Copy

Landschapsbrief 12.2015

Beste <<First Name>>,

Het is druk-druk-druk bij Regionaal Landschap Schelde-Durme! Misschien las je in de krant over onze recente acties? Speciaal voor u dit korte overzicht met leuke links:

Buurtpark Ten Rozen
in Aalst

Schepen Iwein De Koninck (Aalst) en collega Ann Sels gaven met 'een eerste spadesteek' het startsein voor riante grondwerken aan de Oude Abdijstraat in Aalst. Hier komt een veelzijdig buurtpark met focus op ontspanning, natuurbeleving en kinderen. TV Oost maakte dit filmpje!

Speelnatuur
in Wetteren

Op hun vrije woensdagnamiddag beplantten de kinderen van 'De Boomhut', de grootste kinderopvang van Oost-Vlaanderen, hun tuin met plantgoed die ze gratis van de provincie Oost-Vlaanderen kregen. Recent legde RLSD hier ook speelheuvels aan, die al werden ingezaaid. Lees hier een krantenartikel.

Speelbos
in Sint-Niklaas

De eerste groene mijlpaal van KA is een feit: een eigen schoolbos! Honderden leerlingen plantten samen wel 550 bomen en struiken! De provincie Oost-Vlaanderen leverde het plantgoed gratis aan. Intussen droomt de school hardop van meer... Lees hier een krantenartikel en het persbericht.

Cursus knotten
in Buggenhout

Twintig mannen en twee vrouwen volgden afgelopen weekend in Buggenhout de gratis cursus 'veilig knotten met de kettingzaag'. Buggenhout trad dit jaar toe tot RLSD en dus wordt ook hier het houtzoekersproject opgestart. Bekijk hier de fotoreportage van Het Nieuwsblad!

Wandelpad
in Berlare

Rond de Nieuwdonk is door DDS een nieuw wandelpad afgewerkt. Nu kan je helemaal rond de watersportvijver wandelen. Langs het pad financierde DDS ook een oeverzwaluw- plus kijkwand. De provincie Oost-Vlaanderen paste bij voor de kijkwand. De realisatie van beide wanden past in de uitvoering van het landschapsbeheerplan dat RLSD uitwerkte. Lees hier een online artikel.

Salamanderparadijs
in Wetteren

In de Kleine Smetledesteenweg heeft RLSD samen met grondeigenaar Tom Maes en ANB de toekomst van onder meer de zeldzame kamsalamander veilig gesteld. We verschraalden de graslanden, groeven twee nieuwe grote poelen en richtten twee bestaande poelen ecologisch in. Europa financieerde deze inspanningen. Meer lezen?

20 meter hoog
in Nieuwerkerken

Zwarte populieren zijn de meest bedreigde boomsoorten in Europa. In Nieuwerkerken staan er vier oude exemplaren. Helaas stierf er één af door achterstallig beheer. Nu kregen de overige drie hun hoognodige knotbeurt. Specialistenwerk, want de bomen zijn wel 20 meter hoog! De groendienst van Aalst plant de takken elders weer uit. Meer lezen?

Infoavond
in Dendermonde

Voor welke trage wegen in het Dendermondse deelgebied Mespelare is herstelling of openstelling wenselijk? Laat jouw stem horen op woensdag 16 december 2015 om 20 uur in OC De Mespel, Mespelarestraat 68 in Mespelare. Die avond krijg je onder meer kaarten met daarop alle trage wegen in Mespelare. Meer info?

Fotowedstrijd
in Schelde-Durme

Vele journalisten hielpen ons ruchtbaarheid te geven aan onze fotowedstrijd #ikhouvanmijnstreek. Ook verschillende gemeenten steunden ons met berichten in nieuwsbrieven en op websites. Dat leverde een prachtige respons op! Nieuwsgierig? De ontknoping volgt... morgen! 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Regionaal Landschap Schelde Durme, alle rechten voorbehouden.

Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 


Email Marketing Powered by Mailchimp