Copy
Goedemorgen!
Hoe zit het met jouw veranderkracht?


In de vorige Zomermailings stonden we stil bij jouw FIT-score, voorkeursrollen en bijbehorende valkuilen en irritaties. Over een week of 3 pakken we dat onderwerp weer verder op. Nu gaan we verder met veranderkracht.

Veranderkracht is de ‘moeder aller competenties’. Op dit moment is het één van de belangrijkste competenties waarover medewerkers, teams en organisaties moeten beschikken. Om niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst succesvol te kunnen blijven functioneren.

In deze zomermailing
✔ Alles over Veranderkracht: de motor voor succesvolle organisaties
✔ Hoe spreek je jouw Veranderkracht aan? Zet jezelf aan het denken
✔ Persoonlijke toelichting van Marian de Joode over het begrip Growth Mindset

Oftewel: het vermogen om kansen te benutten die verandering met zich meebrengt. Kunnen omgaan met tegenslag, bijvoorbeeld in een periode van reorganisaties, is hier onlosmakelijk mee verbonden. Veranderkracht is daarom een van de belangrijkste eigenschappen waarover medewerkers, managers én teams moeten beschikken. Zeker nu! 

Onderzoek van prof. Mark van Vugt (Vrije Universiteit Amsterdam) en anderen onderschrijft dit. Consciëntieusheid is bijvoorbeeld altijd een voorspeller voor functiesucces geweest, maar in onzekere tijden (zoals de coronaperiode) kan het juist tegen gaan werken. In onvoorspelbare situaties is het hebben van flexibiliteit en veerkracht veel effectiever.
Verder lezen

In het e-book over Veranderkracht lees je alles wat je moet weten over dit actuele onderwerp. Op overzichtelijke wijze worden beknopt de belangrijke thema's en vragen behandeld. 
"Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?"
Beluister de persoonlijke noot van Marian de Joode.
Heb je hier een vraag over? Stuur een mailtje naar M.deJoode@ltp.nl
Aan de slag!

De vragen hieronder zijn bedoeld om je aan het denken te zetten en in actie te komen om je veranderkracht te vergroten. Dit gaat vaak in kleine stappen, maar het effect is meestal direct merkbaar. Ga het experiment aan, daag jezelf uit!

Tot volgende week!
Team LTP 
* Je nieuwsbrief voorkeuren aanpassen? Wijzig je gegevens of meld je af
 Afmelden voor alle LTP mails en uitnodigingen? Klik hier


© 2023 LTP Business Psychologists