Copy
Techport Nieuwsbrief - Februari 2020
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief vind je onder andere meer over onze nieuwe Techport-partner Microtechniek. En krijg je een inkijkje bij de Rondetafelsessie 'Kiezen voor Technologie' bij Techport-bedrijf VanderEng, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van onze Techport-scholen

Ook vind je meer informatie over de ITanks ontbijtsessie op 5 maart a.s. bij Techport. Hiervoor aanmelden is nog mogelijk!

Verder vind je informatie over het Techlab Velsen, welke nu ook geopend is voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo. En lees daarnaast meer over Expeditie Katapult, een documentaire waarvoor zes studenten op pad gingen met vragen over de arbeidsmarkt en benodigde tools en skills van de toekomst. Op 3 maart is de première van deze interessante documentaire.

En nog veel meer... Veel leesplezier!

Henno van Horssen
Programmamanager Techport

MICROTECHNIEK SLUIT ZICH AAN ALS TECHPORT BEDRIJF

Ondernemer van het jaar 2019 uit Noord-Holland, Microtechniek, sluit zich aan bij Techport. Microtechniek Groep is een groeiende machinefabriek en serviceorganisatie die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen. Tevens zijn zij gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn zij toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Microtechniek is een bijzonder innovatief bedrijf. Het bedrijf blinkt ook uit om jonge mensen een kans te bieden om een carrière te starten in de maak- en onderhoudsindustrie. Dat is dan ook een belangrijke reden voor Clement Kieftenbeld (General Manager) en Fred Kooijman (Directeur Microtechniek Service) om zich aan te sluiten bij het ecosysteem van Techport: “De jeugd is onze toekomst, en daarom is goede samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio met Techport belangrijk. Wij gaan ons daarvoor inzetten”.

Microtechniek heeft onder andere aangeboden om gastlessen te geven, actief te zijn tijdens de Techport Technologieweek en deel te nemen aan de Innovation Tribes. Voorafgaand aan de ondertekening, was er een bijeenkomst bij Microtechniek met het Technisch College Velsen, Kennemer College Beroepsgericht en ROC Nova College. Er zijn ideeën gedeeld om te zorgen dat meer jongeren voor een technisch beroep kiezen en te zorgen dat leerlingen en studenten beter begeleid worden. Clement Kieftenbeld heeft na afloop een rondleiding gegeven door het bedrijf.

Henno van Horssen (Programmamanager Techport): “We zijn trots dat dit mooie bedrijf zich verbindt aan Techport. Microtechniek is innovatief en staat open voor samenwerking. Een grote meerwaarde voor het ecosysteem.”

RONDETAFELSESSIE: 'KIEZEN VOOR TECHNOLOGIE'

Op 2 maart jl. vond de eerste rondetafelsessie van Techport in 2020 plaats. Dit keer bij Techport bedrijf VanDerEng, ‘innovative identification solutions’ in Heemskerk. Na een enthousiaste en interessante presentatie over dit Techport bedrijf werd met de afvaardiging vanuit het bedrijfsleven en het basis- en voortgezet onderwijs teruggekeken op 2019 en de nieuwe partners die zijn toegetreden tot Techport. Daarna werd vanuit het project Sterk Techniek Onderwijs een presentatie gegeven over de nieuw ontwikkelde menukaart voor technologie activiteiten voor het basisonderwijs gebaseerd op het ‘7 werelden van Technologie’ principe. Afsluitend is teruggeblikt op de Techport Technologieweek van 2019 en werd gekeken naar de Techport Technologieweek van 5 tot en met 9 oktober 2020. Een uitgebreid verslag van deze Rondetafelsessie volgt op www.techport.nl en via onze socials.

ITANKS ONTBIJTSESSIE BIJ TECHPORT

Op donderdag 5 maart a.s. organiseert iTanks een Pitch ontbijt bij Techport in Velsen-Noord. 

De Ontbijt Pitches van iTanks vinden plaats in verschillende havengerelateerde steden in Nederland en België. Het Pitch Ontbijt is een event waarbij je de unieke gelegenheid hebt de korte presentaties van ondernemers met innovatieve producten en plannen bij te wonen. Onder het genot van een heerlijk ontbijt en in het gezelschap van een waardevol netwerk is dit een goede zakelijke start van jouw dag.

Lees meer

HvA IS OP ZOEK NAAR INNOVATIEVE MKB'ERS!
 
HvA onderzoekt een concept voor structurele samenwerking tussen de HvA en het innovatieve MKB. Vanuit 360learning onderzoeken zij hoe het concept het beste vormgegeven kan worden.

Om tot een concept te komen zullen zij zowel de studenten interviewen, als de MKB-ers en de betrokken docent/onderzoekers. Voor de input vanuit het MKB zijn zij op zoek naar een 16 tal innovatieve MKB-ers die geïnteresseerd zijn om samen te werken met de HvA en zodoende deel te nemen aan een paneldiscussie. In de paneldiscussie willen ze het concept onderzoeken en de randvoorwaarden voor een samenwerking helder krijgen.
 
Er zijn 2 momenten waarvoor bedrijven zich kunnen aanmelden op 5 maart a.s.:
- donderdag 5 maart 17:00-18:30 uur* Wibautshuis
- donderdag 5 maart 18:45-20:15 uur* Wibautshuis
* eten zal worden verzorgd.
 
Aanmeldingen en/of vragen kan via: 360learning@hva.nl
NIEUWE REEKS WORKSHOPS Bèta&TechMentality VAN START

Schoolteams kunnen zich inschrijven voor de nieuw ontwikkelde Bèta&TechMentality-workshop. Hierin leren onderwijsprofessionals (vo) met behulp van het Bèta&TechMentality-model in te spelen op verschillende drijfveren om daarmee jongeren te enthousiasmeren voor techniek/technologie. Dit model is gebaseerd op onderzoek onder 1.500 jongeren (9-17 jaar) in opdracht van Platform Talent voor Technologie. Het model geeft inzicht in verschillende manieren waarop jongeren tegen techniek aankijken en onderscheidt vijf ‘bèta&techtypes’.

Lees meer

STIMULERINGSREGELING SMART INDUSTRY FIELDLABS - HAALBAARHEIDSVOUCHER


De haalbaarheidsvoucher wordt verstrekt voor een project dat de haalbaarheid van de implementatie van digitalisering in het maakproces wil toetsen. Toepassingen zijn bijvoorbeeld, kunstmatige intelligentie, big data & data analytics, blockchain, encryptie technologieën, high performance computing, (opto)mechatronics, 3D printing, robotica, sensoren en actuators. 


Lees meer
KICKOFF SMART INDUSTRY JAAREVENT - 17 MAART

Deze vindt plaats op dinsdagochtend 17 maart 2020 rechtstreeks in het hart van ESEF Maakindustrie en TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar bestaan de Smart Industry Jaarevents - naast de kickoff - uit een reeks evenementen in de regio. Hierdoor zijn er slechts 250 plekken beschikbaar voor het event op 17 maart.

Deelname is gratis, maar online registratie is noodzakelijk!
 
Let op: zorg dat je je op tijd aanmeldt! Vol is vol en dat wil zeggen écht vol.  
Wij verwachten dat de plekken snel zijn vergeven, wacht dus niet te lang met aanmelden. 

Lees meer
TECHLAB VELSEN OPEN VOOR LEERLINGEN VMBO

Het Technisch College Velsen heeft het Techlab ook opengesteld voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen volgen al langer techniekworkshops in deze speciale werkplaats van de technische school in Velsen.  

Lees meer
EXPEDITIE KATAPULT

Hoe verandert de samenleving als gevolg van nieuwe technologie (zoals bijvoorbeeld machine learning en gen-tech), verduurzaming en inclusiviteit? Hoe ziet de arbeidsmarkt en ons onderwijs in de toekomst eruit? Welke nieuwe banen hebben we straks en voor wie zijn deze banen? Wat vergt dat van ons en welke tools zijn essentieel voor het trotseren van deze jungle aan veranderingen?

Met deze vragen op zak gingen zes studenten op expeditie door het hele land, met een vierdelige documentaire als resultaat. Op 3 maart is de première van deze interessante documentaire. Benieuwd hoe studenten naar de toekomst kijken? Bekijk alvast de trailer.

Lees meer

WAT DOET TECHPORT? BEKIJK ONZE INFOGRAPHIC!

Wat doet Techport precies? En hoe kan ik partner worden?
Alles wat jij moet weten over Techport staat hier.

Agenda

5 maart 2020           | ITanks Pitchontbijt bij Techport
17 maart 2020         | Kickoff Smart Industry Jaarevent           
17-19 maart 2020    | Conferentie Nederland Digitaal
15 juni 2020            | Techniekpact Jaarconferentie

Techport maakt de toekomst
Een netwerk bestaande uit ondernemers, scholen, gemeenten, provincie en regionale partners uit de regio maken zich samen sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Dit is Techport! Voor het aanwakkeren van techniektalent. Het opleiden voor de beroepen van morgen die perfect aansluiten op de arbeidsmarkt. Het stimuleren van werken in de technologie. En het innoveren voor een schonere en betere wereld. Het ecosysteem van Techport ligt in de Metropoolregio Amsterdam en is de hotspot van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Techport is de aanjager. Ziet kansen. Produceert. Repareert. Experimenteert. En ziet een duurzame toekomst voor de maak- en onderhoudsindustrie.
 

Volgt u Techport al online?

Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2018 Techport, All rights reserved.


Update uw gegevens of uitschrijven