Copy
Εισαγωγικό σημείωμα

Σας καλωσορίζουμε στο καλοκαιρινό τεύχος του ενημερωτικού μας δελτίου! Η δουλειά των ομάδων Balint στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των γιατρών και των ειδικευόμενων στη μέθοδο των ομάδων Balint με απώτερο σκοπό να ενταχθούν οι ομάδες στο φυσικό τους χώρο, το νοσοκομείο.

Η συμμετοχή μας στο 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία που οργάνωσε η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον διάλογο που είχαμε ξεκινήσει με τον κλάδο της μαιευτικής, όπου η θεραπευτική σχέση γιατρού- ασθενούς είναι ιδιαίτερα σημαντική. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ της Λήδας Μπήτρου.

Σε αυτό το τεύχος θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τις απόψεις και τις εμπειρίες δύο γενικών ιατρών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε δύο διαφορετικά συστήματα υγείας: του Δρ. Σαλέπη στην Ελλάδα και του Δρ. Morgan στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι μας έκαναν την τιμή να παραχωρήσουν συνέντευξη σε δύο γιατρούς, μέλη των ομάδων μας. Διαλέξαμε τη γενική ιατρική ως ειδικότητα λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του κλάδου με τις ομάδες Balint.

Είχαμε επίσης τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Δρ. Άλκηστη Ηγουμενάκη Ψυχίατρο- Ψυχοθεραπεύτρια και Πιστοποιημένη Συντονίστρια & Μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Balint στο Workshop που πραγματοποίησε η ομάδα μας στις αρχές του μήνα. Μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις της εδώ.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Μάγδα Χατζηδημήτρη
Υπεύθυνη Σύνταξης
 
 
 
Η Λήδα Μπήτρου, Κλινική Ψυχολόγος, Συντονίστρια των Ελληνικών Ομάδων Balint, μας μεταφέρει στο 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία. Η ομιλία της είχε τίτλο «Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Οι ομάδες Balint για την επεξεργασία τους από τον ιατρό». Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:
"ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ" με τον Δρ. Γεώργιο Σαλέπη και τον Δρ. Ντέιβ Μόργκαν

Δρ. Γεώργιος Σαλέπης
Ο Γενικός Ιατρός Γεώργιος Σαλέπης συνομιλεί με την Ειδικευόμενη Παθολόγο, και μέλος των ομάδων Balint, Κλαίρη Αραμπατζή, για τη γενική ιατρική, τη σχέση γιατρού-ασθενούς, το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ομάδες Balint.

Διαβάστε την αποκλειστική του συνέντευξη εδώ.
Δρ. Ντέιβ Μόργκαν
Ο Γενικός Ιατρός και Συντονιστής Ομάδων Balint στη Μ. Βρετανία, Ντέιβ Μόργκαν, συνομιλεί με τον Τάσο Σταύρου, Ειδικευόμενο Παιδοψυχίατρο και μέλος των ελληνικών ομάδων Balint, για τις απόψεις και τις εμπειρίες του με τις ομάδες Balint, τη θεραπευτική σχέση και το πώς έχει βοηθηθεί ο ίδιος από τη μέθοδο Balint.

Διαβάστε την αποκλειστική του συνέντευξη εδώ.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ BALINT WORKSHOP (4/6/2016)

Το Balint Workshop των ομάδων μας πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου. Προσκεκλημένη συν- συντονίστρια ήταν η Δρ. Άλκηστη Ιγουμενάκη, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια και Πιστοποιημένη Συντονίστρια & Μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Balint. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις της.

3o ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ BALINT ΑΘΗΝΩΝ

Το Φθινόπωρο του 2016 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Σαββατοκύριακο Balint Αθηνών. Τις ομάδες που θα πραγματοποιηθούν θα συντονίσουν οι πιστοποιημένοι συντονιστές Σωτήρης Ζαλίδης, Άλκηστη Ηγουμενάκη και Λήδα Μπήτρου. Στα πλαίσια του Balint Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθεί και ένα Leaders Workshop για τους εκπαιδευόμενους συντονιστές. To Balint Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτό και σε μη- μέλη. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Ελληνικές Ομάδες Balint δέχονται αιτήσεις συμμετοχής από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικευόμενους για τις μικτές ομάδες γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2016 και θέτουν στο επίκεντρο την σχέση ιατρού (ή κλινικού) και ασθενούς και την ψυχολογία του ασθενούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στις ομάδες Balint μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα μας http://www.balintgroupgreece.com/. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με τη συντονίστρια των ομάδων, Λήδα Μπήτρου, στο info@balintgroupgreece.com  ή στο 210 8016 431.
 

.

Copyright © 2016, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ BALINT, All rights reserved.

Our mailing address is:
Πάρου 3β, 14562 Κηφισιά, τηλ./fax: +30 210 8016431, www.balintgroupgreece.com. Info@balintgroupgreece.com
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hellenic Ballint Group · 3b Parou str. · Kifisia · Athens, A1 14562 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp