Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk september/ oktober 2017
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen dat in de nieuwsbrief kan verschijnen.

In deze nieuwsbrief

Doe jij ook mee met de Beursvloer?
De beursvloer is een jaarlijks evenement in Den Bosch dat wensen en mensen aan elkaar verbindt. Bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden ontmoeten elkaar op 16 november in de Avans Hogeschool. Zij willen een maatschappelijk bijdrage leveren aan de (lokale) samenleving waarvan zij deel uitmaken. Én de Beursvloer is er voor instellingen, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen. Een aantal vrijwilligers en medewerkers hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben leuke wensen die misschien op de beursvloer gerealiseerd kunnen worden. We denken aan een heerlijk diner voor cliënten, een opknapbeurt voor de maria kapel en een verwenmiddag voor mannen met een echte barbier.  Heb jij een leuk idee dat je graag wil uitwerken voor cliënten maar heb je daar materialen/ geld of andere hulp bij nodig dan kun je contact opnemen met vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
Dag van de verwenzorg
10 oktober van 11.00-16.00 uur is de DAG VAN DE VERWENZORG.
Op diverse locaties zetten vrijwilligers en medewerkers zich in om zoveel mogelijk cliënten extra te laten genieten van alledaagse én bijzondere dingen. Tijdens de Dag van de Verwenzorg staat 'genieten' centraal. Voor hen wordt op woensdag 10 oktober een High Tea georganiseerd van 15.00 uur tot 16.30 uur in het personeelsrestaurant op het Zorgpark Voorburg in Vught. Wij zoeken hiervoor vrijwilligers die meehelpen bij het vervoer van cliënten naar deze High Tea.
Cliënten hebben ook een individuele wens mogen indienen. Ook voor deze wensen zoeken wij nog vrijwilligers, voor 10 oktober maar ook voor later. Wij zijn uitdrukkelijk op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om met eigen auto te rijden. Natuurlijk worden de reiskosten vergoed.
Wilt u meehelpen met de High Tea of wilt u één cliënt begeleiden bij het uitkomen van diens wens? Geef u dan nu op als vrijwilliger door te mailen naar communicatie@reiniervanarkel.nl
Feest!!!!                                                        
U zal wel denken: "waar blijft toch dat vrijwilligersdiner dat Reinier van Arkel jaarlijks als dank voor uw inzet organiseert?"  `Dat diner... dat komt er niet want we hebben dit jaar  een veel leuker plan:  en dat is een groot feest voor zowel vrijwilligers als medewerkers in de Maaspoorthal in Den Bosch. Daar laten we mee zien dat we het werk binnen onze organisatie met elkaar opknappen. Iedereen draagt zijn eigen steentje bij, als medewerker, als vrijwilliger, als lid van de familieraad. Daarom bent u allemaal van harte welkom op donderdag 23 november.  De voorbereidingen zijn in volle gang, het wordt een feest met voor ieder wat wils. U kunt genieten van muziek of lekker kletsen in een rustige omgeving. En er is genoeg te beleven. Meer informatie volgt nog.
Wandeling
Iedere laatste zaterdag van de maand om 13.30 uur staat er een enthousiaste gids voor u klaar voor een rondleiding op het Zorgpark. U kunt zich melden bij ontmoetingscentrum de Stenen Hut, locatie de Weverij, Watertorenlaan 15 in Vught, kosten 2,50. U kunt de wandeling ook boeken als team-uitje of als informatieve activiteit. Voor meer informatie kunt u bellen met: 073-6585912
Iedere maand zet "onze vrijwilligster"Annie een wandeling uit, die ze eerst zelf heeft gelopen.Op zondag 1 oktober maken ze weer een wandeling van ca. 9 km over de landgoederen Jagershagen en Sparrendaal. De start is om 13.30 uur vanaf de Martinihal in Vught. 
Vrijwilligersonderzoek

Vrijwilligers zijn onmisbaar! Daarom onderzoeken we samen met Welzijn Divers en Galant waarom mensen wel óf geen vrijwilligerswerk doen. Ook willen we graag weten hoe de vrijwilligers het vrijwilligerswerk ervaren. Met de resultaten kunnen we de ondersteuning aan (toekomstige) vrijwilligers verbeteren. Vrijwilligerswerk kunt u doen in alle soorten en maten. Van een uurtje in de maand tot een paar uur per week. Van penningmeester van de sportvereniging tot thuis kok voor uw buurtgenoten. Of het tot stand brengen van een nieuw initiatief in de wijk.
Werkt u mee aan ons onderzoek? Dat kunt u doen door een korte vragenlijst in te vullen  Het invullen duurt ongeveer tien minuten. Fijn als u dit vóór 3 oktober kunt doen. Hebt u nog vragen over het onderzoek of de vragenlijst? Stuur dan een mail naar digipanel@s-hertogenbosch.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

ga naar tevredenheidsonderzoek
 Activiteiten kalender
De afvalstoffendienst rijdt met een karavaan van wagens een tour door Vught, Boxtel en 's Hertogenbosch en tovert daarmee een lach op de gezichten van cliënten van Reinier van Arkel en deelnemers van het samenwerkingsverband "Samen Sterk in de Wijk". Op 1 oktober om 13.00 uur arriveren de wagens op Zorgpark Voorburg en worden deelnemers ontvangen bij de Stenen Hut. Rond 16.30 uur is de karavaan weer terug bij de Stenen Hut en is het tijd m de ervaringen uit te wisselen. Wil jouw maatje dit spektakel meemaken? Geef hem of haar dan op door een mail te sturen naar p.van.duppen@reiniervanarkel.nl

Gewoon Samen organiseert de komende tijd weer leuke ontmoetingsactiviteiten voor iedereen.
Wil je samen met anderen naar de  film  dan ben je op dinsdagavond 10 oktober vanaf 19.30 uur van harte welkom in theater de Speeldoos aan de Vliertstraat 6 in Vught. Voordat de film gaat beginnen drinken we in de foyer gezamenlijk een kopje koffie.  Geef bij de kassa aan dat je aansluit bij Samen naar de Film. Deelnemen aan deze filmavond kost dan € 5,50
 
 Training en scholing
Voor alle vrijwilligers die in in ‘s-Hertogenbosch en Vught wonen wordt de VrijwilligersAcademie073 georganiseerd. Reinier van Arkel werkt samen met de vrijwilligersacademie en biedt op 18 november aanstaande een moreel beraad aan. Het moreel braad is een groepsgesprek waarbij we ethische dillema’s die je tegenkomt in je vrijwilligerswerk bespreken. Denk aan vragen zoals: "mijn maatje wil mij steeds cadeautjes geven kan ik dit aannemen"? of wat doe ik als een cliënt mij in vertouwen vertelt dat hij/ zij iets gestolen heeft? De vrijwilligers die deelnemen aan het moreel beraad kunnen zelf hun dilemma's/ vragen inbrengen.Aanmelden kan door op onderstaande button te klikken
aanmelden
 Vacatures
Wil jij je vrijwilligerstaken uitbreiden of ken je iemand die ook vrijwilligerswerk wil doen. Wij hebben veel verschillende vacatures. Zo zijn we op zoek naar iemand die oudere bewoners van Magnolia wil begeleiden bij het genieten van het wellness bad. Dit is een bijzonder bad dat bijvoorbeeld kan bubbelen of waarbij gebruik gemaakt wordt van geur olie. De bedoeling is om de bewoners een ontspanningsmoment te bieden. Vertrouwen en rust zijn belangrijk bij deze activiteit. We zoeken vrijwilligers die het aanspreekt om op een integere manier mensen hierbij te begeleiden.
Natuurlijk zoeken we ook nog steeds heel veel maatjes. De aanvragen voor een individuele  vrijwilliger stromen binnen. Wandelmaatjes, sportmaatjes, koffiemaatjes etc. etc. Ook studenten nodigen we uit om contact met ons op te nemen. Dit vrijwilligerswerk kan je als vrijwilliger ook heel veel bieden omdat het je een inkijkje geeft in de psychiatrie. Meer inormatie kun je vrijblijvend opvragen door een mail te sturen naar:
vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl . Bellen kan ook: 06-15200365
 Welkom nieuwe vrijwilligers!
Heel veel nieuwe vrijwilligers zijn tijdens de zomermaanden gestart. Daar zijn we heel blij mee want vrijwilligers hebben we nooit genoeg! Welkom allemaal:
Rien Cornelissen - maatje bij Vriendendienst Rosmalen
Mariëlla van der Heijde - vrijwilliger maandelijkse filmavond van gewoon Samen in Vught
Annie de Krom - begeleiding persoonlijke effectiviteitstraining
Helma Maartens - winkel medewerkster Hebbes
Leo IJpelaar - buschauffeur Zorgpark en gastheer Stenen Hut
Marie-Louise de Nijs - winkelmedewerkster Hebbes
Kim Verbunt - vrijwilliger geld en regelzaken FPA
Nikki van der Wijst - vrijwillig begeleidster kinderen Herlaarhof
Jan Piek - kok in maatschappelijk steunpunt de Stijl
Gerda Kramer Voets - maatje Magnolia tweede etage
Frans Knuvers - muziekvrijwilligster Magnolia begane grond
Bertine Klaassen - vrijwilligster restaurant woongroep Haarsteeg
Yohanna Fsahaye - gastvrouw Stenen Hut
Manon Ernst - muziekvrijwilligster Magnolia begane grond
Farah Benhaddad - maatje Vriendendienst Den Bosch woonzorg Zuid-Oost
Eric van Reijsen - vrijwilliger geld en regelzaken FPA
Agnita van Eekhout - vrijwilligster restaurant woongroep Haarsteeg
Joop Hooijmans - ondersteunende activiteiten  administratieve scholing
Martijn van der Heijden - ondersteunende activiteiten administratieve scholing
Ed Koers - vrijwilliger repaircafé

Na de zomervakantie hebben ook de tweedejaars studenten zich aangemeld.  Zij komen kennismaken met de psychiatrie en doen dat door vrijwilligerswerk te doen:
Kiek Pijpers - ondersteunende activiteiten wwongroep von Hobestraat
Esmee van Dijk - maatje de Waterboog
Tim van de Langerijt - vrijwillig begeleider Fitness Vught
Auke de Vent - maatje Vriendendienst Fact Den Bosch
Lynn Verschure - ondersteunende activiteit Herlaarhof
Suzanne van Vliet - maatje Vriendendienst Rosmalen
 
Personalia
Mieke Vianen, teammanager binnen WZO heeft per 1 september 2017 onze organisatie verlaten om zich op een nieuwe carrière in de zorg te gaan richten. Anouk van de Vondervoort zal per 1 oktober 2017 de overstap maken naar Herlaarhof. Heidi Lemmers zal zich binnenkort gaan richten op een functie binnen FACZO.
Gelukkig zijn we er inmiddels in geslaagd om een aantal goede nieuwe teammanagers aan te stellen.
Jan Driessen zal vanaf 15 september 2017 teammanager worden van de Lichtboog, Waterboog en het Gezondheidscentrum. Jan is een ervaren leidinggevende in de zorg.
Denny van Boxtel zal de komende tijd, in nauwe samenwerking met Jan Aarts de teams binnen het Beschermd Wonen aan gaan sturen. Denny is, naast zijn werk als verpleegkundige binnen BW Schijndel, als projectmedewerker verbonden aan de Kanteling Beschermd Wonen.
Flexibel vrijwilligerswerk 
Voor o.a. studenten een mogelijkheid om binnen Reinier van Arkel kennis te maken met verschillende doelgroepen
Wil je een keer kennismaken met een andere doelgroep of vind je het leuk om op verschillende locaties mee te werken? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan kortdurende activiteiten. Studenten kunnen deze activiteiten gebruiken om extra uren te maken:
* Geef je op als vrijwilliger voor verwenzorgactiviteiten. Je kunt helpen op 10 oktober maar ook na 10 oktober zijn er individuele activiteiten die je kunt ondersteunen. Het gaat om activiteiten die gemiddeld 4 uur in beslag nemen.
* Neem deel aan het Moreel Beraad, een erg leerzame bijeenkomst! Je kan hiervoor 3 uur extra inzet rekenen.
* We zoeken nog een vrijwilliger die 1x per maand op dinsdagavond samen met een andere vrijwilliger de filmavond wil begeleiden. De begeleiding neemt ongeveer 4 uur tijd in beslag
* De kerkdienst op zondagochtend kan altijd wat extra handen gebruiken. Je bent vanaf half 10 welkom tot ongeveer half 12. Voor meer informatie kun je mailen naar: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
Copyright © 2017 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp