Copy
View this email in your browser

Boekpresentatie „Keizerlijk stripboek”
25 November 2016
We waren te gast in Doorn bij keizer Wilhelm II om ons stripboek „De Keizer die zijn Land Ontvluchtte” te promoten. Welke plek ter wereld zou er beter geschikt zijn voor een evenement als dit, dan het landgoed en huis waar onze hoofdpersoon 21 jaar van zijn leven doorbracht?
Geen enkele toch?Vóórdat het feest losbarstte kwam eerst het programma „Hallo Nederland” nog op bezoek om een reportage te maken. Hier zie je de cameraman van Omroep Max aan het werk terwijl Cornelis van der Bas enthousiast uitleg geeft over het boek. Cornelis van der Bas is hoofdconservator van Museum Huis Doorn en héél erg blij met het boek.De garage van Wilhelm II is in 2014 verbouwd tot tentoonstellingspaviljoen en uitgebreid met een glazen aanbouw. In het Paviljoen worden wisselexposities georganiseerd waarbij de jaren 1914-1918 centraal staan. Deze locatie is ook uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden zoals recepties en natuurlijk ook boekpresentaties.Hier is de kas nog leeg en neemt Hennie samen met Frank, de zakelijk leider van Huis Doorn, het plan door. Er staat in elk geval een bijzonder mooi beeldscherm, maar hoe zit het met het geluid?Vrijdag, 25 november, 14.30 uur. Het wordt in elk geval al lekker druk. We zullen niet alleen staan, misschien moeten er straks zelfs stoelen bijgezet worden! Er zijn ook twee reënactors van de Eerste Wereldoorlog. Eén Nederlandse soldaat en één Duitse.


Dan gaat het beginnen: aan het woord is Herman Sietsma, directeur van Museum Huis Doorn. Het geluid is goed! Hij praat over het belang in onze moderne tijd van het vertellen van het verhaal van Huis Doorn en waarom het museum opengehouden moet worden. Een stripboek kan daar heel erg bij helpen.


De volgende spreker is burgemeester Frits Naafs (midden) van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij roept twee bestuursleden van Stichting Doorns Belang naar voren om ze in het zonnetje te zetten. Stichting Doorns Belang heeft bijgedragen aan het stripboek door de aankoop van 1000 stuks voor alle basisschoolkinderen in de gemeente. De soldaat kijkt niet heel geboeid.


En dan is het de beurt aan ondergetekende. Als stripmaker vertelt Hennie Vaessen door middel van een flitsende powerpointpresentatie over het maakproces van de strip en zijn keuzes. Je kan een speld horen vallen. Hier kwam iedereen voor.


De onthulling! De drie dames die de WO1 prijsvraag van de Havo hadden gewonnen helpen ook graag mee.


Burgemeester Naafs en directeur Sietsma ontvangen ieder het eerste boek. Opgewonden en vol trots tonen zij de unieke tekening voor in het boek aan de verzamelde pers. De Duitse soldaat wordt er nog steeds niet warm of koud van.


En zo ziet de cover er uit. Wilhelm II staat er tweemaal op. Eén keer als machtige keizer en één keer als oude man in Doorn.Dan is het tijd voor de signeersessie. Er vormt zich een rij.Wat teken je daar? Het is voor mijn kleinkind. Schrijf de naam er maar bij.
Zo eindigt een prachtige middag. Tevreden gaat iedereen weer naar huis. Met boek.


Maandag 28 November is het tijd om de scholen in Doorn te bezoeken in het kader van een striptekenworkshop. Hier ziet u groep 8 OBS de Kameleon druk aan het werk met een tekening van de Keizer. Na afloop van de workshop krijgt ieder kind zijn eigen stripboek mee naar huis. Met dank aan de Stichting Doorns Belang!


In Arnhem bij stripboekhandel De Noorman kijkt Kuifje tevreden toe bij een signeersessie. Wie zei er ook weer dat de jeugd zich niet meer voor strips interesseerde?

Al met al een fantastische week. Het stripboek „De Keizer die zijn Land Ontvluchtte” is nu te koop bij de boekhandel, de stripspeciaalzaak, diverse musea  en bij www.pelikaanpers.nl.
Mis het niet!
Voor dit project hebben we veel te danken aan de onderstaande stichtingen:Singeersessies

Op 18 december van 13.00 tot 15.30 uur staat er nog een signeersessie gepland bij Boekhandel Heijman Ongerijmd in Arnhem. Daarna gaan we in winterslaap. De lijst met signeersessies voor 2017 is nog niet bekend en volgt met de eerste nieuwsbrief van 2017.
 

Tine Bouwhuis en Hennie Vaessen van PelikaanPers wensen jullie hele fijne feestdagen!!

Copyright © 2016 PelikaanPers, All rights reserved.


info@pelikaanpers.nl
www.pelikaanpers.nl

Uitschrijven?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp