Copy
April 2022
Beste <<First Name>>,

Techport heeft twee nieuwe collega’s. Margriet Lautenschutz is gestart als projectleider Werken en gaat zich onder andere bezighouden met de HR Learning Community en het opstarten van Service Punt Techniek Techport. Sven Karass is Business Developer voor het nieuw te bouwen Techport Innovation Centre.

Verder in deze nieuwsbrief
De winnaar van de Techport Challenge 2022 en de bekendmaking van de Technische Topwerkgever Beverwijk. Ook verwelkomen we twee nieuwe partners: Staalwerk en SHM Next.

Gerik ten Berge
programmamanager Innoveren en Werken

Z-Brigde winnaar Techport Challenge 2022


De winnaar van de Techport Challenge 2022 is Z-Brigde. Z-Bridge heeft een innovatief toegangssysteem ontwikkeld voor de offshore wind. Hierdoor kunnen mensen en goederen veilig en met kleinere schepen worden overgezet vanaf een bewegend schip naar een offshore windturbine. Met het winnen van de Techport Challenge mogen zij meedoen aan het GO!NH Growth programma van uit de Provincie Noord-Holland.

Lees hier het hele artikel >

Bekendmaking Technische Topwerkgever Beverwijk


Afgelopen maandag 25 april 2022 was de uitreiking van Technisch Topwerkgever in de regio Beverwijk. Dit project vanuit Techport, gefinancierd door de gemeente Beverwijk en uitgevoerd door CrossOver, geeft een impuls aan zij-instroom onder werkgevers in de maak- en onderhoudsindustrie. KUUK ging met de titel Koploper ervandoor!

Met vertegenwoordigers vanuit de technische werkgevers uit Beverwijk, Velsen en Amsterdam-Noord, de gemeente Beverwijk, het Werkgeversservicepunt (WSP) en beide leden van de vakjury, was het een middag die achteraf ‘nuttig’, ‘inspirerend’ en ‘waardevol’ genoemd werd. Tijdens de sessie zijn veel ideeën uitgewisseld en bediscussieerd, welke we meenemen naar de vervolgsessie in mei. Want, zoals duidelijk werd: de uitreiking was geen eindpunt, maar juist de startvan een beweging!

Lees hier het hele artikel >

Masterclass Smart Maintance start mei 2022


In de smart industry werken apparaten, productiemiddelen en organisaties via uitwisseling van data met elkaar samen. Smart industry kan niet zonder smart maintenance. Door data uit installaties slim te gebruiken, kun je foutmeldingen voorspellen en onderhoud op het juiste moment uitvoeren. Op die manier verhogen bedrijven de uptime van installaties en besparen daarmee veel kosten en energie.

Ben jij een onderhoudstechnicus en minimaal in het bezit van een technische opleiding op mbo-4 niveau? Dan is de masterclass Smart Maintenance iets voor jou. De masterclass vindt plaats via 16 dagdelen van 15.00 uur tot 21.30 uur, verspreid over een periode van 6 maanden en start vanaf eind mei 2022. Na afloop ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat niveau 4 en een Nova College-certificaat met een pluswaardering vanuit de aangesloten Techportbedrijven.

Kijk hier voor meer informatie >

Eerste Girl’s Day bij Nova College


Op het Nova College, campus Beverwijk, is op 7 april als pilot de eerste Girls’ Day, powered by Nova Smart Girls, gehouden. De opening van het middagprogramma werd verricht door Anouk Blok, eigenaar van Blok System Supply, toeleverancier van mechatronische eindproducten.

Ook bij het Nova College willen ze nieuwe generaties meisjes inspireren om voor techniek of ICT te kiezen. De totaal 120 girls van Vellesan College, Technisch College Velsen & Maritiem College IJmuiden, Jac. P. Thijsse College en Bonhoeffer College hebben een programma gevolgd met presentaties en rondleidingen bij Techportbedrijven Blok System Supply, Vattenfall Wind en Facta.

Lees hier het hele artikel >

Bij Tata Steel werden 240 meiden van 11 verschillende scholen ontvangen tijdens Girl's Day. 

Innovatiemakers


Hoe gaan we het Techport Innovation Centre in de markt zetten? En welke uitdagingen gaan we in dit innovatiecentrum aanpakken? De innovatiemakers van Techport hebben hier in een eerste sessie over nagedacht onder leiding van Theo Koster en André Knol.

Benieuwd naar de uitkomsten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Nieuwe partner: Staalwerk


Staalwerk is een gespecialiseerd werktuigbouwkundig bedrijf in de industriële dienstverlening. Met ruim 100 collega’s zijn ze gespecialiseerd in constructiebouw, machinebouw, montage, revisie en modificatie van installaties. Jurjen Dirks, operationeel directeur: ‘Onze grootste opdrachtgever is Tata Steel waar elke dag een meerderheid van onze montageafdeling op pad gaat om installaties te bouwen, te onderhouden, aan te passen en te verbeteren bij onze klanten. En in onze fabriek (5.000m2) werken circa 30 collega’s aan een grote verscheidenheid van werkstukken.’

Waarom Techport?
‘Bij Staalwerk, maar ook bij onze klanten, komt er een interessante periode aan waarbij verduurzaming grote verandering in het energievraagstuk in deze regio gaat betekenen. Om alle ontwikkelingen te volgen, is het belangrijk dat we in de regio elkaar ondersteunen en versterken.’

Lees hier het hele artikel >

Nieuwe partner Fieldlab Smart Maintenance: SHM Next


SHM Next is sinds 1 april formeel partner van het Fieldlab Smart Maintenance Techport. SHM Next is gevestigd in YES!Delft, een broedplaats voor technologie start ups met veel spin offs van Technische Universiteit Delft. Zij hebben een technologie ontwikkeld waar met sensoren haarscheurtjes in constructies kunnen worden gemeten. Op dit moment doen zij een project met inspectiebedrijf en Techport partner Intures BV bij Tata Steel in Europe waar ze potentiële scheurvorming in (hijs)kranen voorspellen. Ook zijn ze met de technologie actief bij infrastructurele werken (bruggen) en in havens (kades) en ze zien nog veel andere kansen voor expansie/nieuw business. Daniel Tajari, Technology Director: “Wij willen onze kennis graag delen met het netwerk. We zien dan ook mogelijkheden om kennis over te dragen in de net ontwikkelde leergang Masterclass Smart Maintenance van het Nova College en verschillende bedrijven.”

Met de specifieke meettechnieken en inzet van unieke sensortechnologie is SHM Next een prachtige aanvulling op het consortium binnen het Fieldlab Smart Maintenance Techport dat zich richt op voorspelbaar onderhoud in de maakindustrie.

Hoe werf en behoud ik personeel met technische skills?


Hoe werf ik een kandidaat met interesse in en gevoel voor techniek, maar niet aantoonbaar technisch geschoold? Hoe creëer ik voor hem of haar een leercultuur in mijn bedrijf? Hoe pakken andere technische werkgevers dit aan?

Dit alles komt aan de orde tijdens de inspiratiesessie ‘Hoe werf en behoud ik personeel met technische skills?’ op 10 mei van 12:30-16:00 uur (incl. lunch).

Klik hier voor aanmelden >

Maakindustrie meets Luchtvaart


De samenwerkende netwerken van Living Lab Bright Sky en Fieldlab Smart Maintenance Techport nodigen jou uit op dinsdag 10 mei van 15.30 tot 17.30 uur bij MBO College Airport om te leren van de bevindingen, inzichten en knelpunten van slim onderhoud in de maakindustrie en de luchtvaart. Welke overeenkomsten zijn er? Wat kunnen we van elkaar leren? Welke kansen zijn er? En op welke manier kunnen we mogelijk samenwerken?

Aanmelden kan via deze link >

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

LinkedIn
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2022 Techport, All rights reserved.
Techport Tata Academy Rooswijkweg 61 Velsen Noord, NH 1951 MH Netherlands

Copyright © 2020 Techport, All rights reserved.
Update uw gegevens of uitschrijven