Copy
En liten oppdatering og andre ting
View this email in your browser
Bremsnes ved kai i Namsos

Ikke adjø, men på gjensyn


MS Bremsnes som har vært i klubbens eie siden 2011, forlot havnen med kurs til Namdalske farvann, med kaptein Stig Øvereng og styrmann Sven Vea til rors. Med full tank diesel og rikelig med kaffevann ombord, kastet de siste trossene med stor optimisme i blikket. 

De forlot havnen på Revsnes forrige lørdag i 11 tiden og la til kai i Namsos i 20tiden. Turen har gått bra og båten fungerte utmerket. Litt sjøbord var det når de kom ut på Folla, og måtte gå med litt redusert fart. Godværet var med de heile veien, og båten syntes nok det var godt å få tusle en langtur. 

Båten vil bli brukt til dykketurer, sjøturer og være en del av viktige redningsøvelser i Namdalsområdet. Ikke nok med at de får seg båt, men nå er muligheten å vekke opp sin egen dykkeklubb med muligheter for båt og turer. 

En god tid med Bremsnes er over for vår del, og vi kan se tilbake på flotte og morsomme turer til blandt annet Halten og mange dykkertreff med grilling ombord, og en god varm kopp kaffe.
Vi velger nok å ikke si adjø, men på gjensyn da Kaptein Øvereng har lovet oss at vi får være med på turer. Vi blir nok å takke ja til det. 

En tur ut til Sørgjeslingan eller Flatanger tar vi gjerne sammen med dere. 


Lykke til videre med godbåten .


 

Månedens profil


Navn: Martin Valleraunet
Bosted: Levanger
Jobb: Driftstekniker Helse Nord Trøndelag
ÅFK: Leder, medlem siden 08
Motto: "Det herre ska vi klar"Martin har AOWD og Rescue Diver, og sertifisert dykkeleder. De fleste som har vært på våre dykkertreff har nok sett Martin for det meste med hørselvern på ørene og bøyd over manometeret på kompressoren. Hvorpå han har sørget for at våre dykkende gjester hadde fått påfyll av luft på sine flasker.
 Han har sittet som leder siden høsten 2015, og har tatt sin rolle alvorlig. Martin var med på vraktoktet i oktober 2011 hvor vi var gjester ombord på FF Gunnerus, NTNUs forskningsfartøy. Her var vi med på lokalisering og identifisering av fartøyet MS Rauenthaler som forliste under 2.verdenskrig. 
Martin har dykket i sydligere strøk, og med god sikkerhet den eneste i klubben som har dykket i den berømte Bajkalsjøen i Russland. Verdens dypeste innsjø.
Han har ofte reiselyst, og plutselig er han på tur til fjerne østen. 
 

Med vind kommer vann?

 

Det er nå besluttet at Statkraft skal bygge Europas største vindmøllepark på Fosen, med stor del i Åfjord Kommune. Dette er et tiltak på godt og vondt, og det er delte meninger om hvorvidt dette er bra for oss her på Fosen. 

Utifra info som kommer fra Åfjord Kommune, så blir vedtak om å bygge basseng tatt i nær fremtid. Her er det viktig at klubben melder sin interesse for bassengtid, noe som er til stor hjelp for fremtidig rekruttering. Og med rekruttering følger mer inntekt i klubbkassen, noe som igjen blir bedre utstyr for å kunne drive klubben. Nå vil det bli enklere å kunne foreta egne øvelser i basseng, og muligheten for å kunne kjøre dykkekurs blir plutselig mye enklere.  Vi minner om årsmøte 2016

 

Åfjord Froskemannsklubb inviterer til årsmøte på Åfjordskroa lørdag 2.april klokka 1300.

Se innkalling her....

Alle nye og gamle medlemmer velkommen til pizza, dykkeprat og generell info.

Bli medlem