Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk Reinier van Arkel jaargang 5 nr 2, mei 2019
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Renier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief

Goos Zwanikkenprijs 2019
In de vorige nieuwsbrief hebben we geschreven over de Goos Zwanikkenprijs en dat vanuit vrijwilligers 3 inzendingen zijn gedaan.
We kunnen jullie het goede nieuws vertellen dat.......:

Het idee van Piet Doorn in de prijzen gevallen is!

Op 6 juni was de prijsuitreiking door Joke Zwanikken-Leenders en Eddy van Doorn.   

Piet heeft geschreven over een tocht met de huifkar welke 10 jaar geleden is gemaakt en hoe prachtig deze dag was voor cliënten en hun maatje. Dat gunt Piet de huidige club cliënten met hun maatje ook en heeft daarom het idee ingestuurd! Piet zijn idee is beloont met een geldbedrag van €500,-.

De volgende stap is dat de activiteit georganiseerd moet worden, daar zijn we dan ook mee aan de slag.
Omdat veel van onze cliënten niet op vakantie kunnen, is het streven om de activiteit in de zomer te laten plaatsvinden en wel op 26 augustus.
We hopen dat er veel cliënten met hun maatje mee kunnen gaan!

We houden jullie op de hoogte!

Piet en alle andere vrijwilligers die een inzending gedaan hebben: bedankt namens vrijwilligerswerk!

 
Activiteiten
Burendag
In september 2019 zal er weer Burendag zijn. Via de onderstaande link vind je meer informatie over de Burendag en wat de voorwaarden zijn om daar budget voor te krijgen.

https://www.burendag.nl/voorwaarden-particulieren
Etenstijd!
Schrijf donderdag 7 november 2019 al vast in je agenda....

We kunnen al een klein tipje van de sluier oplichten en noemen dat we een gezellige avond aan het organiseren zijn voor onze vrijwilligers! 

De volgende ingrediënten zijn aanwezig om het een geslaagde avond te maken:
- voor de inwendige mens wordt goed gezorgd 
- entertainment
- en het allerbelangrijkste: gezelschap van elkaar! 

De officiële uitnodiging volgt op een later moment, met alle details die hier nog niet vernoemd staan!
 Training en scholing
Vrijwilligersacademie
Op 16 oktober en 23 oktober wordt de training 'Kennismaking met de psychiatrie' aangeboden door Reinier van Arkel bij de Vrijwilligersacademie. Los van de reguliere inschrijving hebben we een aantal plekken gereserveerd voor de vrijwilligers van Reinier van Arkel. De training bestaat uit twee bijeenkomsten van 19.00-21.00 uur. De locatie volgt nog.
Opgeven kan via vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl 

Voor het overige aanbod van de vrijwilligersacademie kun je op de onderstaande link klikken.
https://vrijwilligersacademie073.nl/workshops/

 
 Vacatures
Visliefhebber gezocht!
In de periode van mei tot en met september is de visclub van Reinier van Arkel elke donderdagavond van 17.30-21.00 uur actief bezig! Tijdens deze avond gaat een club van 15 deelnemers ontspannen aan de slag met hun grote hobby. Op deze avonden worden zij ondersteund door een medewerker van Reinier van Arkel met 1 of meerdere vrijwilligers. Mocht je tijd hebben om in deze maanden de club op donderdag (al dan niet wekelijks) te versterken met je kennis over vissport, dan komen we graag in contact met jou. Voer aan de haak, lijnen goed instellen, visserslatijn praten met elkaar iets voor u? 

Gastvrije winkelmedewerkster Grab&Go
Wij zijn op zoek naar een gastvrije (inval)winkelmedewerkster. In een winkel op het zorgpark in Vught komen tijdens lunchtijd bewoners en medewerkers hun lunchpakket kopen en eten. 
De winkel heeft een versafdeling met groente en eieren uit eigen tuin en er worden woonaccessoires en cadeaus verkocht. Er is ook een mooi buitenterras waar regelmatig bezoekers een kopje koffie komen drinken. 
Als vrijwillige winkelmedewerkster ruim je de winkel in en beheer je de kassa. Ook zorg je als gastvrouw dat de bezoekers zich welkom voelen. 
De werktijden zijn op de ochtenden vanaf 9.00 tot 14.00. 

Telefoon of tablet
Sjan heeft een nieuwe telefoon en zoekt hulp. Zo'n soort vraag komt regelmatig voor bij cliënten in de wijk en bewoners op het zorgpark.
We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om een tijdje met iemand op te trekken om hen de trucjes van een telefoon of tablet uit te leggen. Van te voren spreek je een periode af. Op een plezierige en toegankelijke manier iemand wegwijs maken in de communicatie mogelijkheden is voldoende. Geduld en kunnen afstemmen op de behoefte zijn een voorwaarde.
Als vrijwilliger werk je meestal alleen met de cliënt. Je hebt contact met de begeleiders in dienst of de persoonlijk begeleider. Daar kun je ook met al je vragen terecht.
Wil jij graag je kennis doorgeven en iemand helpen zelfredzaam te zijn op dit gebied? Bel/bericht ons dan om verder kennis te maken. Chantal en Patricia, coördinatoren vrijwilligerswerk

Kookactiviteit
Zelf mee de maaltijd bereiden, echte groenten zien en aardappels schillen of een salade maken is voor bewoners op zorgpark Voorburg niet alledaags. Bij een kookactiviteit ondersteun je de begeleidster bij het organiseren en betrekken van bewoners bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Geduld, enthousiasmeren en op een prettige manier mensen kunnen motiveren zijn belangrijke ingrediënten voor deze activiteit. Op maandagochtend en donderdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur is momenteel plaats. 

Vogelaar
Voor een cliënt met een behandelcontact bij Reinier van Arkel zijn we op zoek naar een speciaal maatje. Iemand die van vogelen houdt en er met betreffende cliënt af en toe op uit wil trekken. Deze gedeelde interesse en activiteit zouden de cliënt een enorm plezier kunnen doen. Bent u of kent u die iemand? Neem dan contact met ons op. Vriendelijke groet, Patricia en Chantal, coördinatoren vrijwilligerswerk

Koster gezocht voor kapel in Vught
Wij zijn op zoek naar een koster die de praktische werkzaamheden ter voorbereiding en afsluiting van de kerkdienst op zich wil nemen. Denk hierbij aan spullen klaarzetten, assisteren tijdens de viering, zorgen voor koffie achteraf en opruimen. 
De viering is iedere zondagochtend, de werkzaamheden zijn tussen 9.00 en 12.30. Er wordt in een betrokken team samen gewerkt volgens een rooster. Ongeveer 1x per maand bent u aan de beurt. De sfeer is open en gemoedelijk en er worden tussen de 30 en 60 deelnemers verwacht. De kapel bevindt zich op het zorgpark in Vught. 

Spreekt het bovenstaande u aan? Neem dan contact met ons op.
 
Wandeling Zorgpark Voorburg vernieuwd

 


Heb je wel eens de tijd genomen om in ons mooie Zorgpark Voorburg te wandelen? Er zijn verschillende wandelingen te maken en een van deze routes leid je door het prachtige park aan de hand van 17 gedichten. Deze route is onlangs vernieuwd.
Daarnaast is het mogelijk elke laatste zaterdag van de maand aan de Reinierwandeling mee te doen. Een wandeling over het zorgpark onder begeleiding van een gids. Ook kan men als groep een wandeling met gids aanvragen via de Stenen Hut.
Ook zónder gids kun je de wandeling maken door een routebeschrijving te halen bij de receptiepost op het zorgpark.
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp