Copy
Gaat u er maar eens lekker voor zitten...
Is de mail niet goed te lezen?
Bekijk hem hier via internet

Jaaroverzicht 2021


december 2021 | Politiek in Wijdemeren

Het is haast niet te vatten, zoveel dossiers zijn dit jaar door onze vingers gegaan. Dank voor de input, ondersteuning en feedback die we afgelopen jaar ontvingen. Dat sterkt ons. Neem de tijd en scroll hieronder door slechts een deel van de onderwerpen. Wij gaan nu even genieten van de oliebollen en komen gauw bij u terug om onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 te presenteren. Veel leesplezier. 
 #inclusiefTigLinkjesNaarAchtergrondinfo

Heeft u nog tips, ideeën en inzichten voor het verkiezingsprogram? Mail ons.

Zuidsingel Fase 8

CDA DB VVD en D66 drongen aan Zuidsingel Fase 8 te realiseren. Participatie kreeg hier een nieuwe definitie. Inwoners vol de gordijnen in gejaagd. Kranten stonden vol. #beschamend Genoeg aanleiding om diverse kwartetten samen te stellen. #politiekeSpelletjes
Provincie geeft GEEN ontheffing #Hoera
Maar onze motie "stop Zuidsingel Fase 8" kreeg geen bijval
🙈

Financiën

Alleen als je in #sprookjes gelooft kun je tevreden zijn met deze "positieve begroting". Wilt u echt weten hoe we er voor staan. Lees dan hier het reële verhaal in onze Algemene Beschouwingen 
(klik hier). Of scroll voor de korte versie door de presentatie die we daarbij hadden.
 


STOP DEZE KOERS
Ga stemmen
16 maart 2022

Reglement van Orde

Regelmatig liggen we in de clinch over de vergaderorde. Wij zien graag de puntjes op de i. Een aantal zijn gelukt zoals het mogen blijven stellen van technische vragen, en extra tijd bij moties vreemd aan de agenda. Spreektijd vinden wij nog steeds ongewenst. Inhoud is belangrijker dan het proces.
 

Hoorcommissies

Gelukkig hebben we de hoorcommissies kunnen behouden voor de inwoners die zienswijzes hebben ingediend bij ruimtelijke plannen.

1e IKC

Wereldwijs, ging dit jaar open. Huphup wethouder, nu de straat rond de school nog netjes maken. #hoogtijd


2e IKC

wordt door CDA, PvdA/GL, DB en VVD neergezet op de plek die de school en de ouders niet willen !
#snaptuHetNog

Bescherming & Opvang

Onze Margriet dook weer diep in de dossiers👍 en we kregen unanieme steun voor "haar"amendement om vinger aan de pols te houden. Zouden de ambities realistisch zijn bij dit belangrijke onderwerp?

#TussenEvaluatie

Coalitie geeft cadeautjes. Recreatie wordt met alle gemak omgezet in wonen. En maar roepen "Recreatie is belangrijk" 🙈
16 maart
LIJST 1
Organisatie onderzoek
Onderzoek duidt het is tijd voor alle hens aan dek. De organisatie moet op orde komen. Betere samenwerking en sturing essentieel.
#aanDeBak💪
Wij stropen de mouwen daar graag voor op.
De trots moet en kan terug in Wijdemeren

Meenthof

Wat hadden we graag gezien dat hier 1/3 sociaal werd toegepast plus maatvoering conform beleid. Tevens plankosten voor rekening initiatiefnemer. Niets van dit alles, coalitie stemde het Amendement van tafel.
In vergaderingen en rapporten kun je niet recreëren.  Focus en geld naar waar het moet. Goed beheer van Loosdrechtse Plassen ipv logge dure organisaties.
#RMN-ontmanteld
Verkoop Molenmeent
RO-procedure klopt niet. Participatiebeleid wederom niet goed toegepast. Tis weer een ongewis avontuur. Een gekunstelde constructie met 2 andere percelen. Helaas; VVD CDA DB D66 vinden dit allemaal prima.
Omgevingsvisie
Een omgevingsvisie waarin GEEN duidelijke keuzes gemaakt worden om de kernkwaliteiten te behouden 🙈. Gaat zeker problemen geven. Belangrijke zienswijzes worden afgewezen net als ons bijstuur-amendement. #onbegrijpelijk. 
Meer kans 
Meer kans voor eigen inwoners voor woningen? Dat willen velen. En, het is mogelijk daar meer aan te doen. We hadden twee moties over dit onderwerp! De eerste kwam voor velen inclusief de wethouder iets te vroeg. We trokken hem daarom in en komen er zeker mee terug!
Motie 'Een eigen huis een plek onder de zon’, bepleit invoering opkoop-bescherming, tegen speculanten en huisjesmelkers en is aangenomen.
Doel: betaalbare woningvoorraad beschikbaar houden voor eigen inwoners.

Fritspaal

Dossiers die gaan over Verkeer & Smidsbrug, dan zetten wij Frits in. Hij begrijpt als geen ander hoe het daar zit. Zoekt zaken uit & regelde mede deze motie .
"aanvraag flitspaal voor roodlicht en snelheid" 
Dammerweg 3-4
Te massaal, afbreuk aan gewijde en monumentale karakter van grondgebied rond Kerk en Pastorie maakten dat we hier niet voor klapten. Na lang proces, met nipte meerderheid gaat het helaas door. CDA, DB en D66 gaven genadeklap. Zelfs geen bereidheid om zekerheid over de niet-monumentale status te krijgen.
Graag echt 30km
Als 30km inrichten maar gewoon 50 laten rijden in de Boomboek/ Muyeveld, daarmee vliegt wethouder uit de bocht op dit enorm dure project. Onze oproep om het vooraf goed te regelen werd verworpen.
#gemistekans 
Bekijk hier het filmpje van de felicitaties aan onze Marius
#kroonjaar

Bijstand

Wij zien graag meer contact om zo problemen te voorkomen
Interview Alette
Energiek in de strijd voor Wijdemeren. Lees hier het gehele interview.
#KloofKleiner #Doorvrager #BeterAansturen
Mobiliteitsplan
Een plan in de maak zonder goede inspraak van inwoners. #GemisteKans. Krijgt alvast geld voor uitvoer zonder duidelijk plan. #visieloos 
Covid 19
=>
Digitaal vergaderen

COVID STEUN

Hadden graag gezien dat het restbedrag van COVIDsteungeld naar ondersteuning van LOKALE culturele instellingen De Dillewijn en Sypesteyn zou gaan ipv een landelijke. Helaas haalde ons amendement het niet. 

it kin net
Zijn nog beduusd van hoe sommige mensen iets recht praten wat aantoonbaar krom is! Waarom in dit dossier? Blijkbaar geldt in Nederhorst den Berg soms een flexibel bouwvlak om iets er door te krijgen. Lees vooral de toelichting bij ons amendement (wat is verworpen). 
#HoeDan?
Zijn benieuwd naar de uitspraak 
van Raad van State
Patricia Roobol
Zeer blij dat Patricia Roobol uit Kortenhoef is ingestapt als commissielid. Juridisch stevig onderlegd en al zeer betrokken en actief.

't Laantje

Bouwplan ‘t Laantje in Loosdrecht: te massaal, te hoog & slechte participatie. In 2022 valt de beslissing. Wordt dit er op de valreep doorheen geduwd? Wij hopen van niet. Zoja dan is uw woonomgeving #vogelvrij met dank aan CDA, DB, VVD en D66. 
Je zal zo'n onvoorstelbaar groot complex in je achtertuin krijgen. 

“It’s like dumping Titanic in my backyard”

Kasteel Nederhorst
Knap staaltje werk van onze Renée om meer sociale huurwoningen voor elkaar te krijgen bij het herstelplan voor het Kasteel. Het college verzaakte deze taak. Veel complimenten en steun vielen haar ten deel voor het amendement.  
#terecht
Van 't aardgas af?
Wij zien graag eerst meer draagvlak en dat betaalbaarheid in alle vervolgstappen prioriteit heeft, aldus Olivier. Onze motie werd aangenomen. VVD, PvdA/GL en D66 stemde tegen.
Boermans (D66) vond motie zeer terecht, maar ontraadde toch.
#bijzonder
#Onbegrijpelijk
 
Mail ons uw tips voor de verkiezingen (klik hier)
Nederland is weer en nog steeds in lockdown en beperking.
#allesisNOGSTEEDSanders
Desalniettemin wenst De Lokale Partij u een veilige jaarwisseling en hopelijk vele nieuwe lichtpuntjes in 2022
Wij kijken al enorm uit naar de verkiezingen. En tellen graag af naar
16 maart 2022
U vindt ons dan op Lijst 1.

#gebruikUwKiesrecht

motionmailapp.com
Copyright © 2021 De Lokale Partij.


AANMELDEN
gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp