Copy

Landschapsbrief december 2016

Mark Cromheecke en Staf Lerno
Provincie Oost-Vlaanderen promoot Wegspotters
#tragewegen #gent
Het beste tragewegenproject in Oost-Vlaanderen van de voorbije 5 jaar? Dat staat volgens 18 verschillende gemeenten op naam van De Raaklijn vzw (Belsele). Ambtenaren, schepenen en leden van werkgroepen 'trage wegen' brachten hun stem uit tijdens de collegawerkgroep rond het thema 'Wegspotters'. Dat project stroomlijnt de samenwerking tussen vrijwilligers en gemeenten om trage wegen toegankelijk te houden. 
Zwoegen aan een lange meidoornhaag
Vrijwilligers planten meidoornhaag
 #poelenoperatie #buggenhout
Met de Paddenpoel op de achtergrond hielpen 14 vrijwilligers Natuurpunt 's Heerenbosch een 100 meter lange meidoornhaag herstellen. Ondanks de koude en de mist klaarden ze de klus in anderhalf uur tijd. Na afloop gingen ze vlakbij gluren naar de ruïne van de ijskelder. Die zouden we samen met de eigenaar, de gemeente en Natuurpunt 's Heerenbosch maar wat graag herstellen en vleermuisvriendelijk maken. Misschien lukt het in 2017?
Kerkuil helpen met een nestkast?
Uilskuikens zoeken stal of schuur
#kerkuilen #erembaldkravaal 
Schepenen Iwein De Koninck en Katrien Beulens hingen vorige week in Aalst een kerkuilennestkast op. Het was de eerste binnen de kerkuilenactie georganiseerd door projectpartners van Gestroomlijnd Landschap en Landschap van Erembald tot Kravaalbos. TVOOST was erbij (bekijk hier het filmpje). Woon jij in Aalst, Asse of Opwijk en heb je een stal of schuur waar de kuikens van de kerkuil welkom zijn? 
Hoe zal de omgeving rond 't Lijsternest in Melle er gaan uitzien?
Groene ontmoetingsplek krijgt vorm
#nme #melle
Het buurtparkje 't Lijsternest - aan de bib en de muziekschool - krijgt een volledige make-over. Onze landschapsarchitect Julie Decuyper werkte het ontwerpadvies af. Als PDPO-plattelandsproject krijgt Melle middelen van Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen om het ontwerp te realiseren. Het gemeentebestuur bekijkt momenteel de volgende stappen, maar jij kan nu al de schetsen induiken!
Fotowedstrijd 'Paard & Landschap'
Wat ruist er door het struikgewas?
#pdpo #antwerpen
Een uitstapje gepland in de provincie Antwerpen? Vergeet dan zeker je fototoestel of smartphone niet mee te nemen. Wie weet schiet jij een prachtig landschapsbeeld met een grazend / galopperend / hinnikend paard erin... En win je er onze wedstrijd mee! 
Meer nieuws?
 Volg ons op Facebook > www.facebook.com/ScheldeDurme
of surf naar > www.rlsd.be/nieuws
Basisschool De Zonnebloem vergroent!
DUURZAME SCHOOL
#nme
Als het schoolteam van De Zonnebloem in Sint-Amands het plan uitvoert zoals ons NME-team dat heeft uitgewerkt, dan zal er heel wat speelplaatsbeton plaats ruimen voor groen-groen-groen.
lees meer >>
Cursus 'Van tuin tot landschap - een ecologische visie'
OPLEIDING 
#ecologie
Groene ruimte leren aanleggen en beheren op een ecologische manier, dat is de bedoeling van de opleiding 'Van tuin tot landschap - een ecologische visie'. Inverde organiseert die in het voorjaar van 2017. Op zaterdag 14 januari is er een infonamiddag voorzien.
lees meer >>
Vogelbescherming Vlaanderen
VOGELBESCHERMING
#natuur
Vogelbescherming Vlaanderen doet een warme oproep aan vogelliefhebbers om zich aan te sluiten bij hun vereniging. Die dreigt haar erkenning als gewestelijke ledenvereniging en de daaraan verbonden financiële middelen te verliezen als ze tegen eind 2017 geen 10.000 leden telt. 
lees meer >>
Welke foto is de mooiste?
WINTERS MEETJESLAND
#fotowedstrijd
Op de Facebookpagina van Regionaal Landschap Meetjesland kan je nog tot 21 december je stem uitbrengen op jouw favoriete winterfoto.
lees meer >>
Share
Tweet
Forward
Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met en wordt gesteund door:
de Provincie Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en gemeenten/steden Aalst, Berlare, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Melle, Puurs, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele.
Copyright © 2016 Regionaal Landschap Schelde-Durme, alle rechten voorbehouden.
Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 

Email Marketing Powered by Mailchimp