Copy

Nieuwsbrief 12 januari 2021

Goedemorgen. Allereerst nog de beste wensen! In deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar blikken de domeinvoorzitters van de NDE-programma's Zichtbaar, Bruikbaar en Houdbaar elk in een interview vooruit naar 2021. En voor wie hen nog niet kent: en passant stellen ze zich ook even voor. Verder starten we donderdag weer met het wekelijkse NDE-vragenuur; bekijk alvast de eerste onderwerpen. Veel leesplezier! 

Vooruitkijken naar 2021

Programma Zichtbaar

Domeinvoorzitter Zichtbaar Cecile van der Tweel: 'We zetten dit jaar groots in op kennisuitwisseling.'

Programma Bruikbaar

Domeinvoorzitter Bruikbaar Marc van den Berg: '2021 markeert de fase waarin prototypes als het Termennetwerk en de Registerfunctie worden getest, gebruikt en verbeterd.'

Programma Houdbaar  

Domeinvoorzitter Houdbaar Jeffrey van der Hoeven: 'Erfgoedinstellingen kunnen nu echt met alle ontwikkelde tools aan de slag gaan.’

Nieuws uit het netwerk

Beeld en Geluid verkrijgt Core Trust Seal

Eind 2020 kreeg het Instituut voor Beeld en Geluid voor de komende drie jaar het Core Trust Seal toegekend. Dit internationaal erkende certificaat betekent dat het archief van Beeld en Geluid een betrouwbare en duurzame bewaarplaats voor digitale materialen is

Platform ‘Reizen in de Tijd’ bundelt Gelders cultureel lesmateriaal  

Op het online platform 'Reizen in de Tijd' gaan basisscholen aan de slag met het educatieve aanbod van culturele instellingen in Gelderland. Educator Jacoline Zilverschoon vertelt waarom zowel scholen als culturele instellingen er profijt van hebben.

Agenda

14 jan: NDE-vragenuur over de LDWizard 

Maak kennis met de #LDWizard, een tool waarmee je een CSV-bestand met collectiegegevens eenvoudig kan omzetten naar linked data. Tijdens het NDE-vragenuur op do 14/1 tussen 11-12u geeft Ivo Zandhuis een demonstratie en hij beantwoordt vragen. Ben je erbij?

21 jan: NDE-vragenuur over Geheugen van Nederland 

Wil jij een breder bereik van je digitale erfgoedcollectie? De campagne Geheugen van Nederland biedt je die mogelijkheid. Tijdens het NDE-vragenuur op do 21/1 tussen 11-12u vertelt Tal Groenman hoe je hieraan kan deelnemen.

20 april: Leren Preserveren

Ook dit jaar kun je weer meedoen met de groepscursus Leren Preserveren. Zet 20 april, 11 mei en 1 juni alvast in je agenda. In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed.

Blijf op de hoogte

Twitter
YouTube
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Netwerk Digitaal Erfgoed, All rights reserved.