Copy

Dag van de trage weg > 15 & 16 oktober 2016

[ Aalst| Affligem| Dendermonde | Sint-Niklaas| Kortnieuws ]
Abdij Affligem (c) Jo De Coninck
OP STAP IN HET ABDIJLANDSCHAP > zo 16.10
#affligem #aalst

Maar liefst 25 (!) gidsen staan paraat om jou tussen 14 en 18 uur mee te nemen naar de mooiste en interessantste plekjes in het eeuwenoude abdijlandschap. Om 11 uur katapulteert een lezing jou terug in de tijd. Om te bekomen is er aansluitend een buffet voorzien. Tot in Affligem?
👉 Lees meer
Will Beckers & The Observer (c) Tim De Backer
'THE OBSERVER' ONTHULD > zo 16.10
#aalst
Samen met kunstenaar Will Beckers en het stadsbestuur van Aalst onthullen we het levende kunstwerk ‘The Observer’. Iedereen is welkom om 15.30 uur in het Heuvelpark aan de Kloosterweg in Aalst. Wie op de Erembald Kravaal Happening de wandeling 'Kluisbos-Heuvelpark' kiest, kan de inhuldiging combineren met een fikse wandeling.
👉 Lees meer
Nieuwkerken (c) Geert Meersman
HET LANDSCHAP VERTELT > za 15.10
#sintniklaas
Vaak onopgemerkt getuigen hoek- en vlasrootputten, bolle akkers en populieren in Nieuwkerken over een vervlogen Waas verleden. Benieuwd wat ze te vertellen hebben? Kom mee wandelen en ontdek de nieuwe brochure 'Het landschap vertelt in Nieuwkerken'. Afspraak om 14 uur aan het oud gemeentehuis, Ten Bos in Sint-Niklaas.
Avondwandeling in Mespelare
STERREN KIJKEN LANGS TRAGE WEGEN > zo 16.10
#dendermonde

Laat je betoveren door de duisternis tijdens een avondwandeling in Mespelare op zondag 16 oktober. Nacht- en sterrenkijkers liggen klaar. Na afloop wacht je een heerlijk dampende kom soep! Afspraak om 19.30 uur aan de kerk van Mespelare.
👉 Lees meer
Op zoek naar meer 'trage' uitstappen in de regio?
👉 Surf snel naar de website van Trage Wegen vzw
Houtzoekers gezocht in Lebbeke & Aalst
GRATIS KNOTCURSUS
#aalst #lebbeke

Via twee cursussen gaan we op zoek naar nieuwe kandidaat-houtzoekers. Zij knotten gratis knotbomen en houtkanten in ruil voor het brandhout. Dat is echter niet zonder gevaar. Onze cursus omvat tips en tricks voor leken én gevorderden! Afspraak op zaterdag 22 oktober of zaterdag 3 december!
👉 Lees meer
Nieuwe brochure (H)EERLIJK LOKAAL
(H)EERLIJK LOKAAL
#aalst #affligem #asse #opwijk

Deze nieuwe brochure stelt 50 landbouwers voor die verse groenten en fruit aanbieden bij jou om de hoek. Haal jouw exemplaar komende zondag op tijdens de Erembald Kravaal Happening en surf zeker eens naar www.heerlijklokaal.be.
👉 Lees meer
Share
Tweet
Forward
Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met en wordt gesteund door:
de Provincie Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en gemeenten/steden Aalst, Berlare, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Melle, Puurs, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele.
Copyright © 2016 Regionaal Landschap Schelde-Durme, alle rechten voorbehouden.
Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 

Email Marketing Powered by Mailchimp