Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk jrg.4 nr 4, maand 12 2018
View this email in your browser
Welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk van Renier van Arkel.
Wij horen graag wat u ervan vindt.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als u tips heeft of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

In deze nieuwsbrief

 • Even voorstellen: nieuwe coördinator en adreswijziging
 • Oliebollenveldloop
 • NL Doet op 15 en 16 maart 2019
 • Kerstmarkt Reinier van Arkel
 • Bijeenkomsten
 • Training en scholing
 • Activiteiten
 • Adreswijzigingen
Nieuwe coördinator

Afgelopen augustus heeft Caroline Douwes na jaren trouwe dienst als coördinator vrijwilligerswerk het stokje doorgegeven. In deze nieuwsbrief willen wil ik me graag voorstellen.

Mijn naam is Chantal Verhagen en ik ben sinds 1 oktober aan het werk als coördinator vrijwilligerswerk naast mijn collega coördinator Patricia Sips.
Ik ben bijna 16 jaar werkzaam binnen Reinier van Arkel in verschillende functies. In 2003 ben ik als begeleider gestart binnen een klinische woonvorm en nadien ambulant. Vanaf 2012 heb ik binnen het management gewerkt en heb ik tot 1 oktober 2018 gewerkt als teammanager van Beschermd Wonen.
En nu een hele insprirerende leuke nieuwe uitdaging. Kwaliteit van zorg is voor mij altijd het belangrijkste punt geweest en ik ben erg blij dat ik dit nu via een ander kanaal verder mag uitbouwen!

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. Op die dagen ben ik bereikbaar op nummer: 06-46383977. Het telefoonnummer van Patricia Sips is: 06-53156400. Via het mailadres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl zijn mijn collega Patricia en ik beiden bereikbaar.   

Via deze weg willen we ook direct kenbaar maken dat we zijn verhuisd. Ons nieuwe adres is: Parklaan 4, 5261 LR Vught.

Groet Chantal Verhagen

 

Oliebollenveldloop

Sportief op oudejaarsdag? Loop of ren mee met de Oliebollenveldloop!

Wil jij 2018 sportief afsluiten? Doe dan mee met de traditionele Oliebollenveld-loop op maandag 31 december op het Zorgpark Voorburg. Winnen is niet zozeer van belang, het draait om samen, sportief het oude jaar af te sluiten. Voor iedereen de kans om de wandel- of hardloopschoenen aan te trekken en je beste beentje voor te zetten met als beloning een medaille, heerlijke warme oliebollen en glühwein of warme chocolademelk.

Om 13.30 uur wordt het eerste startschot gegeven. De kinderen starten met een kidsrun van 1 km, op de voet gevolgd door wandelaars (2,5 – 5 km) en de hardlopers (5 – 10 – 15 km). Zij starten om 13.45 uur (let op: twee startmomenten). Het startpunt is bij de Oude Watertoren waar ontmoetingscentrum De Stenen Hut haar onderkomen heeft gevonden in het Weverijgebouw aan de Watertorenlaan 15. Iedereen is welkom om sportief samen het oude jaar af te sluiten en 2019 met een content gevoel te starten. Na afloop is er voor iedere deelnemer een medaille en worden er warme verse oliebollen van Paashuis aangeboden.
Kom bij voorkeur op de fiets i.v.m. parkeergelegenheid.

Inschrijven kan op de dag zelf tussen 12.00 en 13.15 uur. € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar en € 6,- vanaf 13 jaar. Alle informatie is terug te vinden op onze nieuwe website: www.oliebollenveldloop.nl
Wij hopen met jou het jaar sportief en gezellig af te sluiten!

 

NL Doet start op 15 en 16  maart

NLdoet 15 & 16 maart 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 wordt de landelijke vrijwilligerscampagne NLdoet voor de 15e keer gehouden. Voor je activiteit of klus kun je vanaf november 2018 een financiële bijdrage aanvragen.


NLdoet biedt organisaties de mogelijkheid om iets extra’s te doen voor de doelgroep, een accommodatie op te knappen of een buurt groener te maken. Wensen kunnen er in alle soorten en maten zijn. NLdoet is een prachtige manier om nieuwe vrijwilligers te leren kennen en te interesseren voor je organisatie! In ‘s-Hertogenbosch e.o. waren vorig jaar ruim 1250 vrijwilligers actief bij 81 activiteiten.

Voor je activiteit of klus kun je vanaf november 2018 een financiële bijdrage aanvragen. Door de groeiende populariteit van NL Doet is het van belang je activiteit op tijd aan te melden, als je een bijdrage wil aanvragen. Op = op! Op www.nldoet.nl kun je alle informatie vinden – bijvoorbeeld de spelregels voor het aanvragen van de financiële bijdrage – en klussen/activiteiten aanmelden.

Bedenk een mooi plan en ga aan de slag tijdens NLdoet 2019. Voor ondersteuning kun je contact opnemen met Galant via info@galant.nl of 073 615 62 50. 

Kerstmarkt Reinier van Arkel

 Heb je de kerstmarkt toch niet kunnen bezoeken?

Maar heb je dit nog niet aangegeven via de enquête? Dan staat jouw kerstpakket (tegen overhandiging van je persoonlijke uitnodiging) vanaf 28 december klaar op:

•Vught: receptie Zorgpark Voorburg
•’s-Hertogenbosch: receptie hoofdingang Bethaniestraat 2

 Je kunt zelf kiezen op welke van de twee locaties je je pakket ophaalt.

Bijeenkomsten
In 2019 gaan vanuit Vrijwilligerswerk met regelmaat bijeenkomsten gepland worden om elkaar te ontmoeten en thema's te bespreken welke leven onder vrijwilligers of onderwerpen die van belang zijn voor vrijwilligers. 

De data voor het eerste kwartaal zijn:
 • dinsdag 29 januari van 14.00-15.30 uur in Vught
 • woensdag 27 februari van 19.00-20.30 uur in Den Bosch
 • vrijdag 22 maart van 14.00-15.30 uur in Vught
Om een idee te hebben over hoeveel aanwezigen we kunnen verwachten, vragen we je om je op te geven via vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl of via 06-46383977 of 06-53156400

We hopen natuurlijk op een grote opkomst!
 Training en scholing
Ook in 2019 zijn er weer workshops beschikbaar via de Vrijwilligersacademie. We houden jullie op de hoogte wanneer het nieuwe aanbod beschikbaar is. 
 Activiteiten
In deze rubriek worden initiatieven uit de regio onder de aandacht gebracht. Deze activiteiten zijn mogelijk leuk om als maatje aan deel te nemen. 
 • Stijldansen
Op donderdagmiddag is er dansles en vrij dansen Buurthuis De Korf MGR van Kesselstraat 29 Vlijmen. Aanvang 13.15 uur voor beginners, vanaf 14.00 uur de meer ervaren deelnemers. Einde 16.00 uur. Dansen is gratis maar er wordt een bijdrage gevraagd voor de zaalhuur á 2 euro per persoon.
Bij interesse kan je rechtstreeks een mail sturen aan : info@stijldansclub.nl  Succes verzekerd!

 
 • Bijzonder leuk café
Elke 2e zaterdag van de maand kunnen cliënten van 16 uur tot 19 uur naar café Janika komen voor een gezellige middag met elkaar. Er zijn af en toe optredens (door mensen met beperking). Ze kunnen er plaatjes aanvragen en gezellig met elkaar dansen, zingen en kletsen onder het genot van een drankje.
De entree is gratis. 
Het adres is: Zuid Willemsvaart 249, 5211 SH s’Hertogenbosch.

Al een paar jaar gaat een clubje mensen daar naar toe. Tot voor kort was het druk en kwamen er mensen met uit Amersfoort en Amsterdam enz. Nu is dat gestopt en blijft het clubje uit Den Bosch (en omstreken) over. 
Hoe gezellig zou het zijn als er meer mensen met beperking of kwetsbaarheid een leuke middag zouden hebben.
Drankjes en vervoer zijn voor eigen kosten. 
 •  Meer info 
Mocht je graag wat meer informatie verkrijgen over bovenstaande activiteiten, dan kun je die stellen via vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl
 Adreswijzigingen
Tijdens de afgelopen kerstactie van Reinier van Arkel werd duidelijk dat een aantal adressen van het vrijwilligersbestand niet meer kloppend waren. De informatie over vrijwilligers die verhuisd of gestopt zijn is niet juist in de administratie terecht gekomen. Hierbij de vraag om er zorg voor te dragen dat de informatie bij het aanspreekpunt van de locatie terecht komt, maar om er zorg voor te dragen dat de informatie juist in ons systeem komt te staan, graag ook een bericht naar vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl.
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp