Copy

BergOp Release Notes


Update 4.2.28
Update 4.2.28 wordt in het weekend van 7 september uitgevoerd.
BergOp is daarom op zaterdagochtend 7 september van 9.00 tot 12.00 verminderd bereikbaar.
In deze releasenotes:
 • Algemene aanpassingen in BergOp
  • Dubbele locaties, modules, teams en hulpverleners krijgen voortaan een unieke naam
  • Taal van de vragenlijst te wijzigen door de informant
  • Aanmaken gebruikers voor de koppeling versimpeld
  • Aansluiten BergOp op Active Directories van Microsoft
  • Overig
 • Uptime rapport

Algemene aanpassingen in BergOp


Dubbele locaties, modules, teams en hulpverleners krijgen voortaan een unieke naam

Bij het aanmaken van het organogram in BergOp (locaties, modules, teams en hulpverleners) wordt gecontroleerd of de naam al bestaat. Het is dus niet mogelijk dubbele onderdelen aan te maken. Als er vanuit een koppeling automatisch een nieuwe locatie, module, team of hulpverlener wordt aangemaakt, dan vindt er echter géén controle plaats op naamgeving. Daarnaast is bovenstaande controle in het menu 'Hulpverleners' pas begin dit jaar doorgevoerd.
Hierdoor is het dus toch mogelijk dat er dubbele namen voor komen in de organogram-onderdelen.

 
Deze dubbelingen kunnen tot problemen leiden, omdat bij het aanmaken van zorgpakketten en het maken van exports de dubbelingen niet worden weergegeven. Daarom is er een controle ingebouwd vanuit de koppelingen op dubbele naamgeving, en worden reeds bestaande dubbelingen geïdentificeerd.

Wat verandert er? 
1. Voortaan krijgen locaties, modules, teams en hulpverleners die aangemaakt worden vanuit de koppelingen een volgnummer als de naam reeds voorkomt in BergOp. Als de module 'Hulp aan Huis' al bestaat, wordt de tweede module met deze naam als volgt aangemaakt: 'Hulp aan Huis (1)'.
2. Met terugwerkende kracht wordt het volgnummer toegekend aan reeds bestaande dubbelingen. Als dit voorkomt bij uw organisatie heeft u daarvan van ons bericht gehad.

Hiermee wordt inzichtelijk welke onderdelen dubbel zijn aangemaakt. Mocht u vragen hebben over bovenstaande, neem dat gerust contact met ons op.

Taal van de vragenlijst te wijzigen door de informant

Van een aantal veelgebruikte vragenlijsten, zoals de CBCL en de OBVL, zijn in BergOp vertalingen beschikbaar. Bij het versturen van de lijst kan gekozen worden in welke taal de vragenlijst wordt aangeboden. Voortaan kan de invuller ook zelf een andere taal selecteren bij het openen van de vragenlijst in MijnBergOp; het portaal waar de vragenlijsten klaar staan om in te vullen.

Aanmaken gebruikers voor de koppeling versimpeld

Bij het aanmaken van gebruikers die inloggen vanuit een koppeling met een EPD of ECD moeten de gebruikersvoorwaarden geaccepteerd en het wachtwoord gewijzigd worden. In de meeste gevallen is dit omslachtig. Voortaan is het daarom mogelijk om bij nieuwe gebruikers aan te geven dat ingelogd wordt vanuit de koppeling. In dat geval is een EPD-ID bij de gebruiker verplicht, en krijgt de gebruiker géén mailtje met inloggegevens om het wachtwoord te wijzigen. De gebruikersvoorwaarden kunnen geaccepteerd worden wanneer voor de eerste keer wordt ingelogd via de koppeling.

Het vinkje 'Login via koppeling' is enkel beschikbaar als uw organisatie gebruik maakt van een koppeling.

Aansluiten BergOp op Active Directories van Microsoft

Het is vanaf nu mogelijk om BergOp aan te sluiten op Azure AD en ADFS, Active Directories van Microsoft. Met deze koppeling is de toegang tot BergOp voor uw medewerkers beter beheersbaar en veiliger. Aan de aansluiting zijn kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact op met uw contactpersoon bij Praktikon.

Overig

Als gevolg van een aanpassing tijdens de vorige update bleek het aanmaken van een nieuwe cliënt vanuit koppelingen met EPD's niet meer te werken, doordat het veld 'geboortedatum' leeg werd gemaakt. Dit probleem is direct na de vorige update verholpen.

Aan de rol 'Gebruiker - alleen lezen' zijn in het verleden de rechten 'MIS' en 'Monitoring' toegevoegd. Gebruikers hebben normaliter geen toegang tot deze rechten. De toegang tot MIS en Monitoring wordt met de komende update bij bovenstaande rol verwijderd.

Uptime rapport augustus 2019


In dit uptime rapport vindt u onder andere gegevens over de beschikbaarheid, laadtijd en downtime van BergOp.
 • Beschikbaarheid Stats: hierin staat hoeveel % van de tijd BergOp bereikbaar is geweest
 • Loading time: de tijd die het gemiddeld duurde om een pagina in BergOp te laden
 • Downtime: de tijd dat BergOp niet beschikbaar was. Vaak is dat met een update (eerste volle weekend van de maand).
Als er vragen zijn over dit rapport, aarzel niet om te mailen of bellen.Copyright © Praktikon
Afmelden nieuwsbrief    Gegevens wijzigen


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktikon · Toernooiveld 5 6525 ED Nijmegen · Postbus 6909 6503 GK Nijmegen · Nijmegen, CT 6525ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp