Copy
Hallo!
Wat ben jij er voor eentje?


In de vorige zomermailing hebben we je uitgenodigd om de Persona.fit zelfscan in te vullen en het resultaat te bekijken. Als het goed is, weet jij dus al wat jouw voorkeursrollen zijn. Ben jij een echte AANPAKKER (rood) of scoor je juist hoog op de rol VERBINDER (groen) of MONITOR (blauw)?

In deze tweede zomermailing gaan we verder met de resultaten van de zelfscan. Wat kenmerkt jouw voorkeursrollen en wat zijn de bijbehorende allergieën en valkuilen? Hoe helpt dit jou in de samenwerking?

Ook in deze Zomermailing: 
VIDEO: LTP-adviseur Sven Prevoo neemt je mee door de resultaten van jouw zelfscan & vertelt je wat die Fit-score nu écht betekent!
✔ Kijk- en leestips afgestemd op jouw voorkeursrol.

 
Note: Ben je nog niet aan toegekomen aan de Persona.fit zelfscan? In de eerste Zomermailing vind je alle benodigde informatie.
Wat zijn de kenmerken van de teamrollen?

LTP heeft onderzoek gedaan naar onder meer competenties en gedragingen in teamverband. Hierbij kwamen 8 rollen naar voren, die in combinatie een persoon kunnen typeren.

We hebben een
overzicht gemaakt van de teamrollen met daarbij de kenmerken, de valkuilen en de dingen waar iemand met die voorkeursrol moeite mee heeft.

Pak de app erbij en bekijk jouw voorkeursrol(len).
Herken jij jezelf in de punten die in het overzicht worden genoemd?
Ben jij bijvoorbeeld een aanpakker? Of werk je samen met een aanpakker?

Iemand met die voorkeursrol is initiatiefrijk, praktisch, nuchter, doortastend, taakgericht en een zelfstarter. Daarentegen kan hij of zij ook te kort door de bocht zijn, dingen soms ondoordacht oppakken, oppervlakkig opereren, niet altijd voldoende draagvlak creëren en vooral gaan voor kortetermijnoplossingen. Een aanpakker heeft moeite met: passiviteit, vaagheid, besluiteloosheid, theoretische verhandelingen, weerstand, moeilijk doen.
Sven vertelt je meer!
Wat betekent die FIT-score voor jou nu écht? Sven neemt je in 10 minuutjes mee door jouw resultaten. Bekijk het filmpje »


"Wij geloven wel echt in een meervoud aan talenten"
 
Wat kun je met deze informatie?

Inzicht in persoonlijkheid, valkuilen en allergieën helpt om te begrijpen waarom sommige dingen in jouw werk soepel verlopen, maar ook waarom bijvoorbeeld de samenwerking soms stroef loopt. Door rekening te houden met jouw eigen kenmerken en waar jij moeite mee hebt én die van jouw directe collega's, kun je straks prettiger en effectiever samenwerken.
Klik verder voor kijk- en leestips voor jouw voorkeursrol >>
In de volgende zomermailing:
In mailing #4 gaan we verder met de teamrollen en teamdynamieken. Maar volgende week eerst mailing #3 met thema: veranderkracht! Je krijgt o.a. tips om te werken aan de vier factoren van veranderkracht: Growth Mindset, Veerkracht, Zelfmanagement en Energie.

Tot volgende week!

Team LTP 
* Je nieuwsbrief voorkeuren aanpassen? Wijzig je gegevens of meld je af
 Afmelden voor alle LTP mails en uitnodigingen? Klik hier


© 2023 LTP Business Psychologists