Copy

Landschapsbrief januari 2017

Kravaalbos (c) Tim Delmoitie
Blitzstart voor Erembald-Kravaal
#landschapvanerembaldtotkravaalbos #aalst #affligem #asse #opwijk
Vorig jaar kropen we met de projectpartners van 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' massaal in de pen. Bij verschillende instanties dienden we projectvoorstellen in. Met een ongezien succes! Zes goedgekeurde projecten leveren maar liefst 5,6 miljoen euro extra projectmiddelen op. Een opsteker voor ons hele projectgebied!
Kasteel Wissekerke (c) Paul D'Eer
Kastelenproject krijgt 4 miljoen euro steun
 #scheldesterkmerk #scheldevallei
We krijgen 4,388 miljoen euro voor de verdere toeristische ontplooiing van de Scheldevallei. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen investeren dit budget in ons project 'Van Steen tot Steen langs de Schelde'. Dat wil de kastelen van Wissekerke, Bornem en Laarne openstellen voor het brede publiek en voorzien van unieke blikvangers.
vlonderpad Ten Rozen, uitgetekend door Studiebureau Omgeving
Lopen over water
#nme #aalst
Vlak voor kerst werd het 60 meter lange vlonderpad in speelbos Ten Rozen opgeleverd. Dat werd samen met ontwerpbureau Omgeving gerealiseerd. Het pad heeft de vorm van een boemerang en verbindt twee hoofdpaden. Centraal op het vlonderpad is een zitbank voorzien. Van hieruit is het heerlijk turen naar het speelbos of de riante poel.
Houtzoekers gezocht
Extra brandhout nodig?
#landschap #scheldedurme
Ben je handig met de kettingzaag en wil je graag je voorraad brandhout aanvullen? Laat het ons weten via bram[at]rlsd.be of 052 33 89 26. Vooral in Aalst, Buggenhout, Lebbeke, Melle en Sint-Niklaas willen we onze houtzoekerteams versterken. We voorzien een verzekering voor elke houtzoeker.
Schaduwbomen zijn belangrijk (c) Ted Szukalski
Advies & steun voor paardenhouders
#pdpo #kleinbrabant
Paardenhouders uit Klein-Brabant die hun percelen landschappelijk willen verfraaien, kunnen bij ons advies en mogelijk ook financiële steun krijgen. Bijvoorbeeld om schaduwbomen, hagen of houtkanten aan te planten. Of een poel aan te leggen of te herstellen. Benieuwd hoe jij kan helpen om het landschap biodiverser te maken? 
Meer nieuws?
 Volg ons op Facebook > www.facebook.com/ScheldeDurme
of surf naar > www.rlsd.be/nieuws
Basisschool De Zonnebloem vergroent!
WORKSHOP WILGENHUTTEN
#nme
Op zaterdag 28 januari leer je al doende alles over wilgenhutten vlechten. Tegelijk vervolmaak je de metamorfose van een speelbos! We beginnen eraan om 9.30 uur op het terrein aan de Oude Abdijstraat in Aalst. Vergeet je je lunchpakket niet? 
lees meer >>
Cursus 'Van tuin tot landschap - een ecologische visie'
INFOAVOND SCHELLEBELLE
#tragewegen
Schellebelle heeft veel trage wegen. Een aantal is verdwenen of in slechte staat. Welke trage wegen zou jij graag (opnieuw) gebruiken? Welke trage wegen verdienen een opknapbeurt? Jouw mening telt! Eerste afspraak op dinsdag 31 januari.
lees meer >>
We zijn op zoek naar jou!
WE ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!
#vacatures 
RLSD zal binnenkort enkele vacatures uitschrijven. Hou dus zeker onze website in de gaten! Wist je dat we daarop ook vacatures van partners vermelden? Er zijn momenteel 3 functies vacant, waarvan eentje met vandaag als deadline!
lees meer >>
We zijn op zoek naar jou!
PATRIJZENGROEP SCHELDELAND
#natuur 
Patrijzengroep Scheldeland organiseert op maandag 6 februari een workshop over vergroening en beheersovereenkomsten ten bate van de patrijs en andere fauna. Wij zijn er ook en geven een toelichting. Afspraak om 19 uur in de orangerie van het Kasteel van Wieze (Lebbeke).
lees meer >>
Share
Tweet
Forward

Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met en wordt gesteund door:
de Provincie Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en gemeenten/steden Aalst, Berlare, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Melle, Puurs, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele.
Copyright © 2017 Regionaal Landschap Schelde-Durme, alle rechten voorbehouden.
Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 

Email Marketing Powered by Mailchimp