Copy

160617 Pressmeddelande.

Nordisk Panorama Film Festival
  
Presskontakt:
PR & Communication Manager Daniel Eriksson +46 721 51 50 19.
Bild för publicering: https://www.dropbox.com/s/ej4p129rihgi2rc/Animation%20Hallgrimskirkja.png?dl=0


Den Internationella Världsstickningsdagen (WWKIPD) (18/6) uppmärksammas av Nordisk Panorama Film Festival 2016
 
Nordisk Panorama hakar på stick-trenden och arrangerar för första gången STICK-BIO i Malmö som en av sina specialvisningar på 2016 års filmfestival.
 
Julia Roberts gör det, George Lucas gör det – kändisarna smyger inte längre med sina handarbets-hobbys. Kanske hänger det ihop med att forskare lovordar de positiva meditativa effekter som stickning ger. Så med det sagt och avklarat vill Nordisk Panorama inte vara sämre utan kastar sig in i stick-leken och bjuder in till Stick-Bio den 18 september på årets festival.
 
Biograf Spegeln är bokad på en söndag i september runt lunch och trots att visningen ligger månader fram i tiden trillar förbokningarna in. Stick- och handarbetsnördarna har uppenbart saknat möjligheten att sticka och se på bio samtidigt i Malmö.
Ljuset i salongen kommer skruvas upp över det normala biomörkret och surroundsoundet kommer tillåtas störas av stickor och virknålar i salen. Givetvis arrangeras även ett stick-efterhäng i Spegelns Bistro.
 
Den internationella världsstickningsdagen 18/6  (Worldwide Knit in Public Day)  får utgöra punkt för offentliggörandet av filmfestivalens Stick-Bio-koncept, som dock bara utgör en av många kommande specialvisningar.
Samtidigt försläpper filmfestivalen en av årets titlar och offentliggör glatt att dokumentärfilmen ”YARN” visas på Stick-Bio-visningen under festivalen.

”YARN” är en isländsk dokumentärfilm om att föra garn-konst ut i världen. Filmen belyser en mängd ull-graffitti-konstnärers, cirkusartisters, designers och garn-fantasters relation till garn och stickning i nya omgivningar och kontexter.
[filmens trailer finns tillgänglig på https://vimeo.com/150597564]
 
Ett Facebookevent [https://goo.gl/NRGBQt] har skapats för Stick-Bio-eventet och ingen blir förvånad om detta kan bli forum för planerandet av ”stick-bombning” på Malmös gator och torg omkring festivalens dagar i September. Så var nämligen fallet i San Fransisco där filmen visades på SXSW i mars 2016.

 
 
Nordisk Panorama Film Festival innebär fem dagar i Malmö med biografvisningar av berättelser från hela världen, seminarier, bransch-event samt festligheter för stora och små. Festivalen ses som en av de största filmfestivalerna, och skyltfönster ut mot världen, för Nordiska kort- och dokumentärfilmer. Nordisk Panorama kommer att göra allt för att Malmö i September bubblar av filmfestivalskänslor för alla som är nyfikna på och aktiva i skapande av kort- och dokumentärfilm. Spegeln, Panora, Slagthuset, Babel och flera andra Malmö-venues kommer fyllas med festivalinnehåll den 16-21 September.
 
Den årliga festivalen Nordisk Panorama Film Festival arrangeras av Malmö Stad, Film i Skåne och Nordisk Panorama. Sedan starten 1990 har festivalen turnerat mellan de fem nordiska länderna som turats om att vara värdstad. Sedan 2013 har festivalen haft sin fasta plats i Malmö, en stad som satsar på film och där det finns en stor publik för kort- och dokumentärfilm.
Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska kort- och dokumentärfilmsscenen, nätverka med den nordiska filmbranschen, se film av erkända filmskapare och bli bland de första att upptäcka nya lovande talanger.
 
 
 
Bild för publicering:
https://www.dropbox.com/s/ej4p129rihgi2rc/Animation%20Hallgrimskirkja.png?dl=0
 
För ytterligare information samt bokning av intervjuer och/eller reportage, välkommen att kontakta PR & Communication Manager Daniel Eriksson, +46 721 51 50 19, press@nordiskpanorama.com.
Nordisk Panorama Film Festival
Friisgatan 15 B · Malmö 214 21 · Sweden 
http://nordiskpanorama.com/
.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordisk Panorama Film Festival · Friisgatan 15 B · Malmö 214 21 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp