Copy
MAART 2017
Qualizorg
 
HARTELIJK DANK VOOR UW MEDEWERKING!

In 2016 heeft Qualiview aan 100 patiënten uit onze praktijk een anonieme enquête gestuurd met de vraag deze in te vullen en te retourneren. Dank aan alle patiënten die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen. U heeft onze praktijk met hoge cijfers gewaardeerd. Wij zijn erg blij en trots met een algemene beoordeling van 9.1 Ook dit jaar zullen velen van u deze enquête weer krijgen toegestuurd. Blijft u deze alstublieft invullen, het is voor ons van groot belang om te kunnen monitoren op welke punten wij eventueel nog verbeteringen zouden kunnen toepassen.
Sportblessures
Het buitensport seizoen is weer aangebroken. Voetbal en hockey zijn weer gestart met de 2e helft van het seizoen en tennis gaat binnenkort starten met de competitie. Bij intensieve sport komen ook sportblessures voor. Sportblessures treden vaak op in het weekend en s' avonds. Het kan erg lastig zijn en als leek weet je vaak niet wat je eraan moet doen. Voor dit soort blessures kunt u 3 maal per week kosteloos bij ons terecht op het inloopspreekuur. Wij screenen uw klacht en kunnen u advies geven wat u moet doen. Door een blessure te verlichten kunnen we in sommige gevallen direct tape aanbrengen of we maken een afspraak voor een behandeling.
Bovenstaand ziet u de tijden van ons inloopspreekuur. Bij verhindering van onze kant, laten wij dit altijd weten via onze Facebook pagina.
Webshop
Ter voorkoming van sportblessures, of ter ontlasting van bestaande blessures, zijn er veel hulpmiddelen te koop, zoals bijvoorbeeld een bandage bij een tenniselleboog.
 

PSB Arm (Tennis-elleboogbandage)


Een elastische band met een ingebouwd drukkussen geeft de PSB armbrace ontlasting en rust aan de geïrriteerde strekspieren en/of –pezen van de onderarm. De PSM Arm is een ventilerende bandage die klachtenverminderend werkt bij een tenniselleboog (epicondylitis lateralis). In kunt deze band bestellen in onze webshop. Ga hiervoor naar het onderwerp 'Braces en Bandages'. 
Cursus 'In Balans'
De cursus 'In Balans' is in februari in Muiden van start gegaan. Het doel van het oefenprogramma is het voorkomen van valongevallen door middel van verbetering van spierkracht en evenwicht.

De groepscursus bestaat uit voorlichting, groepsgesprekken en trainen van vaardigheden gericht op het verminderen van de bezorgdheid om te vallen.

Een gefaseerde aanpak, waarin achtereenvolgens bewustwording, kennis en toepassing aan de orde komen, zorgt ervoor dat ouderen gemotiveerd zijn om de voor hen relevante valpreventieve maatregelen te nemen.

In september starten we met deze cursus in Muiderberg.
Oedeem therapie
Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Een oedemateuze zwelling kan jeuken, pijnlijk of belemmerend zijn. Er zijn diverse methoden om het overtollige vocht af te drijven. Hieronder noemen we er een paar die de fysiotherapeut o.a. kan toepassen.

Manuele lymfdrainage:
Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door gebruik te maken van bepaalde (specifieke) handgrepen kan het vocht verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog in tact is zodat het daar vandaan in de circulatie/bloedsomloop kan worden opgenomen.

Oefentherapie:
In veel gevallen kan door het oedeem er een bewegingsbeperking zijn ontstaan waardoor bewegingsomvang en spierkracht zijn afgenomen. Door oefeningen kunt u de functie van uw ledematen weer verbeteren. Daarbij maken we gebruik van de "spierpompfunctie " van onze spieren. Dit is belangrijk voor het transport van oedeem.

Lymfetaping:
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een specifieke tape die een liftende werking heeft. Hierdoor kan de onderhuidse circulatie verbeteren en de afvoer van lymfevocht bevorderd worden.

Wandelen in het groen
Uit onderzoek van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg naar de rol van de nabije woonomgeving van mensen blijkt, dat een groene, goed onderhouden buurt een positieve invloed kan hebben op ons leef- en beweegpatroon. Ook voorzieningen zoals winkels, een brievenbus en bushalte zorgen ervoor dat mensen meer bewegen. Vooral jong en oud geldt, dat door meer te wandelen en fietsen, zij minder last van functionele beperkingen hebben in het dagelijks leven. Bewegen is erg belangrijk voor ons allemaal. Muiden en omgeving heeft een prachtige natuur waarvan mooie fiets- en wandelroutes beschikbaar zijn. Voor geoefende wandelaars is er een prachtige route langs de Vecht, het Waterliniepad. Klik op onderstaande foto voor meer informatie.  
                                                     
                                                             
deze email doorsturen           gegevens aanpassen           afmelden nieuwsbrief

Powered by HSS

Email Marketing Powered by Mailchimp