Copy
Nieuwsbrief V.V. De Noormannen
Bekijk deze mail in de browser

Nieuwsbrief zaterdag 2 juli 2016

Nieuws van bestuur en commissies

 • Heeft u de vrijwilligers enquête al ingevuld? Zo niet, klik dan snel hier. Als iedereen een stukje kader op zich neemt, kunnen we samen de Noormannen draaiende houden! We zijn al heel blij met de reacties die we tot nu toe hebben gehad. Wie volgt?
 • Na maanden keihard werken door de webmaster en leden van de communicatiecommissie gaat 1 juli de nieuwe website in de lucht. De site heeft een wat andere indeling en oogt een stuk frisser. Bedankt communicatiecommissie!! Dus kijk eens even aanstaand weekend op de site van Noormannen.
 • Bij de senioren ontbreken nog al wat kledingstukken in de tassen. Willen alle senioren (dus ook dames) nog eens goed kijken in de kast thuis. Graag de ontbrekende kledingstukken alsnog inleveren bij Jan Huibregtse, Beatrixstraat 1.
 • De rommelmarkt begon met slecht weer, maar gelukkig werd het al vrij snel droog. De dag is verder goed verlopen. De uitslag van de verloting staat op de site. Ook voor deze dag hebben heel veel vrijwilligers zich ingezet. Rommel ophalen, kramen opzetten, kramen vullen, verkopers, bakkers, handwerkers en nog veel meer!! Naast de vrijwilligers hebben ook veel sponsoren hun steentje bijgedragen. Iedereen hartelijk bedankt!
 • De voorjaarsledenvergadering is ook weer achter de rug. Het was een nuttige avond, waarbij diverse leden met goede tips en ideeen kwamen. Er was een goede opkomst, ondanks dat het niet op een trainingsavond was. In het voorwoord werden allen vrijwilliger en sponsoren bedankt. Bovendien kwam de ontwikkeling van de vereniging en de toekomst met eventuele samenwerkingsverbanden ter sprake. Natuurlijk zijn er ook nog wat vacatures in te vullen. Dus er zijn nog wat uitdagingen. Het senioren- en jeugdvoetbal, zijn besproken. Op facilitair gebied is er een en ander aangekondigd en dat geldt ook voor commerciele zaken en communicatie en evenementen.
 • We zijn blij dat het kader voor de senioren helemaal rond is. Bij de jeugd zijn er nog een aantal vacatures, maar er zijn nog volop gesprekken gaande door de jeugdcommissie. Voor de oudste jeugd is het kader wel al rond. Vanavond is er een bijeenkomst voor het bestaande en het nieuwe jeugdkader.  De totstandkoming van de teamindeling zal dan worden toegelicht. Bovendien zal het (nieuwe) beleid met de uitvoering en jaarplanning worden voorgelegd. De aanpak voor het komende seizoen zal worden doorgenomen en kijken waren het geoptimaliseerd kan worden.
 • Om de konijnenoverlast te beperken zal er binnenkort rond het hoofdveld een hekwerk geplaatst worden door de gemeente met behulp van de klusploeg. Volgend jaar is het 3e veld aan de beurt.   


De galactico's van Westkapelle


Noem je Westkapelle, dan noem je de kermis. Twee klamme handen op één buik, want binnenkort is het weer zover. Vol verwachting kijken Westkappelaars en andere liefhebbers uit naar dit jaarlijkse feest. Wij Westkappelaars denken veel te weten over ons dorp. Maar wisten jullie dat onze kermis direct gelinkt is aan Europees topvoetbal?

Waar op een normale zaterdag vol verwachting wordt gekeken naar de prestaties van de Noormannen, is er 9 juli een heel ander team wiens prestaties op de voet gevolgd worden.
Ik noem ze zelf altijd de galactico’s van Westkapelle. Hun doelgerichtheid, hun kameraadschap en hun maagdelijk witte tenues vertonen veel gelijkenissen met het team dat dit jaar de Champions League won. Maar wie was er eigenlijk eerder? Voor het gemak zocht ik het voor jullie op.

Dankzij archieven van ‘Stichting Cultuur Behoud Westkapelle’ kan geconcludeerd worden dat Real Madrid zich heeft laten inspireren door de gaaischieters uit Westkapelle. Vier hele eeuwen scheidt onze dorpse traditie zich van de Madrilenen, iets wat ik als geboren Wasschappelaar niet uit de blote bol wist. Ringrijders zullen misschien zeggen dat zij de inspiratiebron zijn. Dat kan, maar de link tussen Real Madrid en knollen vind ik persoonlijk te ver gezocht.

Wanneer ik verder kijk, zie ik nog meer gelijkenissen tussen de Gaai en Real.
Mensen staan in de rij om de club te mogen vertegenwoordigen, vrouwen glijden van hun stoel bij een knipoog van de spelers en de kapiteins van beide teams hebben hun roots in het buitenland. Daarnaast leidt een allesbepalend en doeltreffend schot tot een glorieuze tocht door de straten van hun stad. Dagenlang zal het volk zich in het feestgedrang druizen en met een roes van stadse trots naar bed gaan.

Toch is er één belangrijk verschil.
Elke club in de wereld zou Gareth Bale in zijn team willen hebben. Of Luka Modric, of Sergio Ramos. Hun beste speler Cristiano Ronaldo was dit seizoen alleen al 50 keer trefzeker.

Elke club bid hiervoor.

Behalve de Gaaischieters. Want zij komen uit Westkapelle.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram

Verjaardagen

 • 1 juli: Julius Deij en Wim Pouwelse
 • 4 juli: Marvin Hoogesteger en Cas en Sven Joosse
 • 5 juli: Rody Janse en Kim Willemstein
 • 6 juli: Glenn Geldof
 • 8 juli: Joey Janse en Leon Jongepier
 • 10 juli: Luuk Louwerse
 • 11 juli: Emiel Wisse
 • 12 juli: Anton Melis, Remco van Sluijs en Jacolien van Vaardegem
 • 13 juli: Huib Balthazar
 • 14 juli: Liam Vreeke  
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Lief en Leed

29 juni zal Jan Cijvat worden geopereerd aan zijn hart. We wensen hem veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Evenementen/agenda

 • 28 juni: jeugdkadervergadering
 • 2 juli: mini's naar de Afslag in Breskens
 • 4 juli: vergadering jeugdcommissie
 • 16 juli: wafels bakken op Ringrijden XL
 

Ledenmutaties

Helaas gaan aantal jeugdleden om verschillende redenen onze vereniging verlaten: Ivan Gabrielse, Tristan Verhoeven, Emma Verstraate, Ylke Houterman en Pleun Nijdam. Ivan en Tristan waren al eerder gestopt met voetballen, maar waren nog lid. Emma en Ylke gaan naar Zeelandia Middelburg voetballen. Pleun gaat helemaal stoppen met voetballen.

Daarnaast zijn er nog wat senioren die rustend lid zijn geworden: Bennie Roelse, Dennis Minderhoud, Yoran Grim en Maurice Theune.

V.V. De Noormannen © 2016 VV de Noormannen, 


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier.

Je kan hier je e-mail adres aanpassen.

Email Marketing Powered by MailChimp