Copy
Vooruitblik op nieuw politiek jaar

In deze nieuwsbrief vind je onder andere een vooruitblik op het nieuwe politiek seizoen door Astrid van Eekelen en een terugblik op het afscheid van onze burgemeester Hans van der Sluijs.
En meer: het wordt een gezellig druk najaar met Politiek Cafés, ALV's en campagneactiviteiten als ´Bakkie Doen´. Ook is er binnenkort een werkbezoek aan het Hoogheemraadschap Delfland. Neem dus vooral ook even een kijkje in de agenda onderaan deze nieuwsbrief. 

´Politiek leven begint weer te bloeien´

Door Astrid van Eekelen

Nu iedereen weer teruggekeerd is van een lange verdiende vakantie en het reces teneinde is, begint het politieke leven weer bloeien.

De komende periode wordt zeker interessant. Eerstens komt 5 september de nieuwe burgemeester, Klaas Tigelaar. Ik ben benieuwd hoe hij invulling gaat geven aan zijn burgemeestersrol. De wens is geuit om als raad dualer op te treden en de kaderstellende rol meer vorm te geven. Een uitdaging voor de raad en haar voorzitter.

De eerste onderwerpen na het reces zijn de woonvisie en het AZC. Twee grote dossiers waarin de VVD duidelijk stelling zal nemen. De noodzaak van het AZC dient aangetoond te worden gezien de duizenden lege bedden die er verspreid door het land zijn. Met betrekking tot de woonvisie staat voor de VVD het ´bouwen naar behoefte´ centraal. Veel behoefte is er naar woningen o.a. in het hogere middensegment zodat er doorstroming kan plaatsvinden. Hier zal de VVD dan ook aandacht voor vragen. Ook verwacht ik binnenkort uitslagen van lopende onderzoeken. Het onderzoek naar de gebouwenschuif in het oude centrum van Voorburg ofwel Huygenskwartier, het onderzoek naar het parkeerbeleid en uiteraard het onderzoek naar de extra oeververbinding. Bereikbaarheid en economie staan bij de VVD hoog in het vaandel en daarom zullen wij zeker blijven pleiten voor voldoende gratis parkeerplekken en een derde oeververbinding.

Hoe ontwikkelt het afvalbeleid zich en tegen welke kosten is ook een vraag die we de komende tijd zullen beantwoorden. Kortom er is veel te doen en mogelijkheden genoeg voor de VVD om haar liberale gezicht en tanden te laten zien.

Hoop vele van u binnenkort te spreken op een van de politieke cafés danwel bij de Vlietdagen in september.

Uitnodiging: kennismaken met Hoogheemraadschap Delfland?

Altijd al meer willen weten over het Hoogheemraadschap Delfland? Op dinsdag 13 september van 17 tot 19 uur is er een uniek werkbezoek georganiseerd speciaal voor de VVD-netwerken van Leidschendam-Voorburg, Delft en Den Haag. Na ontvangst wordt ingegaan op het werk van Delfland. Afsluitend is er een rondleiding door het gemaal Schoute. Lees verder

Bijzonder afscheid van Burgemeester Hans van der Sluijs
Afgelopen vrijdagmiddag vond een bijzondere raadsvergadering plaats ter ere van het afscheid van Burgemeester Hans van der Sluijs. Hij is toegesproken door vele sprekers. Mooie woorden en anekdotes wisselden elkaar af. Hans ontving de erepenning in zilver voor zijn bijzondere verdienste voor onze gemeente en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Astrid heeft als plv. raadsvoorzitter Hans namens de raad toegesproken en het Liber Amicorum aangeboden. Hans heeft veel voor onze gemeente betekend en heeft o.a. het veiligheidsproject Jorp (jongeren op het rechte pad), het moderne werken van de ambtelijke organisatie en de gemeentelijke huisvesting tot stand gebracht. Lees verder

VVD wil dat gemeente aandringt op afstel komst AZC
Landelijk neemt de toestroom van asielzoekers af en binnen de provincie wordt gekeken welke nieuwe asielzoekerscentra nog nodig zijn. Als het aan de VVD ligt, moet het geplande AZC op Schakenbosch van de baan. De wethouders moeten zich actiever opstellen. Nu wacht het college af wat anderen over ons beslissen. De VVD vindt dat de gemeente Leidschendam-Voorburg alsnog aan tafel moet zitten om de komst van het AZC af te stellen. Lees verder
Kom je een VVD Bakkie doen tijdens de Vlietdagen?
Zaterdag 17 september komt op verzoek van ons netwerk de ´VVD Bakkie Doen Coffee Truck´ naar Voorburg. We gaan hier samen met campagnevrijwilligers het gesprek aan met inwoners. Deze campagne sluit naadloos aan op onze eerdere 'Even Bijpraten' activiteiten. Je bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een goede bak koffie, mee te komen praten over de toekomst van Leidschendam-Voorburg. Je kunt ons niet missen, we staan aan het begin van de markt. Tot dan!

AGENDA

30 augustus     Commissie Openbaar Gebied
1 september    Commissie Maatschappelijke Activiteiten
3 september    Senioren Netwerkcongres ´Europa: waar ligt de grens?´te Mijdrecht
4 september    Politiek & Grill VVD Den Haag in Scheveningen 
6 september    Commissie Algemene Zaken
13 september  Bezoek aan Hoogheemraadschap Delfland
13 september  Raadsvergadering

17 september  VVD Coffee Truck tijdens Vlietdagen


3 oktober         Politiek Café met Tweede Kamerlid Mark Harbers
10 oktober       Bezoek aan de Tweede Kamer met Ockje Tellegen
12 oktober       ALV regio Zuid Holland, Zoetermeer
31 oktober       Politiek Café i.s.m. VVD netwerk Rijswijk


19 november   Jaarcongres VVD
23 november   Politiek Café met Tweede Kamerlid Erik Ziengs


Training of workshop volgen? Kijk naar het aanbod op de landelijke VVD-website. Ook omringende netwerken bieden regelmatig trainingen aan. Suggesties voor trainingen in Leidschendam-Voorburg zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met het bestuur van ons lokale VVD-netwerk.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 VVD Leidschendam-Voorburg, alle rechten voorbehouden.
U bent lid van de VVD of hebt aangegeven, via de website/bij een evenement/bij een persoonlijk gesprek met een vertegenwoordiger van de VVD, dat u berichten van ons wilt ontvangen.

 
U kunt zich hier uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVD Leidschendam-Voorburg · Herenstraat 72-74 · 2271 CK · Voorburg, 2271 CK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp