Copy
Maart 2022
Beste <<First Name>>,

Het startsein van het Techport Innovation Centre is gegeven. Ook deze maand verwelkomen we een nieuwe partner: AMC T&T uit Den Helder. We delen de eerste inzichten van het onderzoek van de Vrije Universiteit naar samenwerking binnen fieldlabs. 

Verder in deze nieuwsbrief
Meld je aan voor de Techport Innovation Tribe met Blue Reactor Systems. En kom meer te weten over een subsidieregeling voor Artificial Intelligence projecten.

Henno van Horssen
Programmamanager Techport
henno.vanhorssen@techport.nl

Fieldlabsamenwerking vraagt om vertrouwen en flexibiliteit


Het werken in een netwerk, kennis opdoen, experimenteren met technologie en hier ook écht tijd voor maken. Dit zijn de voordelen van het aangaan van een samenwerking binnen een fieldlab volgens onderzoek van Dennis van Kampen en Fleur Deken van de Vrije Universiteit. Zij spraken hiervoor meerdere keren met partners van het Techport Fieldlab Smart Maintenance, verzamelden vele documenten en deden ruim 200 observaties. Zij vertellen in dit artikel over de eerste inzichten. 

Lees hier het hele artikel >

Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond


Op dinsdag 8 maart heeft Techport het Techport Innovation Centre aangekondigd. Deze fysieke locatie in Velsen-Noord is, nadat de bouw is afgerond, vanaf 2023 dé plek voor innovaties in de Nederlandse maakindustrie. Het Techport Innovation Centre krijgt een belangrijke rol in het goed opleiden van voldoende technisch personeel met nieuwe skills en het inzetten van digitale technologie binnen de industrie. Ook draagt het bij aan de energietransitie door oplossingen te ontwikkelen waarmee efficiënter en schoner kan worden geproduceerd. De inhoudelijke invulling van het innovatiecentrum wordt het komende jaar bepaald door vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid, de zogenaamde Innovatiemakers.

Lees hier het hele artikel >
 

Tiny Machine Learning

Tijdens de Techport Innovation Tribe bij Montarent sprak Theo Koster met een aantal deelnemers over Tiny Machine Learning. Wat is dit? Wat kan dit betekenen voor het mkb? En welke plannen zijn er bij Techport? Dit zie je in onderstaande video.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Tiny Machine Learning bij Techport? Laat dit weten aan Gerik ten Berge.

Innovation Tribe – Geur uit lucht verwijderen


Techportbedrijf Blue Reactor Systems met roerganger André Kapitein ontwikkelt en maakt Blue Reactor reinigingssystemen. Deze apparaten verwijderen geur, bacteriën en andere schadelijke emissies uit lucht, zonder dat daarbij chemicaliën, biologische reinigingsmiddelen, water of andere materialen worden gebruikt.

Tijdens deze Innovation Tribe op donderdag 14 april van 16.00 – 19.00 uur wil André een slag maken in de productontwikkeling om de technologie van niet-thermisch plasma op te schalen naar industriële toepassingen. Ook wordt er input gevraagd op de productontwikkeling richting concrete toepassingen en is André op zoek naar maakpartijen die het nieuwe apparaat kunnen gaan produceren.

Klik hier voor meer informatie over het programma >

Aanmelden kan door een mail te sturen naar theo.koster@techport.nl.

Inspiratiesessie:
Hoe kom ik aan technisch personeel?


House of Skills organiseert deze bijeenkomst op maandag 11 april van 15.30 tot 17.00 uur in samenwerking met Arbeidsmarkt Samenwerkingsnetwerk Techniek Amsterdam (ASTA).

Werkgevers vertellen onder andere wat hun ervaringen zijn door bij de werving van zij-instromers meer aandacht te hebben voor hun skills. Opleiders vertellen hoe zij op basis van certificeerbare eenheden en praktijkverklaringen snel zij-instromers (ervaren beginners) kunnen klaarstomen voor een baan in de energietransitie.

Aanmelden via deze link >

Nieuwe partner: AMC T&T


AMC T&T BV is een innovatief bedrijf dat in 2007 is opgericht voor het ontwikkelen van IT-Tools en Training om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het Life Cycle Management van complexe kapitaalgoederen. De aanpak die zij daarbij voorstaan is Asset Management Control (AMC).

John Stavenuiter van AMC: “Wij hopen via Techport ons relatiebestand te kunnen uitbreiden en wellicht ook met partners specifieke ontwikkel- en innovatieprojecten te kunnen uitvoeren. Wij denken met name een bijdrage te kunnen leveren bij het 'Innoveren in Smart Maintenance’ en zijn ook zeker bereid tot kennisdeling.”

Lees hier alle informatie over AMC >

Maakindustrie meets Luchtvaart


De samenwerkende netwerken van Living Lab Bright Sky en Fieldlab Smart Maintenance Techport nodigen jou uit op dinsdag 10 mei van 15.30 tot 17.30 uur bij MBO College Airport om te leren van de bevindingen, inzichten en knelpunten van slim onderhoud in de maakindustrie en de luchtvaart. Welke overeenkomsten zijn er? Wat kunnen we van elkaar leren? Welke kansen zijn er? En op welke manier kunnen we mogelijk samenwerken?Aanmelden kan via deze link >

Ondersteuning Artificial Intelligence projecten


Op 15 maart 2022 is de landelijke MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) voor ondersteuning van Artificial Intelligence (AI) projecten van het mkb van start gegaan. Met als doel de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren en de versnelde toepassing van nieuw ontwikkelde AI-technologie te realiseren.

Wil je als mkb-ondernemer samen met anderen aan de slag met innovatieprojecten op het gebied van AI? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor jou.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerik ten Berge. Je kan ook de online informatiebijeenkomst over de MIT-regeling terugkijken via deze link.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

LinkedIn
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2022 Techport, All rights reserved.
Techport Tata Academy Rooswijkweg 61 Velsen Noord, NH 1951 MH Netherlands

Copyright © 2020 Techport, All rights reserved.
Update uw gegevens of uitschrijven