Copy

Nieuwsbrief 13 april 2021

Airman, Another Kind of Blue van choreograaf David Middendorp. David vertelt tijdens het NDE-netwerkevent op 20 april over dans én het gebruik van erfgoed, technologie en drones

Goedemiddag. Op dinsdag 20 april organiseren we ons netwerkevent rondom de nieuwe Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. In deze nieuwsflash kijken we met verschillende sprekers alvast vooruit naar deze middag. Veel leesplezier! 

Laat je op dinsdag 20 april inspireren
door de nieuwe
Nationale Strategie Digitaal Erfgoed!

Vanuit de Kleine Komedie in Amsterdam maken we interactieve uitstapjes naar organisaties die aan de slag gaan met thema’s uit de Nationale Strategie. Zo leer je meer over de strategie, ontmoet je netwerkpartners en kun je de vertaling maken naar je werksituatie. Meld je nu aan voor het online netwerkevent rondom de Nationale Strategie op 20 april

Toekomstkijken: digitale kansen voor erfgoed 

Bob Ketting van de startup FloatScans kijkt in een gastbijdrage vooruit naar kansen en innovatieve voorbeelden. Van digitale ervaringen binnen en buiten de muren van de erfgoedinstelling tot hoogwaardige collectieontsluiting. 

LIMA: 'Exposities als vorm van bewaren'

LIMA is het platform in Nederland voor digitale kunst. Sanneke Huisman vertelt op 20 april over de ondersteuning van kunstenaars bij de presentatie en ontwikkeling van hun werk. Samen met collega Gaby Wijers licht ze alvast een tipje van de sluier.

DIG IT UP: ‘We willen het nu vastleggen’

In het erfgoedlab DIG IT UP maken Rotterdammers tentoonstellingen over hun rijke geschiedenis. Directeur Simone da Silva vertelt erover tijdens de lancering van de nieuwe Nationale Strategie. In een interview geeft ze ze alvast een voorproefje.

'Een vaandel is als een schilderij'

Erfgoed laat zien wie we zijn en waar we vandaan komen, zo valt te lezen in de nieuwe Nationale Strategie. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vaandels van muziekverenigingen. In de Limburgse familie Welters werd de traditie van vaandels maken doorgegeven van moeder op dochter. 

Blijf op de hoogte

Twitter
YouTube
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Netwerk Digitaal Erfgoed, All rights reserved.