar binnen zijn. Dit heeft te maken met de jaarafsluiting.
- Declaraties dienen zo spoedig mogelijk ingediend te worden, de eerste week van de nieuwe maand de declaratie van de afgelopen maand is het meest ideaal. Via deze weg willen wij uitdrukkelijk vragen om gemaakte kosten niet 'op te sparen' maar met regelmaat te declareren. 

Mocht het niet duidelijk zijn of er ontstaan vragen naar aanleiding van het bovenstaande; bel of mail!
 Training en scholing
Vrijwilligersacademie
Vanaf 1 mei staat het nieuwe aanbod van de Vrijwilligersacademie weer online!
Je komt hier direct wanneer je op de onderstaande link klikt. 

https://vrijwilligersacademie073.nl/workshops/

 
 Vacatures
Duofietsen
Jawel! Ook op het zorgpark Voorburg is voor bewoners een duofiets aangeschaft. In de buitenlucht zijn, bewegen, het is voor iedereen gezond. Daarom zoeken we maatjes die mee op de duofiets willen. Op een aantal dagdelen is er een vaste begeleider aanwezig dus u kunt zelf aangeven wat voor u een fijne tijd is om een rondje, of meerdere, te komen fietsen met een bewoner. Kunnen motiveren en stimuleren op een prettige manier is een voorwaarde, het is een nieuwe activiteit en de conditie van veel bewoners is niet al te best. Een gezellige en ontspannen sfeer maakt u samen.

Bewegen op de stoel
Op zorgpark Voorburg is sinds een aantal jaren de activiteit Bewegen op de Stoel op de afdeling Magnolia. De vaste vrijwilliger (naast de vaste begeleidster) valt uit en daarom zijn we op zoek naar een vervanger. Het is een laagdrempelige activiteit. Plezier en in beweging zijn is het voornaamste. De activiteit is op woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Bent u voor een gezonde dosis beweging, kunt u op een prettige manier bewoners enthousiasmeren en begeleiden dan maken we graag kennis met u.

Kookactiviteit
Zelf mee de maaltijd bereiden, echte groenten zien en aardappels schillen of een salade maken is voor bewoners op zorgpark Voorburg niet alledaags. Bij een kookactiviteit ondersteun je de begeleidster bij het organiseren en betrekken van bewoners bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Geduld, enthousiasmeren en op een prettige manier mensen kunnen motiveren zijn belangrijke ingrediënten voor deze activiteit. Op maandagochtend en donderdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur is momenteel plaats. 

Buschauffeur
Op het zorgpark Voorburg in Vught rijdt een elektrisch busje dat bewoners van A naar B en retour brengt. Het is een service waar veel bewoners dankbaar gebruik van maken. We zouden de dienst graag uitbreiden met de vrijdagochtend en de zondagochtend. Op zondag ten behoeve van bewoners die naar de kapel willen voor een viering in de kapel. Iedere zondag hoeft natuurlijk niet, mag wel. 
De teams van door de week en van zondag zijn heel collegiaal, de sfeer is gemoedelijk, het gaat misschien langzaam en enige hulp bij in- en uitstappen is soms nodig. Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Koster gezocht voor kapel in Vught
Wij zijn op zoek naar een koster die de praktische werkzaamheden ter voorbereiding en afsluiting van de kerkdienst op zich wil nemen. Denk hierbij aan spullen klaarzetten, assisteren tijdens de viering, zorgen voor koffie achteraf en opruimen. 
De viering is iedere zondagochtend, de werkzaamheden zijn tussen 9.00 en 12.30. Er wordt in een betrokken team samen gewerkt volgens een rooster. Ongeveer 1x per maand bent u aan de beurt. De sfeer is open en gemoedelijk en er worden tussen de 30 en 60 deelnemers verwacht. De kapel bevindt zich op het zorgpark in Vught. 

Spreekt het bovenstaande u aan? Neem dan contact met ons op.
 
 Nieuwe vrijwiligers
In de voorgaande nieuwsbrieven zijn de nieuwe vrijwilligers niet meer genoemd. 
Dit item willen we weer terug gaan brengen. Daarnaast zijn we op zoek naar een vrijwilliger die interviews wil afnemen bij collega vrijwilligers, zodat we in elke nieuwsbrief iemand kunnen uitlichten!

Mocht je interesse hebben of iemand hier voor weten, dan horen we het graag!
vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp