Copy

Nytt från Alastor Press

Nattens mänsklighet av Horace Engdahl

Alastor Press har glädjen att presentera årets första utgivning: Nattens mänsklighet av Horace Engdahl!

1788 publicerade den franske författaren Rétif de la Bretonne Les Nuits de Paris (’Paris nätter’). Sedan två år hade han tagit för vana att sova på dagarna och att gå omkring på gatorna efter mörkrets inbrott för att lära känna det liv som fördes i skymundan. Han möter en okänd verklighet, mänsklighetens nattsida. Rapporterna från hans vandringar är utgångspunkten för denna bok. Elegant följer Engdahl Rétif i spåren på Parisnattens gator åren före den omvälvande revolutionen och visar oss en skymningsvärld inför det stora sammanbrottet som bär påfallande likheter med vår egen.

Prenumeranter kommer få hem den vackra och rikt illustrerade lilla volymen för 140 kr (inkl. frakt) – övriga finner den på vår hemsida till det fördelaktiga priset 160 kr (frakt tillkommer) eller i verklighetens eller nätets boklådor.

Vi återkommer med tid och datum för release som kommer bli i Stockholm.
 

Kommande: Monsieur Venus

De har tagit tid, men nu går Rachildes mörkt erotiska dekadensroman Monsieur Venus till vår duktiga formgivare som tvingat oss att välja mellan tre utmärkta omslag. Som synes kommer detta bli en för Alastor lite mer påkostad utgåva med hård pärm och klotrygg. Valet föll till slut på det mittersta omslagsförslaget med den sovande vaxdockan – förhoppningsvis väcker det samma onaturliga eggelse som romanen själv i den potentiella läsaren.

Monsieur Venus handlar om den adliga Raoule de Vénérande träffar den fattige arbetaren Jacques Silvert drabbas hon av en häftig förälskelse och bestämmer sig för att hon vill ha honom till sin älskarinna. Han installeras i en överdådig ateljé där hon drogar, slår och älskar sitt vackra offer som gör allt för att glömma sin manliga stolthet och förföras av lyxen. Kan man finna sig i en sådan tillvaro? Kan omvärlden tolerera den? Vännen och före detta husarofficeren baron de Raittolbe gör det i vilket fall inte. Hans stiliga mustasch darrar av svartsjuka och oförlöst begär – men är det verkligen till Raoule hans lust står? Ödesdigra konsekvenser väntar för den som försöker skriva om reglerna och för den som är alltför vacker.

Utgåvan innehåller även förord och kommentarer av översättaren Hillevi Hellberg och efterord av fin de siècle-forskaren Cecilia Carlander.

Monsieur Venus kommer ut i början av maj och vi kommer att fira utgivningen lördag den 15/6 kl 14-16 på Rönnells antikvariat i Stockholm. Skriv in datumet i kalendern redan nu!

Littfest i Umeå

Ses vi i Umeå? Alastor kommer vara på plats för årets upplaga av Littfest med ett dignande bord sekelskifteslitteratur för alla livströtta själar och perniciösa dekadenssinnen.

Vi står redo vid bokbordet fredag 15/3 och lördag 16/3 kl. 11-17. Kom förbi och botanisera bland utgivningen och prata dekadens med oss. Välkomna!

Du hittar även denna tilldragelse som Facebook-event. Dela gärna!

Lägesrapport: Klassikerserien

Arbetet går framåt med Klassikerserien! Samtliga böcker har skickats till Transsylvanien där de scannats och blivit digitala filer. Nu håller vi på för fullt med att gå igenom filerna och korrläsa dem. Därefter återstår att ge texterna det nya, enhetliga klassikerformatet och låta filerna gå till tryckeriet.

Håll utkik på hemsidan för uppdateringar, de närmaste veckorna torde omslagen börja komma upp och de första klassikerna bli klara för tryck.

Vi kommer även snart att höra av oss till alla ni som backade vår Kickstarter för att höra vilken eller vilka klassiker ni skulle vilja få hem i brevlådan. Ett val, det förstår vi, som naturligtvis bäst görs bäst med de nya omslagen för ögonen.

Ny bok av Andreas Lundberg
på Modernista

Hurra! Uppföljaren till succédebuten Storm i den pelare som bär kommer ut på Modernista i augusti. För den som till äventyrs missade debuten kommer den att släppas samtidigt i en pocket-utgåva. Såhär skriver Modernista om boken:

Efter vistelsen på Sahlgrenska sjukhusets låsta avdelning 81 - skildrad i den kritikerrosade debutboken Storm i den pelare som bär - väntar verkligheten utanför. Vassa skärvor av vardag efter ett krossat äktenskap, med två små barn i mitten. Expartnern lever med en annan. Han saknar både jobb och pengar. Bor till att börja med gratis i ett renoveringshus, där han skymtar arbetare genom rökmoln, skyddsplast och töcknet av sitt alkohol- och tablettrus.

Så kontaktar han dominikansystrarnas kloster i Skåne. Han får stanna där, mot arbete för kost och logi, i likhet med den afrikanska flyktingpojke som hjälper till med trädgårdsarbete. Mellan nunneklostrets rutiner och besöken hos sin psykiater studerar han gamla mystiker i nunnornas bibliotek, verkligheten omkring sig - och inom sig. 

Ofarbar tystnad är den andra boken i Andreas Lundbergs planerade romantrilogi, inledd med Storm i den pelare som bär (nominerad till Borås Tidnings Debutantpris 2017). En meditation över möjligheten till tro i en tid som vår. Och över biverkningarna av antidepressiva mediciner. Bilderna av det egna trasiga familjelivet, mot en hel värld i fritt fall. En skärseld i vilken kärleken till barnen framträder på jagets totala bekostnad.

Samtidigt med Ofarbar tystnad görs även Storm i den pelare som bär tillgänglig på nytt.

Khnopff i Paris och Axess

I senaste numret av Axess skriver Hillevi om förra årets stora konstupplevelse: den sublima separatutställning med den belgiske symbolisten Fernand Khnopff. Förutom ett stort och uttömmande urval var utställningen vackert uppbyggd och stimulerade alla sinnen – även de i konstsammanhang eftersatta luktsinnet. Hillevis hänförda text ligger än så länge bakom betalvägg, så enda alternativet är att gå ut och köpa sig ett lösnummer om man inte redan är prenumerant.

Poesimässan i Stockholm

Alastor har med sig sin poesiutgivning – Verlaine, Rimbaud, Lautréamont och mycket mer – och finns på plats när Stadsbiblioteket slår upp dörrarna för årets poesimässa!

Mässan pågår fredag den 22 mars mellan 15.00-19.30 och lördag 23 mars mellan 11.00-17.00 i Rotundan på Stockholms Stadsbibliotek.

Sprid gärna Facebook-eventet på sociala medier!

Prenumerera på utgivningen

Bästa sättet att stödja Alastor Press är att prenumerera på vår utgivning. Vår mål är att ge ut 4-5 böcker per år – som prenumerant förbinder du dig att köpa hela utgivningen (det går alltså inte att "hoppa över" någon bok) och får i gengäld hem böckerna i brevlådan först av alla till ett mycket förmånligt pris. Våra prenumeranter är oerhört värdefulla för oss så förutom att bjuda till absint-mingel ger vi med jämna mellanrum ut små gåvoskrifter som inte går att köpa.
 
Du kan svara på det här mejlet med meddelandet PRENUMERANT och din adress eller mejla direkt till info@alastorpress.com
Instagram
Instagram
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Hemsidan
Hemsidan
Alastor Press
Långängen 36 B
417 18 Göteborg

www.alastorpress.com


This email was sent to <<Din mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Alastor Press · Norrängsvägen 82 · Huddinge, Stockholms län 14143 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp