Copy
Nieuwsbrief V.V. De Noormannen
Bekijk deze mail in de browser

Nieuwsbrief zaterdag 14 januari 2017

Programma Senioren

Wedstrijdnr.: oefen
Noormannen 1 - FC Gulpen 1 
Aanvang: 14:30 uur 
Aanwezig: 13:30 uur
Scheidsrechter: Wout Grinwis

Wedstrijdnr.:
Noormannen Vr1 - Waarde Vr1
Aanvang 12:30 uur
Aanwezig 11:30 uur 
Scheidsrechter: nog niet bekend
Programma volgende week

11:15 uur ST Nieuwdorp/Patrijzen Vr1 –
Noormannen Vr1
 
Bekijk het spelersoverzicht op de website!

Programma Jeugd

Wedstrijdnr.: beker
Noormannen JO13 - ST Serooskerke/Veere JO13-1G
Aanvang: 10:30 uur 
Aanwezig: 9:45 uur
Scheidsrechter: Pieter Jan Peene
 
Programma volgende week

11:00 uur Noormannen JO15 - Serooskerke/Veere JO15
 
Bekijk het spelersoverzicht op de website!

Het nieuwe jaar in

En ook 2016 kunnen we weer toevoegen aan de lijst met voorbije jaren. Welkom 2017. We gaan er (en ik hoop van harte) met z’n allen weer tegenaan om er dit jaar weer een mooi Noormannenjaar van te maken.

 

We doen het natuurlijk voor het voetbalspelletje en ik ben trots dat we het over het algemeen ook op voetbalgebied heel aardig doen. Sportief gezien ging het in gehele jaar 2016 over het algemeen goed. Vervelend wel dat in juni 2016 in de krant stond dat De Noormannen in het seizoen 2015-2016 zijn allerslechtste seizoen in het zaterdagvoetbal achter de rug heeft. Maar bij de PZC tellen alleen de harde cijfers. Ik vind een 5e plaats voor het eerste team en lange tijd zicht op een hogere plaatsing een mooie aanmoediging voor de toekomst en niet voor niks. In het nu lopende seizoen 2016-2017 staat Noormannen 1 fier aan kop. In de competitie nog niet verloren en in de beker pas in de 4e ronde tegen zondag hoofdklasser Vlissingen tegen de eerste nederlaag aangelopen. Een periodetitel is al binnen, nu gaan we voor het kampioenschap. Ook het tweede, derde en de dames deden en doen goed mee in hun competities alhoewel ik denk dat het derde en de dames het dit seizoen beter zouden moeten kunnen.

In de voorjaarscompetities in 2016 bij de jeugd hebben de B-junioren aardig mee kunnen doen. De C1 is na de winterstop kampioen geworden. De C2 eindigde heel verdienstelijk op de 3e plaats. De D-pupillen deden het na het kampioenschap in 2015 prima in de middenmoot van een hogere klas. De E-pupillen werden ongeslagen kampioen, maar de F-pupillen hadden het zwaar in hun competitie. De mini’s zijn ook in de voorjaarscompetitie kampioen geworden.
Vanaf het nieuwe seizoen hebben we geen A- t/m C-junioren en D- t/m mini-pupillen meer. De benaming is door de KNVB aangepast aan de internationale benamingen. We hebben nu in plaats van de B-junioren de JO17 en die hebben een mooie 3e plek in de najaarscompetitie behaald. Als we er met jeugdbestuur en begeleiding in slagen om met de groep op één lijn te komen met betrekking tot gedragsregels dan denk ik dat er hele goeie mogelijkheden voor de toekomst zijn. De JO15 doet het geweldig, zag buurman Domburg herfstkampioen worden, maar heeft zelf wel een hele mooie 2eplek. De JO13 doet het prima en draait lekker mee in de middenmoot. De JO11 moet beter. Ze hadden wellicht een moeilijke competitie, maar de neuzen staan nog niet allemaal in dezelfde voetbalrichting. Een uitdaging voor trainers en begeleiding. Zowel de JO9 als de JO7 zijn najaarskampioen geworden en doen het geweldig. We hebben jeugd en we hebben dus toekomst, maar voor die toekomst ligt er wel een uitdaging voor ons om voldoende bezetting te houden of te krijgen in de jeugdteams. We moeten op zoek naar nieuwe jeugdleden of zoeken naar samenwerking met andere voetbalverenigingen. Ook de voetbalbond is op zoek en komt met ideeën over het anders invullen van de wedstrijden in het jeugdvoetbal. Houdt deze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie hierover.

Noormannen is een vereniging en in een vereniging regelen we samen de dingen. We willen graag dat meer leden zelf meedoen in allerlei taken in de vereniging, want alleen dan is het ook een vereniging van alle leden. Hoe meer mensen iets doen hoe minder werk het is. We hebben gelukkig de beschikking over veel vrijwilligers en bijna alle groepen hebben voldoende training en begeleiding bij wedstrijden. Ook voor tijdelijke klusjes is het eigenlijk geen enkel probleem om mensen te vinden. Een keertje iets doen is voor heel veel mensen altijd in te passen. Toch blijven we zoeken naar mensen die structureel iets in bestuur of commissies willen doen, want die hebben we ook echt hard nodig. We hebben een jeugdcommissie, technische-, sponsor-, kantine-, communicatie-, recreatie-, seniorenevenementen-, rommelmarkt-, oliebollen-, bazarcommissie. Daarnaast een onderhouds- en kalkploeg. Van al die mensen zijn er een paar die wel heel erg veel doen voor de vereniging en veel mensen die heel regelmatig bezig zijn voor de vereniging. Dat waarderen wij natuurlijk enorm. Ik wil hier alle betrokken mensen vriendelijk bedanken voor hun inzet. Het wordt enorm gewaardeerd. Toch is het voor de continuïteit van De Noormannen hard nodig dat er nog wat mensen beschikbaar zijn en komen die ook structureel bestuurlijk wat kunnen en willen betekenen. Zowel voor de jeugdcommissie als voor het hoofdbestuur. Dat betekent niet dat je elke dag of elke week een hoop werk zal hebben, maar wel regelmatig een klein beetje en daar gaat het om. We moeten meer mensen hebben die structureel een relatief klein beetje doen voor de vereniging.  Al je zelf iets wil betekenen of als je bijna zeker weet dat een kennis van jou het graag zou doen, geef je op of geef een tip door aan voorzitter@noormannen.nl zodat we mensen persoonlijk kunnen benaderen. De mensen met de gouden tip, waardoor of waarmee we een bestuurslid of jeugdcommissielid kunnen toevoegen,  worden beloond met een uitnodiging voor de vrijwilligersavond in juni 2017. Die avond was in 2016 wel heel erg gezellig.

Dan komen we gelijk op de vraag hoe we het voor iedereen aantrekkelijker kunnen maken om naar het voetbalveld te komen. Wedstrijden, trainingen, andere sportieve bezigheden, we willen op alle tijden bij allerlei activiteiten meer mensen op het veld zien. Als deelnemer of als toeschouwer. Wat moeten we doen om jullie en je familie en kennissen naar het veld te halen? Als we iets organiseren zien we ook graag mensen om er bij te kijken. Ruimte genoeg. Zeg het aan anderen dat je naar het veld gaat en vraag of ze ook komen. Gezellig! Met een groep vrijwilligers is een prachtige terrasoverkapping gebouwd kunnen worden om lekker buiten te kunnen zitten. Een andere groep maakte terrasmeubilair. Het ziet er “machtug gaef” uit en in de laatste paar maanden is er al enorm gebruik van gemaakt. De nieuwe senioren-recreatiecommissie kwam met het Derby-Day-idee en wat een succes op de 10e december. Een geweldige dag voor iedereen met complimenten voor de organisatie van alle kanten. Als je er niet was …….. Zorg dat je er een volgende keer ook bij bent. Ook voor 2017 zijn er al weer geweldige ideeën die we proberen uit te voeren. Hou deze nieuwsbrief in de gaten. Heb je ook ideeën geef ze door, want ook 2017 moet weer een succesjaar worden en daar hebben we jouw inbreng voor nodig.

Ik wil onze sponsoren, al onze vrijwilligers en natuurlijk ook alle voetballers van De Noormannen bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Ik hoop dat iedereen met tenminste evenveel enthousiasme doorgaat en anderen enthousiast maakt om ook mee te doen. Ik wens iedereen een gezond en sportief 2017.

Jaap Kaland, voorzitter


Nieuws van bestuur en commissies

 
 • Aanstaande weekend traint de voetbalclub Ariston '80 uit Delft bij ons.
  Ze hier op trainingskamp en verblijven ze in de voormalige kazerne. Ze maken gebruik van een kleedkamer en een trainingsveld. FC Gulpen is ook in Westkapelle op trainingskamp. Zij spelen ook nog een oefenwedstrijd tegen het eerste. Dus het wordt een gezellige en drukke boel komend weekend op de Prelaat.
 • Nu de vakantie weer voorbij is, willen wij de ouders (en trainers) er nog eens op attenderen dat in het verenigingsbeleid staat vermeld, dat het gewenst is dat de kinderen op het sportpark douchen na een training of wedstrijd. Dat is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar ook in verband met afkoelen van de spieren. Bovendien willen we de verlichting op de fiets nog eens aanstippen. We zien graag alle leden veilig van en naar De Prelaat komen. Check of het voor- en achter licht het doet van de fiets (van uw kind).
 • De recreatiecommissie staat aanstaande vrijdag in de finale van de bedrijven curling competitie. Ze verdedigen daar de tweede plaats van vorig jaar. Veel succes! Kom ook supporteren, vanaf 19:30 uur op de ijsbaan in Middelburg!
 • Voor de feestdagen  heeft de JO-13 en de JO-15 een voetbalquiz gehouden in de kantine, georganiseerd door Marijn de Ridder. De beste 2 van ieder team mogen meedoen met de CTV-voetbalquiz in CCXL. De winnaars waren voor de JO-13: Thomas en Rody en voor de JO-15: Damian en Emiel. Alle 4 veel succes tijdens de CTV voetbalquiz. Misschien dat jullie kans maken op de hoofdprijs namelijk een wedstrijd van Borussia Dortmund!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram

Verjaardagen

 • 1 januari: Lou Jobse en Marco Verburg
 • 2 januari: Jarno Boogaard
 • 4 januari: Jari Kaland en Hans Verstraate
 • 5 januari: Pedro Boon, Niels Dominicus en Jesse Houmes
 • 11 januari: Sander van Belzen en Jaimy Gabriëlse
 • 13 januari: Nathalie Meijers, Lau Verhulst en Milan Wondergem
 • 14 januari: Jaap Kaland
 • 16 januari: Wilbert Dingemanse
 • 17 januari: Ron Kodde en Noah Roelse.
Allemaal (alsnog) van harte gefeliciteerd!

Lief en Leed

Rustend lid Astrid Gabrielse en Sjoerd Leijnse zijn trotse ouders geworden van dochter Eef. Sjoerd en Astrid, gefeliciteerd en geniet er van!

Evenementen/agenda

 • 12 januari: Bijeenkomst JO17-spelers
 • 13 januari: Kaartwedstrijd Kasteel van Batavia
 • 13 januari: Voetbalquiz CTV Voetbal in CCXL
 • 13 januari: Ariston '80 uit Delft traint
 • 13 januari: FC Gulpen in Westkapelle op trainingskamp
 • 13 januari: RC finale curling
 • 14 januari: PLUS Corbijntournooi 12.30-17.00 uur
 • 14 januari: Familietournooi JO7,JO9 en JO11
 • 16 januari: vergadering jeugdcommissie
 • 16 januari: kleinschalige bijeenkomst KNVB regio Walcheren/Noord Beveland 19.30 uur kantine
V.V. De Noormannen © 2017 VV de Noormannen, 


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier.

Je kan hier je e-mail adres aanpassen.

Email Marketing Powered by Mailchimp