Copy

Landschapsbrief 03.2016

Beste <<First Name>>,

Hieronder een beknopte samenvatting van onze recentste ondernemingen. Wie ons volgt op Facebook wordt beloond met leuke foto's, weetjes en snelle nieuwtjes!

Grootse plantactie
in Aalst

150 leerlingen en 200 vrijwilligers plantten op 18 en 19 maart 1.400 bijenvriendelijke bomen en struiken aan in het Aalsterse Heuvelpark. Enkele kinderen hielpen kunstenaar Will Beckers ook bij de opstart van zijn creatie ‘The Observer’. Meer weten? Foto’s bekijken?

Aan de slag
in Buggenhout

Momenteel verkennen 30 vrijwilligers de 220 trage wegen die Buggenhout rijk is. Ze denken mee na over wat nodig is om een zo functioneel en recreatief mogelijk netwerk van trage wegen te realiseren. Ook jouw mening is welkom! Alle adviezen moeten ons voor 29 april bereiken. Lees meer.

Agrobeheergroep
De Faluintjes

Landbouwers uit het 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' hebben Agrobeheergroep De Faluintjes opgericht. Samen zullen ze landschapswerken uitvoeren voor openbare besturen, verenigingen,... Deze maand herstelden ze in Baardegem al de buurtweg langsheen het Kravaalbos. Lees meer.

Platteland
in de bloemetjes

Zo heet het project dat de biodiversiteit op het platteland een boost wil geven. Ons Regionaal Landschap werkt eraan mee. Deze week kregen alle deelnemende afdelingen van de Landelijke Gilden zakken vol bloemenzaden mee naar huis. Een mooie start! Lees meer.

Eerste zwaluwen
in Vlaanderen

De eerste zwaluwen hebben Vlaanderen bereikt, zo meldt waarnemingen.be. Zie je boerenzwaluwen of huiszwaluwen in de regio Schelde-Durme nesten bouwen? Laat het ons weten! Wist je dat je bij de meeste gemeenten binnen ons werkingsgebied een jaarlijkse subsidie kan krijgen voor bewoonde zwaluwnestjes? Lees meer.

Nieuwe publicaties
op website

Je kan onze nieuwe landschapskrant lezen op www.rlsd.be > gratis downloads. Ook ons jaarverslag kan je er vinden. Je kan kiezen tussen een beknopte versie en uitgebreide lectuur. Lees meer.

Kortnieuws

AALST > 35 mensen volgden onze snoeicursus in Moorsel
BERLARE > Landschapsbeheerplan in uitvoering: o.a. aanplant 1 km heg!
EREMBALD-KRAVAAL > 12 nestkasten voor grote gele kwikstaart
KLEIN-BRABANT > Project 'Paard & Landschap' van start op 21.04
VACATURES > Regionale Landschappen zijn op zoek
WAASMUNSTER > Enthousiast over vleermuizenproject
ZELE > Recordaantal padvinders melden zich aan 

Uit-tips

Topnatuur
langs de Zeeschelde

De Sigmagebieden vanaf het water verkennen mét deskundige uitleg? Het kan op maandag 4 april dankzij de vzw's Grenzeloze Schelde, Natuurpunt, Scheldegids en Scaldisnet. Een groot deel van het RLSD-team schreef zich al in. 
Tot dan?

Trage wandeling
op paasmaandag

Duik tussen 14 en 17 uur mee in het verleden van de Molenbeekvallei tijdens een familietocht van 5,5 km of een wandeling van 9 km langs trage wegen in Wetteren. Er is ook een fotozoektocht. De paashaas zorgt voor lekkers. Alle activiteiten zijn gratis. Meer info?
Meer tips? Surf naar www.rlsd.be > agenda
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Regionaal Landschap Schelde Durme, alle rechten voorbehouden.

Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 


Email Marketing Powered by Mailchimp