Copy

Landschapsbrief  april  2017

Het RLSD-team!
Vier vacatures!
#teamuitbreiding
Wist je al dat we een medewerker Natuur & Landschap en een medewerker Trage Wegen aanwerven? En dat onze collega's van de strategische projecten 'Schelde Sterk Merk' en 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' ook op zoek zijn naar versterking? 
bekijk hier de vacatures >>
Welke trage wegen verdienen herstel?
Bracht jij al je advies uit?
#tragewegen #schellebelle
Tot en met maandag 24 april 2017 kan iedereen zijn ideeën rond de trage wegen in Schellebelle indienen bij het gemeentebestuur van Wichelen. Kom de voorstellen mee bespreken op dinsdag 30 mei. Zo realiseren we samen een aantrekkelijk netwerk van aaneensluitende wegjes.
Brainstorm je mee? (foto: Boerenbond)
Brainstormen over korte keten
 #erembaldkravaal #opwijk
Om de korteketenverkoop in Aalst, Affligem, Asse en Opwijk een boost te geven met nieuwe initiatieven, organiseren de projectpartners van 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' een brainstormavond. Die vindt plaats op woensdag 26 april in Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7 in Opwijk. De avond start om 19.30 uur met enkele getuigenissen over succesvolle initiatieven. Deelnemen is gratis.
Bij (c) Wesley Poelman
Bijenwandeling
#natuurbeheer
Woensdag 17 mei organiseren we in Berlare een bijenwandeling. De focus ligt op graslandbeheer. 
Gidsen Jan Maertens (RLSD) en Michaël Crapoen (vzw Durme) gaan mee op stap en vertrekken om 19.30 uur aan taverne 't Veerhuis, Waterhoek 25 in Berlare. Deelnemen is gratis. Na afloop staat er een drankje voor je klaar.
lees meer >>
Inwandeling ruiterpad op 14 mei
Opening ruiterpad
#tragewegen #buggenhout
Op zondag 14 mei wordt in Buggenhout een nieuwe route (9,8 km) geopend voor ruiters en menners. Om deze route te realiseren, werden enkele in onbruik geraakte trage wegen hersteld. Daar werkten ons Regionaal Landschap, het gemeentebestuur, de manege en meerdere grondeigenaars actief aan mee.
De nieuwste landschapskrant!
Nieuwe
landschapskrant 
De nieuwe landschapskrant nog niet ontvangen?
Je kan hem nu al online lezen!
klik hier >>
Meer nieuws?
 Volg ons op Facebook > www.facebook.com/ScheldeDurme
of surf naar > www.rlsd.be/nieuws
Koninklijk praatje op 25 april
KONINKLIJK PRAATJE
#scheldesterkmerk
Komende dinsdag 25 april trekt collega Tom Wezenbeek naar het kasteel van Wissekerke om koning Filip en koningin Mathilde te vertellen over het kastelenproject. Het vorstenpaar zal ook de Polders van Kruibeke, de Wase Werkplaats (Temse) en Fedasil (Dendermonde) bezoeken.
Nieuw infopunt in Hamme
GLOEDNIEUW INFOPUNT
#sigma #hamme
Vlak bij De Bunt in Driegoten (Hamme) is een gloednieuw infopunt ingericht. Vanaf zondag 23 april kom je hier alles te weten over de Durmevallei en de projectgebieden van het Sigmaplan. Het infopunt wordt zondagochtend plechtig geopend met enkele woordjes en een lintje.
Share
Tweet
Forward

Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met en wordt gesteund door:

de Provincie Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en gemeenten/steden Aalst, Berlare, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Melle, Puurs, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele, Zwijndrecht.
Copyright © 2017 Regionaal Landschap Schelde-Durme, alle rechten voorbehouden.
Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 

Email Marketing Powered by Mailchimp