Copy
De staart van 2016
Is de mail niet goed te lezen?
Bekijk hem hier via internet

Wat gebeurt er ?


de staart van 2016 | Politiek in Wijdemeren
Het einde van 2016 bracht nog het nodige tumult. We belichten op de laatste dag van dit jaar een paar opvallende zaken voor u in deze nieuwsbrief. Na ons kerstreces gaan wij weer vol energie 2017 in. Wilt u ons helpen? Onze deur staat open !
Fusie van de baan (........................?)

Het zal u niet zijn ontgaan. Acute fusie met Hilversum gaat nu niet door. In de raad was er geen meerderheid voor de plannen van het college. CDA en PvdA/GroenLinks haalden flink bakzeil. Het college moest een totaal andere boodschap naar de provincie versturen dan degene die ze zo graag wilde. DorpsBelangen doet net alsof zij het ei van Columbus hadden en produceerden een mager briefje waar CDA en PvdA/GL in meegingen. Een uitbalanceerde brief met meer zekerheden ter voorkoming van fusie met Hilversum werd door hun naar de prullenbak gestuurd. Terwijl zij het eerst steunden. Het magere briefje is in onze ogen niet genoeg om nu gerust achterover te leunen. Wij blijven alert.

CDA, PvdA/GL zeggen vertrouwen op in VVD
VVD wordt uit de coalitie gekieperd en voordat CDA en PvdA/GL dit doen hebben ze al een deal met DB. DB doet alsof ze de raad op 1 lijn wil krijgen maar gaat puur voor het plûche. Of liever gezegd:

DorpsBelangen kiest ervoor om de bestuurders in het zadel te houden die dolgraag willen fuseren met Hilversum. Wij houden ons hart vast.
Indien DB had meegestemd met het uitgebreide amendement ,dat veel meer zekerheden had, dan had dat de meerderheid gekregen. VVD steunde namelijk ook onze uitgebreide versie.
Wij blijven zeer zeker alert mede omdat de nieuwe coalitie persé géén toezegging wilde doen om :
  1. Geen onomkeerbare besluiten te nemen
  2. Het Plan van Aanpak niet exclusief met Hilversum te maken & tijdig te delen met de raad.
Lees het hieronder in onze moties, die dus weggestemd zijn door CDA, PvdA/GL & DB. (ff op het fotootje klikken)
Olivier Goetheer
onze nieuwe fractie-assistent. Jong, fris, slim, enthousiast en vol ideeën. Wij zijn erg blij dat hij ons groeiende team komt versterken.
Welkom !!!
Genomineerd
Het einde van het jaar. De tijd van de lijstjes. Ons bestuurslid Michael zit niet stil. Een man met een missie. Lees het artikel "Appen op de fiets wordt verboden"

Vindt u ook dat hij Gooi & Eemlander van het jaar moet worden? Stem dan op Michael Kulkens 😊

Nieuwsbrief

Krijgt u overhoop onze nieuwsbrief nog niet per mail. Meld u dan aan via deze deze link

Familie-dynastie
DorpsBelangen komt met Jan-Jaap de Kloet als nieuwe wethouder. De manier waarop, jaagt aldaar niet één maar weer twee leden de tent uit. #Déjàvu
Desalniettemin we hebben gelukkig weer een wethouder financiën en wensen hem veel #succes.

De tonnen

Welke arbeid ging hier aan vooraf? Bekijk het in dit Youtube-filmpje

Wijdemeren2020 bedankt

Voor jullie tomeloze inzet. Het houden van de petite had een veelzeggende uitkomst waar we als politiek niet omheen kunnen en mochten gaan.

Dank ook aan de ondertekenaars dat u uw stem heeft laten horen👍👍👍

Van spelletje naar werkelijkheid. CDA had vooruitziende blik en liet eerder al koppen rollen.

Wethouders die 180 graden draaien, zonder met de ogen te knipperen. Dat geeft ons geen vertrouwen. Daarom de motie van wantrouwen
(10 tegen, 8 voor).
Lees hier de inleidende tekst van onze gezamelijke motie
GAD
Wij bezochten de GAD. Over afval, afvalpreventie en recycling. Bent u ook benieuwd wat er met uw afval gebeurt? Bekijk hier een filmpje over hoe ons huisvuil in Coevorden wordt verbrand. En dit gebeurt er met uw GFT

Kunstgrasveld

Wel of geen gevaar? Helaas vond wethouder Reijn het niet nodig om hier adequaat en zichtbaar naar u over te communiceren. Ook niet nav onze vragen. Inwoners zoekt u het maar uit... via andere media, instanties en google.
Wij hadden het graag adequater gezien.

Sorry.....?

Soms hunker ik zo naar een wethouder die gewoon eens sorry zegt. Sorry dat ik jullie de gordijnen in heb gejaagd, sorry dat ik €29.000 gemeenschapsgeld er doorgedraaid heb. Sorry dat ik niet al eerder naar de inwoners en raadsleden heb geluisterd. Sorry dat ik Zandbergen haar verzoek (om het niet te behandelen) tot 3x toe negeer. Sorry dat onze inwoners onnodig in rep en roer waren. Sorry, maar zo ging het helaas niet met dossier:
De Nieuwe Harmonie

Voor wie het hele verhaal nog even wil lezen. Zie hier een heldere uiteenzetting.
22 dec is het plan alsnog beëindigd.

Input leveren?

Wilt u over een onderwerp uw mening kwijt? Dat kan bij ons. Mail gerust uw inzichten. Wij betrekken u graag inhoudelijk bij onderwerpen die spelen. Meer info? Bel of mail ons

Onze tweets, het blijft een aardig logboek van wat we zoals doen. 

Ook al zijn we (nog) een kleine partij, we voelen ons groot door de vele steun die we links, rechts en toch soms ook verrassend prettig onverwachts in 2016 ontvingen.
Niet alleen de leden maar ook niet-leden hebben ons gevoed en voorzien van feedback en inzichten. Dit geeft ons energie en vertrouwen dat we op de goede weg bezig zijn. Waarvoor onze grote dank!!!

Feestelijke groet en fijne jaarwisseling

Fractie: Gert, Alette, Judith, Olivier
Bestuur: Emile, Peter, Michael
& Lide
Copyright © 2016 De Lokale Partij.
Wilt u iets gebruiken uit deze nieuwsbrief? Dat mag, laat u het ons dan wel even weten.


Website: www.DeLokalePartij.org
Twitter: @DeLokalePartij_
Facebook: DeLokalePartijPolitiek
Email: info@delokalepartij.org 

gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp