Copy
Nieuwsbrief vrijwilligerswerk Reinier van Arkel jaargang 7 nr 2 2021
View this email in your browser
Zomer in zicht, welkom bij de nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk

Een nieuwe nieuwsbrief van Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel, boordevol leuke activiteiten om aan deel te nemen, actief of verdiepend voor ieder wat.
Veel leesplezier gewenst!

In deze nieuwsbrief

 
- We praten je graag even bij!
- Vanuit het nieuws: Gemeente Den Bosch bedankt vrijwilligers
- Tijdschrift De Reinier
- Symposium Familie en Naastbetrokkenenraad
- De Huiskamer
Een Goed gesprek
-Sportloket Avondvierdaagse
- Moreel Beraad
- De Gezonde Combinatie
- Corona en Reinier van Arkel
We praten je graag even bij!
 
Herhaling:
Belangrijke informatie voor vrijwilligers die declaraties indienen!
 
Declaraties kunnen niet meer geschreven worden, de scanner kan deze niet 'lezen'. Alleen digitaal ingevulde formulieren kunnen worden verwerkt.

Een vernieuwd leeg Excel werkbestand heeft iedereen ontvangen, ben je dit formulier kwijt, neem contact met ons op zodat we je een nieuwe link kunnen toesturen.
Gooi alsjeblieft meteen de oude formulieren weg, verwijder ze uit je pc of laptop. Dat voorkomt veel onnodige (mis) communicatie.

Je vult naam ,adres, woonplaats, je IBAN nummer en de periode in. Bij Afdeling RKW Vrijwilligerswerk en dan alleen nog maar de kilometers. Er zit een formule in het formulier die het bedrag dan berekend. Daarna moet je het bestand opslaan als 
PDF bestand, en mailen naar factuur@reiniervanarkel.nl.

Je krijgt een automatische bevestiging waarop je niet kunt reageren, tekst wordt niet gelezen.
Het lege Excel werkbestand blijft dan op je computer/ laptop bewaard voor de volgende declaratie.
Voor vragen kun je mailen naar het bekende adres: crediteurenadministratie@reiniervanarkel.nl en natuurlijk kun je eerst je aandacht functionaris of contactpersoon om raad vragen of ons bellen of mailen.
Oude formulieren, ook de pas nieuwe met paars/ groene opmaak, eigen Excel bestanden, eigen lijstjes en alles wat handgeschreven is, kunnen niet meer verwerkt 
worden!
Vakantieperiode en personele bezetting

De zomervakantie komt er aan, een fijn moment voor velen om weg te gaan een moeilijkere periode om de roosters kloppend te maken.

Zoals elk jaar zijn we op zoek naar mensen die kunnen en willen ondersteunen als vakantie- of flexkracht. Heb je een zorgachtergrond of ken je iemand met een zorgachtergrond, wil je in de zomerperiode wat extra betekenen voor onze cliënten en direct wat bijverdienen, kijk dan op de onderstaande site:

Vakantiewerk ggz | Werken en leren bij Reinier van Arkel | Werken en leren bij Reinier van Arkel (reinierwerktenleert.nl)

 
Vanuit het nieuws: Gemeente Den Bosch bedankt vrijwilligers
Vrijwilligers maken 's-Hertogenbosch mooier, want zij zetten zich in voor een ander, voor de buurt of voor de sportclub. De gemeente wil hen daarom graag in het zonnetje zetten en bedanken voor hun hartverwarmende inzet.

Daarom nodigt de gemeente hen van harte uit voor het 'Goed Gedaan Festival' op vrijdag 24 juni in de Orangerie in Den Bosch. Er is een middag en een avondprogramma. Het middagprogramma is van 13.00-16.30 uur en het avondprogramma duurt van 19.00 tot 22.30 uur.
Van een swingende muziekbingo tot een verrassend optreden en een gezellige borrel. Het belooft een feestelijke dag te worden.

Alle vrijwilligers uit de gemeente kunnen zich aanmelden voor het Goede Gedaan Festival. Per dagdeel zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer info en aanmelden: www.denbosch.nl/nl/projecten/goed-gedaan-festival
 
Tijdschrift De Reinier
De nieuwe Reinier is uit!

Zoals eerder aangekondigd wordt deze niet meer automatisch thuis gestuurd, mits je eerder aangegeven hebt de Reinier te willen ontvangen.
Mogelijk ben je van gedachten veranderd, is er wat fout gegaan in de verzending, ben je nieuw binnen Reinier van Arkel, wat de reden ook mag zijn: Wil je toch een exemplaar van de Reinier dan ligt deze voor je klaar op het kantoor van Vrijwilligerswerk of we kunnen hem alsnog aan je toesturen. Graag een berichtje naar: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl met in het onderwerp: 'Reinier ontvangen' dan komt hij zo lang de voorraad strekt naar je toe!
Symposium Familie en Naastbetrokkenenraad
De Huiskamer
In de speeldoos in Vught schenken we koffie en aandacht op:

Maandag van 13.30-15.00
Dinsdag van 10.00-11.30
Donderdag van 10.00-11.30

Je wordt ontvangen door een gastvrouw.
Deze gastvrouw en eventuele andere gasten zitten klaar voor een praatje. Koffie en thee kosten 1 euro per kopje. Kom eens gezellig binnen wandelen, je bent van harte welkom.
 
Een Goed Gesprek
Levensvragen

Graag maken we jullie attent op een initiatief van de protestantse gemeente in Den Bosch maar voor alle gelovigen en niet gelovigen toegankelijk. Vriendelijk en met aandacht kijken ze of ze wat kunnen doen voor de kwetsbare medemens en hebben ze een luisterend oor voor diegenen die daar behoefte aan hebben. Een goed gesprek is eenmalig, soms een paar keer. De bedoeling is mensen op weg te helpen.

Voor vrijwilligers is er bij de vrijwilligersacademie op donderdag 29 september en maandag 17 oktober een workshop “Omgaan met levensvragen in gesprek” waarin je handvaten krijgt om zelf een goed gesprek aan te gaan. Houd het aanbod van de vrijwilligersacademie in de gaten als je geïnteresseerd bent en maak er gebruik van als je kunt!
Sportloket Avondvierdaagse
Moreel Beraad
Je hebt waarschijnlijk tijdens je werk wel eens de volgende gedachte: 
 
‘Dit voelt niet goed’ of ‘Doe ik wel het juiste?’

En juist over deze vragen gaat een Moreel Beraad.

Ieder mens stelt zich wel eens de vraag wat het juiste is om te doen, welke keuze moet ik maken, welk dilemma ervaar ik.
.
Binnen Reinier van Arkel gaan we met deze thema's aan de slag door met teams een Moreel Beraad te houden.

Sinds kort willen we ook vrijwilligers de mogelijkheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over een dilemma wat je tegen komt tijdens je vrijwilligerswerk. 

Inmiddels heeft het eerste Moreel Beraad voor vrijwilligers plaats gevonden. Met dank aan Peter die een mooie casus inbracht, het was een leerzaam waardevol beraad waar we allen wat uit meegenomen hebben en mee verder kunnen. We hopen dat we nog verschillende mooie Beraden kunnen doen!

We organiseren op verschillende data een beraad, dus vind je het leuk om deel te nemen en bij een situatie stil te staan geef je op via: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl 

De reeds geplande data waarop je aan kan sluiten zijn:

- Maandag 11 juli van 14.00-16.00 uur in Vught
- Donderdag 15 september van 9.30-11.30 uur in Den Bosch
Vrijdag 21 oktober van 14.00-16.00 uur in Vught    
De Gezonde Combinatie
Lunch en bewegen: een gezonde combinatie!

Lekker bewegen en daarna heerlijk lunchen, dat is nou echt een gezonde combinatie.

Donderdag 23 juni vind de derde editie plaats van de ‘Gezonde Combinatie Zorgpark Voorburg’. Een initiatief van het Sportloket Reinier van Arkel, Herstelacademie de Stenen Hut en MOVE Vught. Drie zeer betrokken partijen die zich inzetten om mensen te laten bewegen én te laten ontmoeten. In combinatie met een gezonde lunch zijn dit dé ingrediënten voor een geslaagde activiteit.

Voor de heerlijke lunch gaan de deelnemers zich bewegen op het Zorgpark. onder begeleiding van Tim Quik en 2 stagiaires van MOVE Vught, wordt er een gevarieerde beweegroute gevolgd, waarbij iedereen op eigen niveau kan bewegen.

De aanwezige deelnemers kunnen voor slechts € 3,- deel nemen aan de ‘Gezonde Combinatie Zorgpark Voorburg’. De overheerlijke lunch wordt bereid door enthousiaste vrijwilligers en cliënten onder begeleiding van Tessa Daniëls.
Iedere laatste donderdag van de maand kunt u deelnemen aan de ‘Gezonde Combinatie Zorgpark Voorburg’. Lijkt het u ook leuk om erbij te zijn? Neemt u dan contact op met Tim Quik sportloket@reiniervanarkel.nl

De eerste volgende data is donderdag 23 juni. In verband met de voorbereidingen wordt u verzocht om u aan te melden voor maandag 12.00 uur (de maandag voorafgaand aan de activiteit).

Tot nu toe zijn er 16 aanmeldingen voor aankomende gezonde combinatie!!

Noteert u vast de overige data van dit jaar in uw agenda: 28 juli, 25 augustus, 22 september, 27 oktober, 24 november, 22 december. Tot ziens, bij de Gezonde Combinatie!
Corona en Reinier van Arkel
Het lijkt al weer lang geleden voor sommigen, maar binnen Reinier van Arkel hebben we te maken met een kwetsbare doelgroep waardoor toch nog een keer de volgende afspraken gedeeld worden:
  • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten
  • Was je handen regelmatig
  •  Zorg voor een goed geventileerde ruimte
Bel bij twijfel voorafgaand aan je afspraak je contactpersoon of afdeling.
Tot slot
We houden jullie op de hoogte met deze nieuwsbrief en andere mail. Mocht je vragen hebben of contact willen opnemen met ons, dat kan bijna altijd. We werken nog altijd veel vanuit huis, maar we zijn gewoon bereikbaar.
Klik op dit adres vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl als je tips hebt of iets wilt vertellen wat in de nieuwsbrief zou moeten verschijnen.

Met een hartelijke groet, Patricia Sips en Chantal Verhagen
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2018 Reinier van Arkel|, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u vrijwilliger bent bij Reinier van Arkel of heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen|.

Ons adres is:
Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211LJ 's Hertogenbosch
Nederland

Niet meer deze mails ontvangen?
Klik hier om u voorkeur te veranderen update your preferences 
Of klik hier om uit te schrijven unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp