Copy

Landschapsbrief november 2016

Grote werken aan Paddenpoel
Plantactie besluit imposante operatie
#poelen #buggenhout 
Wie helpt mee een 100 meter lange meidoornhaag te herstellen op zaterdagvoormiddag 10 december? Deze actie is de kers op de taart van een imposante poelenoperatie. Daarbij werden 7 poelen hersteld of gegraven. Een kraanman ging onder meer de bekende Paddenpoel en een eeuwenoude walgracht te lijf. Benieuwd naar onze voor- en na-foto's?
Sfeer in Kloostertuin
Oude Kloostertuin wordt buurtpark
#nme #waasmunster 
35 buurtbewoners kwamen op 10 novemer samen in de sfeervol verlichte Kloostertuin van vzw LIA. Ze maakten er kennis met de plannen voor een nieuw buurtpark aan Sombekedries. Daarvoor zal vzw LIA haar tuin gedeeltelijk openstellen en volledig laten herinrichten! Alle ideeën zijn welkom via ann@rlsd.be. Benieuwd naar het voorlopige ontwerp?
Wegspotters 2016
Wegspotters veroveren Vlaanderen
#tragewegen
Misschien gaat ook jouw gemeente in 2017 op zoek naar Wegspotters? Dat zijn vrijwilligers die gemeenten helpen om trage wegen toegankelijk te houden. Op dinsdag 6 december wordt het project uitgebreid voorgesteld aan alle Oost-Vlaamse gemeentebesturen. Tonen zij massaal interesse, dan betekent dat een boost voor het tragewegennetwerk in onze provincie. Wij zijn alvast van de partij!
Kennismaking in Wetteren
Nadenken over groene ontmoetingsplek
#nme #wetteren
'Al dat gras is zo saai...' Eind vorige maand kwamen 50 mensen met ons praten over een nieuwe toekomst voor het plein aan de Roosbroekwijk. Bij een kopje koffie met cake leerden we ook de bestaande bezorgdheden kennen. Wil je het plein mee vormgeven? Laat het Agnes Bellemans weten via woonenleef@wetteren.be en vervoeg onze kerngroep.
Meer nieuws?
 Volg ons op Facebook > www.facebook.com/ScheldeDurme
of surf naar > www.rlsd.be/nieuws
Een tragewegenkaart voor jouw gemeente?
WEDSTRIJD 
#tragewegen
Een professioneel opgemaakte tragewegenkaart ter waarde van 1.000 euro winnen voor jouw gemeente? Neem deel aan de wedstrijd van de provincie Oost-Vlaanderen!
lees meer (zie onderaan) >>
TVOOST interviewt Filip Fergeys
TVOOST
#knotbomen
In Aalst is ons houtzoekersproject een groot succes en dus gingen we op zoek naar nieuwe houtzoekers via een cursus. Onder meer vader en zoon Filip en Matthias Fergeys slaagden met brio en kregen een TVOOST-micro onder de neus geschoven. 
bekijk hier het filmpje >>
Aan de slag met de Moestuinwijzer
MOESTUINWIJZER
#biodiversiteit
Heerlijk is het, je eigen groenten telen en je eigen fruit plukken. Wel zin, maar geen idee hoe eraan te beginnen? De Moestuinwijzer zet je op de juiste weg, met info over grond, water, gereedschap en nog veel meer.
lees meer >>
Plecetus Auritus (c) V. Runnel
NATUURSTUDIEDAG
#biodiversiteit
Zeldzame vissoorten in de Schelde, dagvlinders in Oost-Vlaanderen, vleermuizen in het Waasland, broedvogelmonitoring in de Denderstreek: ze komen allemaal aan bod op zaterdag 3 december in Gent. Er zijn ook 8 workshops voorzien. Vergeet je plaatsje niet te reserveren!
lees meer >>
Share
Tweet
Forward
Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met en wordt gesteund door:
de Provincie Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en gemeenten/steden Aalst, Berlare, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Melle, Puurs, Sint-Amands, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele.
Copyright © 2016 Regionaal Landschap Schelde-Durme, alle rechten voorbehouden.
Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 

Email Marketing Powered by Mailchimp