Copy
In gesprek met inwoners onder 't genot van een Bakkie

In deze nieuwsbrief vind je diverse uitnodigingen o.a. voor 'Bakkie Doen' (morgen al!), het Politiek Café met Mark Harbers, een discussie met Ockje Tellegen in de Tweede Kamer over de komende verkiezingen en de eerstvolgende ALV. Natuurlijk ook updates over lokale politieke issues als het AZC in Schakenbosch (vooralsnog van de baan), de nieuwe woonvisie en de uitvoeringen van zorgtaken door de gemeente. Veel leesplezier en tot morgen bij een bakkie!

‘Bakkie Doen’ tijdens Vlietdagen

Morgen, zaterdag 17 september, zijn we met de VVD coffee truck aanwezig tijdens de jaarlijkse Vlietdagen. ‘Een bakkie doen’ is een typisch Hollandse uitspraak. Dat bakkie is ook bedoeld om te vragen hoe het met iemand gaat. VVD vindt het belangrijk te weten wat de inwoners van onze mooie gemeente écht bezighoudt. Daarom staan we van 10.00 uur tot 16.00 uur met de VVD Coffee Truck vlak bij de markt in Voorburg (hoek Rozenboomlaan-Herenstraat).

Vrijwilligers van de VVD Leidschendam-Voorburg hebben deze week duizenden koekjes verspreid in onze gemeente. Het kaartje dat erbij zit nodigt inwoners uit om zaterdag een bijbehorend bakkie te doen bij onze coffee truck. Dankzij de Vlietdagen is het extra gezellig druk! Komt u ook een bakkie halen van onze eigen Barista om met ons en/of inwoners in gesprek te gaan?

Asielzoekerscentrum Schakenbosch moet nu definitief van de baan

'Wat de VVD betreft is het AZC op Schakenbosch niet tijdelijk, maar definitief van de baan.' Dat was de eerste reactie van fractievoorzitter Astrid van Eekelen op het nieuws dat het COA voorlopig afziet van de bouw van een asielzoekerscentrum op deze locatie. “Wij vonden al langer dat de gemeente moest aandringen op afstel van het AZC”, aldus Van Eekelen. “Nog een paar dagen geleden hielden we op initiatief van de VVD daarover een debat. Toen werd dat nog afgedaan als tijdverspilling. Nu zie je dat we toen al gelijk hadden”.
Het COA laat weten dat de plannen in ieder geval voor 2016 en 2017 niet doorgaan. Van Eekelen: “Daar zijn we natuurlijk blij mee, want in de ogen van de VVD is dit sowieso geen geschikte locatie om een AZC te vestigen. Wat ons betreft is de overeenkomst nu definitief van de baan
.
 Lees verder

VVD: Aandacht voor middensegment

Volgens de VVD zijn in de Woonvisie van belang: doorstroming, bouwen naar behoefte en borgen van onze groene woonstad! In de Raad heeft Louise Kortman deze punten naar voren gebracht en aandacht gevraagd voor het bouwen naar behoefte en het belang om te bouwen voor het middensegment. Lees verder

VVD op bezoek bij Waterschap Delfland 

Op uitnodiging van loco dijkgraaf Marcel Houtzager werden we geïnformeerd over alle aspecten van het Waterschap. Veiligheid is uiteraard het belangrijkste, steeds meer op innovatieve wijze gecombineerd met recreatie en natuur. Bijvoorbeeld de zandmotor bij Kijkduin. Lees verder

Zorgtaken gemeente: Glas half vol
Echte verbeteringen in de nieuwe taken van de gemeente rond de (ouderen)zorg, jeugdhulp en werk moeten nog komen. Tot nu toe heeft de gemeente deze taken keurig op zich genomen, maar er kan beter maatwerk dichtbij de mensen worden geleverd. Dat stelt VVD-raadslid Philip van Veller vast aan de hand van een rapport over de stand van zaken. Lees verder
Politiek café over Prinsjesdag met Tweede Kamerlid Mark Harbers
Op maandagavond 3 oktober, kort na Prinsjesdag, is ons volgende Politiek Café waarin we met Mark Harbers van gedachten kunnen wisselen over de begroting 2017 en de plannen van het kabinet voor het komende jaar. Mark houdt zich voornamelijk bezig met het algemeen financieel-economisch beleid, de overheidsfinanciën en de rijksbegroting. Vanaf 20.00 uur. Locatie volgt. Tot dan!
Uitnodiging van Ockje Tellegen voor bezoek Tweede Kamer
Ons netwerk LV heeft een speciale uitnodiging ontvangen van TK-lid Ockje Tellegen om op 10 oktober naar de Tweede Kamer te komen. Deze avond is bedoeld om te horen wat wij als leden, vrijwilligers en actieve politici aan de partij mee willen geven over de nieuwe campagne, de nieuwe partijstructuur en de politieke speerpunten voor de aankomende verkiezingsperiode. Hoe staan we ervoor? Wat horen we op straat? Waar zijn we enthousiast over? S.v.p. aanmelden bij Yolande Vonhoff via secretaris@vvd-lv.nl

ALV in het teken van de komende verkiezingen

Noteert u vast in uw agenda: 26 oktober 2016 om 20.00 uur vindt in De Binnenhof bij de Peperbus de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze staat in het teken van de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 en de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Karina Kuperus, verbonden aan ons netwerk, heeft het afgelopen jaar als lid van de verkiezingsprogrammacommissie meegeschreven aan het concept verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij zal tijdens de ALV vertellen hoe dat in zijn werk is gegaan en wat het resultaat is geworden. Dat concept-verkiezingsprogramma  wordt op 7 oktober gepubliceerd. Ons netwerk kan tot 28 oktober 12.00 uur amendementen indienen op dat concept.
Tijdens deze ALV zullen we ook ingaan op de tijdlijn die het bestuur voor ogen staat als opmaat naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018, waaronder het schrijven van een concept-verkiezingsprogramma worden geschreven. Wij zijn op zoek naar mensen die in aanloop naar deze verkiezingen en daarna een actieve(re) rol binnen ons netwerk willen vervullen. De oproep en agenda voor deze bijeenkomst krijgt voor die tijd toegestuurd.


Mark Rutte voorgedragen als lijsttrekker

Het hoofdbestuur van de VVD heeft Mark Rutte voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Conform hetgeen hierover is bepaald in het Huishoudelijk Reglement en het Kaderstellend Advies kunnen ledenvergaderingen tot 1 oktober 2016 om 12:00 uur tegenkandidaten stellen. Voor meer informatie over de procedure en de benodigde formulieren kunt u contact opnemen met vereniging@vvd.nl
Bent u als VVD lid woonachtig in het VVD netwerk Leidschendam-Voorburg én overweegt u om zich aan te melden als tegenkandidaat van Mark Rutte? Dan kunt u contact opnemen met de voorzitter Rudolf Quarles van Ufford via voorzitter@vvd-lv.nl. 

AGENDA

17 september  VVD Coffee Truck tijdens Vlietdagen


3 oktober         Politiek Café met Tweede Kamerlid Mark Harbers
10 oktober       Bezoek aan de Tweede Kamer met Ockje Tellegen
11 oktober       Raadsvergadering
12 oktober       ALV regio Zuid Holland, Zoetermeer
26 oktober       ALV netwerk Leidschendam-Voorburg


19 november   Jaarcongres VVD
23 november   Politiek Café met Tweede Kamerlid Erik Ziengs


Training of workshop volgen? Kijk naar het aanbod op de landelijke VVD-website. Ook omringende netwerken bieden regelmatig trainingen aan. Suggesties voor trainingen in Leidschendam-Voorburg zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met het bestuur van ons lokale VVD-netwerk.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 VVD Leidschendam-Voorburg, alle rechten voorbehouden.
U bent lid van de VVD of hebt aangegeven, via de website/bij een evenement/bij een persoonlijk gesprek met een vertegenwoordiger van de VVD, dat u berichten van ons wilt ontvangen.

 
U kunt zich hier uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVD Leidschendam-Voorburg · Herenstraat 72-74 · 2271 CK · Voorburg, 2271 CK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp