Copy


 

View this email in your browser

Σημείωμα της σύνταξης

Σας καλωσορίζουμε στο χειμερινό τεύχος του ενημερωτικού μας δελτίου!
Ο χρόνος που πέρασε υπήρξε εξαιρετικά δύσκολος τόσο για τη χώρα μας όσο και για τη διεθνή  κοινότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η δουλειά των ομάδων Balint, η οποία εστιάζει στη σχέση θεράποντος και ασθενούς και τη στήριξη του κλινικού έργου των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δρ. Μηνάς Μαστρομηνάς, μαιευτήρας-γυναικολόγος, αποκαλύπτει με ειλικρίνεια και ευαισθησία τις ψυχολογικές προεκτάσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ γιατρού και ασθενούς. 
Σχετική με αυτό το θέμα είναι και η συμμετοχή της ομάδας μας στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στον Βόλο μεταξύ 28 και 31 Μαΐου 2015, με δυο ομιλίες με τίτλους: «Η τριαδική σχέση γιατρού-ασθενούς-συντρόφου στην εξωσωματική γονιμοποίηση» και «O ρόλος του φύλου στη σχέση ιατρού-ασθενή με έμφαση στην μαιευτική-γυναικολογία». Περισσότερα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο άρθρο της Δρ. Φαίης Γρίβα στη συνέχεια του δελτίου μας.  
Η Ελληνική ομάδα Balint πήρε μέρος επίσης στην ημερίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος στις 19 Οκτωβρίου 2015. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας διενεργήθηκε ομάδα Balint με συμμετέχοντες φοιτητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που ήδη συναντούν στη σχέση με τους ασθενείς τους. Η Δρ. Ευγενία Καραντώνη μας ενημερώνει στο άρθρο της για αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση με τους φοιτητές της ιατρικής.
Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ από την συμμετοχή της συντονίστριας Λήδας Μπήτρου στο Balint weekend που πραγματοποιήθηκε στο Leeds της Αγγλίας τον Νοέμβριο και ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2016!

Μάγδα Χατζηδημήτρη
Υπεύθυνη Σύνταξης

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Δρ. Μηνάς Μαστρομηνάς
Ο γνωστός μαιευτήρας-γυναικολόγος μας μιλάει για την σχέση ιατρού-ασθενή και τις ψυχολογικές πλευρές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Διαβάστε την αποκλειστική του συνέντευξη εδώ.

 

Παρουσίαση της συμμετοχής μας στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας
Διαβάστε το ρεπορτάζ
 

Συμμετοχή της συντονίστριας Λήδας Μπήτρου στο Balint weekend που πραγματοποιήθηκε στο Leeds της Αγγλίας τον Νοέμβριο.
Διαβάστε το ρεπορτάζ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η νέα ομάδα ομάδα Balint που ξεκίνησε φέτος για ιατρούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας δέχεται συμμετοχές από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικευόμενους.
Αν σας ενδιαφέρει μία πιο ασθενοκεντρική προσέγγιση στην ιατρική και θέλετε να μοιραστείτε μέσα σε μία ομάδα συναδέλφων τις δύσκολες πλευρές της δουλειάς σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8016431 ή με mail στο info@balintgroupgreece.com  για να δηλώσετε συμμετοχή.

Διεξαγωγή ομάδας Balint στην ημερίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας
Διαβάστε το ρεπορτάζ

 

Εκδηλώσεις στην Ελλάδα
Τον Ιούνιο του 2016 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομάδα Balint για τους γιατρούς και τους άλλους επαγγελματίες υγείας που θέλουν να έρθουν σε γνωρίσουν την μέθοδο των ομάδων Balint.
Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σύντομα.
                             
Εκδηλώσεις στο εξωτερικό
Στις 5 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί εποπτικό εργαστήριο (study day) για τους συντονιστές ομάδων Balint με θέμα «Καλλιεργώντας τις ρίζες της ψυχαναλυτικής σκέψης στην εργασία Balint- μία μέρα για τους συντονιστές όπου θα κληθούν να σκεφτούν τις αρχές της δουλειάς και την πρακτική εφαρμογή τους». Θα ακολουθήσει το 46ο ετήσιο δείπνο της Βρετανικής Εταιρίας Balint στο Λονδίνο (Medical Society of London).
Τα επόμενο εκπαιδευτικό Balint Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα στο Whalley Abbey μεταξύ 11 και 13Μαρτίου 2016.
Για να ενημερωθείτε για εκδηλώσεις εταιρειών Balint άλλων χωρών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνούς Ένωσης Balint http://www.balintinternational.com/

 

Copyright © 2015, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ BALINT, All rights reserved.

Our mailing address is:
Πάρου 3β, 14562 Κηφισιά, τηλ./fax: +30 210 8016431, www.balintgroupgreece.com. Info@balintgroupgreece.com
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list