Copy
Bemoeials gezocht! VVD Raadslid iets voor u?

De afgelopen weken stonden volledig in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Onze inzet werd beloond: VVD kwam met een ruime voorsprong op de andere partijen met 33 zetels als grootste uit de bus. Inmiddels zijn al weer volop bezig met de komende Gemeenteraadsverkiezingen. De ALV heeft Astrid van Eekelen als lijsttrekker gekozen en nu zijn we op zoek naar potentiële raadsleden. Interesse? Lees verder in deze Nieuwsbrief.

We blikken natuurlijk ook nog even terug op de afgelopen TK-verkiezingencampagne die u vast niet is ontgaan. Verder:

  • Geeft Philip van Veller aan waarom hij tegen een onderzoek is naar een basisinkomen

  • Vertelt Astrid van Eekelen over plannen rondom de gebouwenschuif in het Huygenskwartier  

  • Kun je meevaren bij de opening van het watersportseizoen ...

  • Vertelt 'onze' Masoumah Hosseini over haar ontvangst in Nederland

Gemeenteraadsleden gezocht!
Heb jij creatieve liberale ideeën voor Leidschendam-Voorburg? En lijkt het je leuk om deze ideeën om te zetten in concrete initiatieven en om jouw achterban te vertegenwoordigen in onze gemeenteraad? Dan zijn wij op zoek naar jou! Over iets meer dan een jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats en wij zijn op dit moment druk bezig met de zoektocht naar geschikte kandidaten voor de kandidatenlijst van de VVD LV. Dus heb je interesse? Stuur dan een mail aan Yolande Vonhoff via secretaris@vvd-lv.nlOok voor aanvullende vragen kun je bij haar terecht of bij een van de andere leden van het bestuur. Op onze website vind je meer informatie over het introductie- en kennismakingsprogramma.
Wij kijken uit naar jullie reacties.
Kiezers bedankt! VVD weer de grootste
De VVD bleek voor de derde keer op rij de grootste partij van het land, én in LV de partij waarop de meeste stemmen zijn uitgebracht. Daar zijn we trots op! Wij hebben heel actief campagne gevoerd op het land en op het water. We zijn in gesprek geweest met inwoners en ondernemers, waarbij we konden rekenen op vele enthousiaste vrijwilligers. Dit blijven we doen in aanloop naar de GR-verkiezingen volgend jaar. Als de ​landelijke uitslag enige indicatie is​ voor de GR-verkiezingen in 2018, dan kunnen we deze positief tegemoet zien​.
 
​Steeds meer LV'ers dragen de VVD een warm hart toe. Ten opzichte van de verkiezingen van 2014 hebben in 2017 maar liefst 5400 meer kiezers op ​ons gestemd. Als deze trend doorzet, worden we ook lokaal weer de grootste partij. De verkiezingen voor de TK zijn voorbij maar onze campagne gaat door. Het bestuur bedankt de tientallen vrijwilligers voor hun steun tijdens deze campagne en kijkt uit naar een sprankelend vervolg.
VVD tegen basisinkomen in onze gemeente
De VVD is tegen een onderzoek naar de mogelijkheden om een basisinkomen in te voeren in LV. Een dergelijk onderzoek wordt door het college voorgesteld in het ‘sociaal kompas’ dat donderdag in de raadscommissie wordt behandeld. Bij een basisinkomen krijgt iedereen een gegarandeerd bedrag van de overheid, of je er nu iets voor doet of niet. VVD-raadslid Philip van Veller vindt dat mensen in principe zelf verantwoordelijk zijn voor hun inkomen. Een basisinkomen draait dat om. “Gratis geld bestaat niet”, aldus Van Veller. Lees verder
Huygenskwartier en gebouwenschuif
Er wordt flink geïnvesteerd in de levendigheid van het Huygenskwartier. De VVD staat hier vierkant achter omdat er veel ondernemers zijn gevestigd en inwoners plezier hebben van een gezellig centrum. Dat draagt bij aan de hoge woonkwaliteit waar de VVD naar streeft. Daarnaast doet de gemeente onderzoek naar mogelijke andere bestemmingen voor diverse gemeentelijke panden in de Herenstraat: de zogeheten ‘gebouwenschuif’. De vraag is waar de raad het beste kan worden gevestigd. De VVD is voor de sobere invulling. Lees verder
Opening watersportseizoen. Vaar je mee?
Zaterdag 8 april is de start van het watersportseizoen, i.s.m. de gemeente (toeristisch seizoen) en het erfgoed-podium ('Schatten aan de Vliet'). Het zijn “mini Vlietdagen”. De boten verzamelen om 11 uur bij restaurant De Knip. Via een tussenstop om 13 uur bij Houtzaagmolen Salamander (met rondleiding) naar de Oude Haven in Voorburg voor een borrel bij Bernard en de officiële opening van het recreatief seizoen (15 uur). Wil je met VVD-ers meevaren en/of meer info? Neem dan contact op met Harry Kortman (Samenwerkende Watersport LV). 
‘Nederland heeft mij met open armen ontvangen’
Onlangs verscheen een opiniestuk van Masoumah Hosseini in de Volkskrant waarin zij pleit voor minder slachtofferschap van Nederlanders met een migratieachtergrond. Zij is lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland, VVD-woordvoerder Bestuur & Middelen / werkgroep Europa én lid van ons VVD netwerk Leidschendam-Voorburg.
Masoumah kwam als 15-jarige vluchteling uit Afghanistan naar Nederland. 15 jaar later heeft ze haar eigen bedrijf en is ze lid van Provinciale Staten. Ze heeft een duidelijke boodschap voor jonge Nederlanders met een migratieachtergrond.

AGENDA

11 april           Raadsvergadering
12 april           VVD regionale ledenvergadering
10 mei            Politiek Café
19/20 mei       Voorjaarscongres: Aan de slag voor Nederland! (Arnhem)

Training of workshop volgen? Kijk naar het aanbod op de landelijke VVD-website. Ook omringende netwerken bieden regelmatig trainingen aan. Suggesties voor trainingen in Leidschendam-Voorburg zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met het bestuur van ons lokale VVD-netwerk.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017 VVD Leidschendam-Voorburg, alle rechten voorbehouden.
U bent lid van de VVD of hebt aangegeven, via de website/bij een evenement/bij een persoonlijk gesprek met een vertegenwoordiger van de VVD, dat u berichten van ons wilt ontvangen.

 
U kunt zich hier uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVD Leidschendam-Voorburg · Herenstraat 72-74 · 2271 CK · Voorburg, 2271 CK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp