Copy
Politiek Café, campagne-activiteiten en nieuws uit de fractie 

Deze maand in onze Nieuwsbrief: 

  • Kom woensdag naar ons Politiek Café met Erik Ziengs
  • Geen extra brug, wel toegangsbeperking en boetes huidige bruggen
  • Plannen Huygenskwartier: wel steun, geen verspilling
  • De straat op voor de campagne: 17 december oliebollenactie
  • Ren mee met ons VVD SantaTeam
  • VVD in de Wijk: Voorburg Noord
  • ALV, een korte terugblik
  • Voorzitter van ons netwerk, iets voor jou?
Komende woensdagavond Politiek Café met TK-lid Erik Ziengs

De VVD organiseert woensdag 23 november weer een politiek café. Onze gast is Tweede Kamerlid Erik Ziengs met o.a. in de portefeuille: MKB, ZZP-ers en Terugdringing Lasten- & Regeldruk. Erik, zelf een ervaren ondernemer, gaat hierover graag met ons in gesprek. VVD-er Ton Overmeire treedt hierbij op als gespreksleider. Lees verder

De bijeenkomst wordt gehouden in Café Het Torentje in Voorburg. We beginnen om 20.00 uur. Het PC staat niet alleen open voor VVD-leden, iedereen is van harte welkom.

Geen extra brug, wel toegangs- beperking en boetes huidige bruggen

Het rapport was helder; alleen met een extra brug konden de oude dorpskernen van Leidschendam en Voorburg worden ontlast. De VVD heeft gestreden voor deze duurzame oplossing, maar helaas heeft het huidige college andere prioriteiten en is de brug weggestemd. Waar u wel mee wordt opgescheept: selectieve toegang. Lees verder
De VVD staat voor een bereikbare gemeente en zal zich daar onverminderd voor in blijven zetten.

Huygenskwartier: Wel steun, geen verspilling

Het belang van de ondernemers staat bij de VVD voorop en daarom heeft de verlevendiging van het Huygenskwartier onze volle aandacht. Hoe krijgen we meer voetjes naar het centrum? Als het aan de VVD ligt door meer woningen en parkeren. De VVD juicht de huidige plannen toe. De VVD staat kritisch tegenover de plannen rondom de verhuizing van raadzaal, museum en bibliotheek. Belangrijk is ook dat het plan uitgevoerd wordt zonder ongefundeerde subsidie van de gemeente. Daarom heeft de VVD tegen de extra subsidie van 30.000 euro voor Museum Swaensteyn gestemd. Lees verder

Doe mee met onze eindejaarsactie: de VVD-2016 Tour                                                                                                              
2016 was een bewogen jaar in Leidschendam-Voorburg. De VVD bracht onverbloemd haar mening naar voren over een nieuwe oeververbinding, parkeren, het  AZC, het hospice en afval.
Op zaterdag 17 december kijken we terug met een fietstour langs de plekken in de gemeente die in 2016 in de politieke belangstelling stonden. Met fractieleden, bestuur en iedereen die verder belangstelling heeft, fietsen we langs inwoners en ondernemers in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. We nemen oliebollen mee om onderweg en ter plekke uit te delen. Zo blikken we terug op 2016, en krijgen we input voor de politieke agenda van 2017.
Ook staan we van 10.00 tot 16.00 uur met onze gigantische opblaasbare champagnefles op onze vaste campagneplek op de hoek Herenstraat/Rozenboomlaan in Voorburg. Onder het genot van een oliebol gaan we daar graag in gesprek over liberale thema´s in onze gemeente. 
Heeft u zin en tijd om gezellig mee te doen, al is het voor een uurtje? Geef je dan op bij Hanneke Kadijk, bestuurslid Permanente Campagne. We sluiten de actie samen af met een borrel en aanmoediging van ons eigen SantaTeam (zie bericht hieronder).
SantaRun voor het goede doel

Op 17 december 2016 organiseert de Rotary Voorburg de 1e Rotary SantaRun Voorburg. De opbrengst komt ten goede aan het groene plein van basisschool De Parachute. Wil je meelopen over het parcours van 3 kilometer? Doe dan mee met team VVD! Stuur een mail naar voorzitter@vvd-lv.nl en dan loop je met ons mee!

Voor alle informatie en inschrijven ga naar de website: http://voorburg.santarun.nl/

Wijkwandeling door Voorburg Noord

De VVD heeft de draad opgepakt met wijkbezoeken in onze mooie gemeente. Voorburg Noord was vandaag het doel van onze wandeling. Onder leiding van Ap de Heus gingen we op pad om te horen wat er leeft en speelt zoals parkeerproblematiek en honden op speelplekken. Ondernemers toonden hun bedrijfsactiviteiten en we bezochten de WOEJ kledingbank die ook veel energie steekt in het project ´Voor ieder kind een Sint´: gebruikt speelgoed wordt herverdeeld onder de aanvragers. Lees verder

 
ALV, een korte terugblik

De ALV stond in het teken van het verkiezingsprogramma voor de TK-verkiezingen. Karina Kuperus gaf - als lid van de verkiezingsprogrammacommissie - een boeiend betoog over de inhoud en totstandkoming. Het bestuur heeft een terug- en vooruitblik gegeven op de diverse leden- en campagneactiviteiten, de begroting 2017 is goedgekeurd én er is besloten dat onze afdeling verder doorgaat als zelfstandig netwerk. Tevens is het kaderstellend advies aangenomen, dat de kaders aangeeft naar de GR-verkiezingen van 2018. Afsluitend gaf Astrid van Eekelen een update over actuele politieke zaken. Lees verder

Voorzitter gezocht

Tijdens de ALV heeft de voorzitter van ons VVD netwerk, Rudolf Quarles van Ufford, aangegeven dat zijn 1e bestuurstermijn van 3 jaar binnenkort afloopt en dat hij het voorzitterschap bij de komende ALV ter beschikking zal stellen. Gelet hierop is het bestuur op zoek naar een nieuwe, enthousiaste en verbindende voorzitter. Ben je geïnteresseerd in het voorzitterschap of wil je meer informatie hebben over deze functie? Neem gerust contact op met een van de bestuursleden of stuur een mail naar voorzitter@vvd-lv.nl.

Wil je actief worden voor ons VVD netwerk Leidschendam-Voorburg?
Wij zijn op zoek naar leden die actief willen worden binnen de VVD Leidschendam-Voorburg. Heb je interesse in een bestuursfunctie (voorzitter of algemeen lid), wil je als vrijwilliger meedoen aan campagne-activiteiten of wil je onderzoeken of een lidmaatschap van de Gemeenteraad op termijn iets voor jou is? Laat het ons weten. Neem gerust contact op met een van de bestuursleden van het netwerk. Onze contactgegevens vind je op onze website.

AGENDA

18 november   Wijkwandeling in Voorburg Noord
19 november   Jaarcongres VVD in Noordwijkerhout
23 november   Politiek Café met Tweede Kamerlid Erik Ziengs
13 december   Laatste raadsvergadering 2016
17 december   Eindejaarsactie VVD met oliebollen
15 januari        Bijeenkomst Nieuwe leden
15 januari        Nieuwjaarsbijeenkomst 

Training of workshop volgen? Kijk naar het aanbod op de landelijke VVD-website. Ook omringende netwerken bieden regelmatig trainingen aan. Suggesties voor trainingen in Leidschendam-Voorburg zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met het bestuur van ons lokale VVD-netwerk.

TIP: Training gemeentefinanciën door VVD Netwerk Wassenaar op woensdagavond 7 december om 20.00 uur. Tijdens deze avond krijgt u inzicht in de inkomsten en uitgaven van de gemeente, financiële cyclus, begroting en verslag, verslaglegging en de financiële consequenties van de decentralisatie van de zorg. Deze training is voor geïnteresseerden in de gemeentepolitiek en (toekomstige) raadsleden. Na de training kunt u de gemeentefinanciën beter doorgronden en met deze kennis wordt het spel van keuzes maken en beheer van het geld een stuk duidelijker voor u. Lees verder
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 VVD Leidschendam-Voorburg, alle rechten voorbehouden.
U bent lid van de VVD of hebt aangegeven, via de website/bij een evenement/bij een persoonlijk gesprek met een vertegenwoordiger van de VVD, dat u berichten van ons wilt ontvangen.

 
U kunt zich hier uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVD Leidschendam-Voorburg · Herenstraat 101 · Voorburg, Zh 2271 CC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp