Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk Reinier van Arkel jaargang 6 nr 1, maart 2020
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Renier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief


- Coronavirus
- Eetcafe
- Reinierwandeling
- Training en scholing
- Vrijwilligersacademie 073
 
Coronavirus
Zoals in heel Nederland heeft Reinier van Arkel de nodige maatregelen genomen om de zorg voor onze cliënten zo optimaal mogelijk te houden. Deze maatregelen hebben op al de werkzaamheden en bezoeken binnen de organisatie betrekking, zo ook het vrijwilligerswerk.

Eerder is hier al een aparte mail of brief over gestuurd, maar via deze weg willen we iedereen vragen om extra alert te zijn op klachten en hoe je daarmee om gaat.
Mocht je twijfelen of het werk wat je binnen onze organisatie doet door kan gaan, neem dan contact op met de aandachtsfunctionaris.

Met name studenten willen we vragen om extra alert te zijn en te overleggen, aangezien zij een uitgebreid sociaal netwerk hebben en over het algemeen gebruik maken van het openbaar vervoer. 

Bij vragen of onduidelijkheden kun je ook bellen met de coördinatoren vrijwilligerswerk of je vraag stellen per mail aan: corona@reiniervanarkel.nl
 
Eetcafé
Eetcafé Reinier in 2020

Elke 2e woensdag van de maand serveert eetcafé Reinier ook in 2020 weer wereldse maaltijden in restaurant 'de Tussenschakel' op Zorgpark Voorburg in Vught. Laat je verrassen door bewoners van het Zorgpark die de maaltijden koken en serveren met begeleiding van team voeding van Reinier van Arkel. Elk café heeft een thema. Reserveer nu via 073-6585564 of 06-25442873. Of stuur een mail naar team.voeding@reiniervanarkel.nl  

Overzicht 2020:
 • 08 april Turks
 • 13 mei Japans
 • 10 juni Spaans
 • 08 juli Indiaas
 • 12 augustus Chinees
 • 09 september Thais
 • 14 oktober Marokkaans
 • 11 november Surinaams
 • 09 december Mexicaans
Reinierwandeling
Reinierwandeling Zorgpark Voorburg elke laatste zaterdag van de maand


Zorgpark Voorburg is een openbaar park met zorgaanbieders en daaraan gerelateerde voorzieningen. Er is een betekenisvolle relatie met Vught en de omgeving. Iedereen kent 'Voorburg'. Reinier van Arkel verzorgt wandelingen en daarmee heeft het park ook een recreatieve functie. 

Iedere laatste zaterdag van de maand is er om 13.00 uur een Reinierwandeling op Zorgpark Voorburg onder leiding van een gids. Start is vanaf ontmoetingscentrum De Stenen Hut,  locatie de Weverij, Watertorenlaan 13/19 in Vught. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag wel via telefoonnummer (073) 658 5912. Kosten zijn € 2,50 per persoon.
 Training en scholing
We maken je expliciet attent op het onderstaande aanbod van cursussen, trainingen en lezingen, die voor vrijwilligers toegankelijk zijn.
Maak vooral gebruik hiervan en schrijf je in.  
Vrijwilligersacademie

Voor het aanbod van de vrijwilligersacademie kun je op de onderstaande link klikken.
https://vrijwilligersacademie073.nl/workshops/

'Kennismaken met de psychiatrie'
Op 15 en 22 april wordt de training 'Kennismaken met de psychiatrie' door Reinier van Arkel aangeboden via de Vrijwilligersacademie.
We hebben 4 plekken gereserveerd voor vrijwilligers vanuit Reinier van Arkel, daarvoor kun je je aanmelden via vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl of je kan je aanmelden via de site van de Vrijwilligersacademie, zie de link hierboven. 
 
 Vacatures
Een greep uit onze recente vacatures:
 
 • Team ‘Vrijwillige Kapelbegeleiders’ zoekt collega
Elke zondag is op het Zorgpark Voorburg in Vught een Kapelviering voor bewoners van het Zorgpark en voor andere belangstellenden. Omdat een deel van de deelnemers niet in zelfstandig naar de ka-pel kan komen, worden zij hierin begeleid door een team van kapelbegeleiders. Deze komen op zondagochtend bij elkaar, om bewoners op te halen en te begeleiden in het pendelbusje (met vrijwillige chauffeur). Het team is ook tijdens de viering aanwezig om bewoners bij te staan en eventuele ongeregeldheden op te vangen. 

Wij zijn op zoek naar:
Een rustige en toegewijde vrijwilliger die gemiddeld een keer per maand tussen half 10 tot uiterlijk half 1 op de zondagochtend beschikbaar is (per kwartaal wordt daarvoor een rooster gemaakt). Een kordate en tegelijkertijd meelevende instelling kan van pas komen. Maar het allerbelangrijkste is dat u het plezierig vindt om met mensen om te gaan en wilt samenwerken met collega-vrijwilligers en medewerkers.

Wij bieden:
Een inspirerende werkomgeving waarin u mensen leert kennen van allerlei achtergronden, waarin u uw vaardigheden om samen te werken kunt ontplooien en die geen dag hetzelfde is. U gaat deel uitmaken van een team met enthousiaste vrijwilligers die twee maal per jaar samenkomen om het werk te bespreken, onder leiding van één van de pastores. Jaarlijks is scholing mogelijk passend bij het vrijwilligerswerk dat u doet. Demarrage werkt daarbij samen met de vrijwilligersacademie zodat vrijwilligers kunnen kiezen uit een groot en divers aanbod van workshops en trainingen. Vanuit het steun-punt vrijwilligerswerk staan drie medewerkers klaar om begeleiding te geven indien gewenst.
 
 • Chauffeur
Voor bewoners en bezoekers rijdt er iedere ochtend  op het zorgpark Voorburg Vught een elektrische bus, de zogenaamde Bringo. De chauffeurs rijden volgens een vast rooster.

Gevraagd:
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de bus te rijden en met mensen om te gaan Je komt met veel verschillende mensen in contact. De bus heeft ook een sociaal aspect. Sommige bewoners rijden voor de lol een rondje mee en maken graag een praatje met de chauffeur. Een chauffeur die geduldig is en relativeringsvermogen heeft is bijzonder welkom. 
  
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp