Copy
View this email in your browser
Hier is hij dan: onze tweede nieuwsbrief van dit jaar. Oorspronkelijk waren we van plan om dit jaar vier nieuwsbrieven te maken. Dat gaat niet meer lukken, maar ondertussen hebben we niet stilgezeten: Lees alles over de presentatie van ons nieuwe boek, over Johannes Eibergen bij Strips! Rotterdam en een tentoonstelling:
 

Keizer Wilhelm II

De kogel is door de kerk. De datum voor de presentatie van ons nieuwe stripboek is bekend. De presentatie is op 25 november 2016 om 16.00 uur in het WOI paviljoen te Museum Huis Doorn. Burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug en museumdirecteur Herman Sietsma zullen elk het eerste (en tweede) boek in ontvangst nemen. De definitieve titel van het boek is: "De keizer die zijn land ontvluchtte". Het belooft een zeer interessante bijeenkomst te worden met boeiende sprekers en natuurlijk geeft Hennie Vaessen weer een inkijkje in het maakproces door middel van een beamerpresentatie zoals u dat van hem gewend bent. Na afloop is er gelegenheid om een gesigneerd (en betekend boek) aan te schaffen.

Schrijf het in uw agenda.

Schets

Het ziet ernaar uit dat we onze deadline ook deze keer gaan halen. Hier is de schets te zien van de laatste pagina waar Hennie momenteel mee bezig is. Zoals u ziet: het EINDE is in zicht. Als de schets klaar is hoeft de pagina alleen nog maar geïnkt en ingekleurd te worden. Na nog een heleboel wegen en wikken kan het hele document naar de drukker, die er dan weer een prachtig product van zal maken.
Het is maar dat u het weet!

Inkleuring

Wat betreft de inkleuring: ook die verloopt naar wens. Hier zien we Tine bij haar schitterende Wacom Cintiq. Op het scherm de kant en klare ingekleurde 34ste pagina van het boek. Weet u dat het inkleuren van één pagina twee dagen werk is? Dat ziet er goed uit, Tine… en wat belangrijker is: Ook de inkleuring loopt op schema.
Voor dit project hebben we veel te danken aan de onderstaande stichtingen:

Tentoonstelling

In de bibliotheek van Oosterbeek in gebouw de Klipper loopt op dit moment een nieuwe tentoonstelling. Te zien zijn het complete storyboard, schetsen en tekeningen van „Hotel Hartenstein”, het tweede boek van onze striptrilogie over de Slag om Arnhem. Deze tentoonstelling biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van een strip. De bibliotheek is maandag t/m donderdag  geopend van 9.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.  

Nog tot en met 4 oktober.

Boekenpost

Boekenpost, het grootste Nederlandstalige tweemaandelijkse tijdschrift voor liefhebbers van boeken, prenten en boekcuriosa, besteedt gelukkig ook ruim aandacht aan strips. In het septembernummer een artikel over ons. Wij ontvingen Wilco Tuinenburg, hadden een prettig gesprek en dronken een kopje koffie en dat resulteerde in een prachtig artikel.
Waarvan akte.


 

Presentatie Waterlinie Museum

Stichting EersteWereldoorlog.nu organiseerde op woensdag 31 augustus in het Waterliniemuseum in Bunnik de allereerste netwerkdag over WO1. Het thema van de middag was ‘De Eerste Wereldoorlog in het onderwijs’. Verschillende experts uit Nederland én België gaven presentaties en workshops waaronder ook wij van PelikaanPers. Het was erg leuk, temeer ook om te zien waar andere mensen mee bezig zijn. Bovendien is het Nederlands Waterlinie Museum zeker een bezoek waard.

Waterliniemuseum, Achterdijk 23, Bunnik.

Airborne herdenkingen

Aanstaande zaterdag zijn de jaarlijkse parachutedroppingen op de Ginkelse hei in Ede. Zoals elk jaar bemannen wij ook weer een kraam. Voor ons elk jaar een feestje.
Kom langs bij de Airbornemarkt voor een stripboek, een tekening of gewoon een praatje!

Antiquariaat Lemmer

24 september signeert en tekent Hennie bij antiquariaat Lemmer, Lijnbaan 10 te Lemmer.
Van 10 t/m 17.00 uur.
Copyright © 2016 PelikaanPers, All rights reserved.


info@pelikaanpers.nl
www.pelikaanpers.nl

Uitschrijven?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp