Copy
Facebook
Twitter
Website
InstagramUutiskirje 10/2016 Inklusiivinen tiimimalli -kehittämishanke (2015–2018)
Kuvassa kevään 2016 Ink-tiimiläisiä.
Kuulumisia Ink-tiimistä


Loppukevät toi mukanaan uusia tuulia työntekijätiimiin, kun meitä huhtikuun loppupuolella aloitti lähes samaan aikaan kolme uutta työntekijää. Itse aloitin projektipäällikkönä Ainon siirtyessä toisenlaisten kuvioiden pariin äitiysloman myötä, toiminnanohjaaja-valmentajaksi saimme Stenun eli Stenforsin Timon ja toimistoassistenttina ja INK-tiimin suurena apukätenä aloitti Virtalan Satu. 

Tiimi 3 aloitti syksyn säpinällä maanantaina 5.9.2016 ja on päässyt hienosti toiminnan vauhtiin. Syksyn tiimi alkaakin olla pian täynnä, mutta vapaita työkokeilupaikkoja on vielä mahdollista tiedustella. Tiimi jatkaa toimintaansa 16.12. asti. Tiimiharjoittelijoiden esittelyjä voi käydä katsomassa Facebook-sivultamme tästä linkistä.

Käyntiin on syyskuun aikana pyörähtäneet seuraavat tiimit: ohjaus- ja tapahtumatiimi, media- ja viestintätiimi, sosiaalisen markkinoinnin tiimi, bänditiimi sekä ihan uutena tiiminä pelitiimi! Myös kahviotiimi virittelee pienimuotoista toimintaa. Kesän aikana toteutimme myös tiimitilojen liikunnallistamista, ja tiimiläiset ovatkin ottaneet mm. puolapuut, trapetsin ja leuanvetotangon jo haltuun - aktiivisuutta ilon kautta! 

Katseita voi suunnata myös jo ensi vuoteen: tiimi 4 aloittaa toimintansa 30.1. Hakemuksia ensi kevään tiimiin voi jo laittaa tulemaan. Hakulomake löytyy täältä.

P.S. Jos haluat heittää meille jonkin esim. liikuntaan liittyvän haasteen, otamme sellaisia mielellämme vastaan..! :)

Toiminnallisin terveisin,

Sari Auhtola, projektipäällikkö

Ink-tiimin bänditiimi esitti kampanjabiisin "LOL suomeksi" akustisena versiona Heitä hymy! -kampanjan avajaisissa Veturitalleilla 26.4.2016. Kuva: Joanna Nättinen
 
Kevään 2016 tiimitoiminta 
- uutena nuorisojohtoisesti syntynyt bänditiimi

 

Bänditiimi

Bänditiimin keskeisimpiä tavoitteita oli luoda yhteishenkeä ja kohentaa tiimiläisten yhteenkuuluvuudentunnetta ja rohkeutta olla oma itsensä. Alunperin tarkoituksena oli esiintyä jossain tapahtumassa tai vastaavassa ja esittää tietty biisilista. Esiintyminen ei kuitenkaan ole ollut pääasia, jota varten bänditiimi on harjoitellut. Ensisijaisena prioriteettina on saada tiimiläisille hyvä kokemus, joka vahvistaa tiimiläisiä ja antaa eväitä tulevaisuuteen.

Tiimiläiset ovat tykänneet bänditiimistä ja yhdessä soittamisesta. Bänditiimi on avannut tiimiläisille uusia ovia musikaalisuuden saralla ja bänditiimin mentori Timo Stenfors on ollut monilla tavoin tukemassa tiimin toimintaa, antanut tiimiläisille yksilöohjausta sekä vahvistanut tiimiläisten taitoja lähinnä laulamisessa ja musiikin teoriassa.

Bänditiimi veti akustisen vedon “LoL Suomeksi” -biisistä Jyväskylän Forumilla Heitä Hymy! -kampanjan tiimoilla, jossa käytettiin laulun lisäksi transbox-laatikkoa ja kahta kitaraa. Lisäksi bänditiimi esiintyi kevään 2016 Makkararockissa sekä Heitä hymy! -kampanjan taidenäyttelyssä. 

Bänditiimin toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja toivomme toiminnan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kiitokset bänditiimin mahdollistaneille yhteistyökumppaneille JAMK:lle (valmennusyhteistyö) ja Jyväskylän kaupungille (Veturitallit). 

Manu Meriläinen, bänditiimin liideri

Mennyt, tyttö ja tuleva -lyhytelokuvan kuvauksissa. Maskin takana Music Against Drugs ry:n pitkäaikainen vapaaehtoinen ja Ink-tiimiläinen Roope Niinijärvi.
 

Mediatiimi

 
Mediatiimi on kevään aikana toteuttanut muutaman isomman projektin ja vastannut samalla organisaation muihin graafisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Kevään mittavin videotyö oli lyhytelokuvaprojekti Mennyt, tyttö ja tuleva, jossa oli mukana lähes koko Ink-tiimi. Mediatiimi vastasi lyhytelokuvan kuvaamisesta ja jälkitöistä ja bänditiimin liideri Manu Meriläinen tuotti lyhytelokuvaan taustamusiikkia. Toinen isompi videoprojekti mediatiimillä oli toukokuussa julkaistu Päihdekasvatusvideo, jossa neljä nuorta keskustelevat päihteidenkäytöstä. Video esitettiin EHYT ry:n ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston valtakunnallisille Päihdepäivillä Helsingissä toukokuussa 2016. 

Lisäksi mediatiimi toteutti Music Against Drugs ry:n sosiaalisen markkinoinnin Heitä hymy! -kampanjan graafisen tuotannon, kuten flyereita sekä kolme pienempää kampanjavideota. Lisäksi osa mediatiimin tiimiharjoittelijoista osallistui Heitä hymy! -kampanjan taidenäyttelyyn tuottamalla taideoteoksen tai kaksi näyttelytilaan Veturitalleille. 

Yhteistyö NuoVon kanssa jatkui, ja mediatiimi toteutti kaksi esittelyvideota NuoVon toiminnasta. Lisäksi tiimiharjoittelijat tuottivat kevään aikana kolme videoblogia. Vlogit sijoittuvat viikoille 6, 7 ja 12 ja vlogaajina olivat Mikko Makkonen, Sari Kämäräinen ja Joanna Nättinen. Videoprojekti Ånni-hankkeen kanssa saatiin myös valmiiksi ja video ilmestyi helmikuun alussa. Ånni-hankkeelle toteutettiin myös sosiaalisen markkinoinnin prosessia havainnoillistava juliste, jolla osallistuttiin myös kilpailuun European Social Marketing -konferenssissa syyskuussa 2016. 

Mediatiimin kevään liiderit, Juho Oikari ja Rikard Penttinen


Mediatiimin tuotoksia katsottavissa Youtubessa

 
Heitä hymy -kampanja ilahdutti ihmisiä kauppakeskus Forumin hintakarnevaaleilla huhtikuussa.
 
Kohtaamisia ja lämmintä juotavaa Kävelykadulla. Kuvat: Joanna Nättinen

Ohjaustiimi
 

Olen toiminut ohjaustiimin liiderinä maaliskuusta toukokuun loppuun. Sen aikana on ollut paljon erilaista suunnittelua eri projekteja varten. Olemme tehneet jokaisen tiimin kanssa paljon yhteistyötä.

Ohjaustiimi on suunnitellut mm. yhteisruokailuja, aamustartteja ja osa tiimiläisistä on ohjannut perjantain liikuntatuokioita. On myös ollut sosiaalisenmarkkinoinnin Heitä hymy! -kampanja, jonka myötä järjestimme Kauppakadulle Kuppi kuumaa -tempauksen, jossa jaoimme ihmisille mehua. Sen tarkoituksena oli ilahduttaa ihmisiä ja näyttää, että pienikin ele vaikuttaa positiivisesti. Saimme siinä samalla myös kontakteja ihmisiin, joista syntyi hyviä keskustelun aiheita. Kampanja huipentui taidenäyttelyyn ja ohjaustiimi vastasi siellä erilaisista järjestelyistä sekä tarjoiluista.

Lisäksi olemme olleet Forumin Hintakarnevaaleilla esittelemässä Music Against Drugs ry:n ja Ink-tiimin toimintaa ja suunnittelimme tapahtumaan erilaisia aktiviteetteja, kuten mahdollisuuden osallistua yhteistaideteoksen tuottamiseen tai pelikilpailuun.
  

Riikka Virtanen, ohjaustiimin liideri 


Heitä hymy! -kampanja 


Heitä hymy! -kampanjan tavoitteena oli muistuttaa pienten tekojen merkityksestä sekä innostaa jyväskyläläisiä hyvyyteen ja toisten ihmisten huomioimiseen. Music Against Drugs ry:n Ink-tiimi toteutti kampanjan yhteistyössä Jyväskylän Nuorisopalveluiden kanssa. Muita yhteistyökumppaneita olivat Seppälän Prisma, Fitness24Seven sekä Jyväskylän Veturitallit.

Kampanja käynnistyi tammikuussa ja päättyi Jyväskylän kaupungin Veturitalleilla järjestettyyn taidenäyttelyyn 26.4.–6.5.2016. Näyttelyssä esillä olleet taideteokset olivat Ink-tiimin nuorten ja yhden Music Against Drugs ry:n toiminnassa vapaaehtoispohjalta mukana olevan nuoren käsialaa.

Kampanjan tiimoilta järjestettiin erilaisia tempauksia kaupungin keskustassa, joiden kautta pyrittiin kohtaamaan ihmisiä ja levittämään hyvää mieltä. Kohtaamisissa ihmiset kokivat kampanjan teeman tärkeäksi ja ajankohtaiseksi ja antoivat positiivista palautetta tekemästämme työstä. Enimmäkseen kampanjan toiminta näkyi kuitenkin sosiaalisessa mediassa, Facebookissa ja Instagramissa. Käynnissä oli some-haaste, jossa käyttäjiä innostettiin jakamaan video tai kuva lähiaikoina iloa tuottaneesta kohtaamisesta käyttämällä hastageja #heitähymy ja #innostuiloon. Lisäksi Heitä hymy! -kampanjaa esiteltiin myös nuorisoalan valtakunnallisessa ammattilaistapahtumassa Allianssiristeilyllä.

Kampanjan vastaanotto oli hyvää niin tiedotusvälineissä, sosiaalisessa mediassa kuin kohdatessamme ihmisiä kasvotustenkin kampanjan tiimoilta. Heitä hymy! -kampanjansta päästiin kertomaan niin paikallisessa Radio Kompassissa kuin Suurjyväskylän lehdessäkin.

Sosiaalisen markkinoinnin tiimin liiderinä opin paljon projektinhallinnasta sekä mahdollisuuden vahvistaa ohjaus- ja johtamistaitojani. Tiimiharjoittelun aikana olen saanut myös paljon uusia verkostoja sekä työkaluja käytettäväksi työelämässä tiimiharjoittelun jälkeen.

Sari Kämäräinen, kevään 2016 sosiaalisen markkinoinnin tiimin liideri

Heitä hymy -kampanjan kampanjapäällikkö Sari Kämäräinen iloisissa tunnelmissa juuri ennen taidenäyttelyn avajaisten alkamista. Taustalla nuorten tekemiä taideteoksia. Kuva: Joanna Nättinen
 

Taidenäyttely 26.4.–6.5.2016 


Heitä hymy! -kampanjan  taidenäyttelyn avajaisia vietettiin Jyväskylän Veturitallien Kisko-kahvilassa tiistaina 26.4. klo 18.00–19.30. Paikalle saapui tiimin lisäksi parisenkymmentä henkilöä. Ilta piti sisällään maittavia herkkuja, elävää musiikkia, sanataidetta sekä miellyttäviä puheenvuoroja: Jyväskylän Nuorisopalveluiden edustajana paikalle saapui nuorisovaltuuston puheenjohtaja Olli Lintu ja Music Against Drugs ry:ltä ääneen pääsivät sekä valmentajat Miio Seppänen ja Reeta Nitovuori että sosiaalisen markkinoinnin tiimiliideri, kampanjapäällikkö Sari Kämäräinen.

Hyvyys oli illan teemana vahvasti läsnä. Kampanjabiisi ”LOL suomeksi” soi akustisena kauniisti kahvilan avarissa tiloissa. Taidenäyttelyä odotettiin koko tiimin voimin useita viikkoja, ja sen toivottiin olevan tietynlainen huipennus koko kevään kestäneelle projektityölle. Sitä se oli. Heitä hymy! -kampanjan viestintävastaavana tunsin iloa, ylpeyttä ja haikeutta. Meillä on koossa monipuolinen, innovatiivinen ja omistautuva tiimi, jonka yhteisvoimaa tulen varmasti kaipaamaan. Ilta oli lämminhenkinen ja tiimin näköinen: ulkona satoi vettä, mutta onnistuimme kaappaamaan valoa sisätiloihin. Siellä se hehkui, meidän keskellämme ja meissä. Toisaalta kaikki ne huikaisevat taideteokset eivät olisikaan ansainneet osakseen yhtään vähempää.

Taiteilijat: Joanna Nättinen, Emmi Palomäki, Aino Ikävalko, Krista Jäntti, Jasper Rekola, Kaspian Nurro, Elina Kautto


Aino Ikävalko, sosiaalisen markkinoinnin kampanjan viestintävastaava

Kuvassa vasemmalta oikealle Pasha Simonyan, Kaspian Nurro (takana), Manu Meriläinen, Joanna Nättinen, Sari Kämäräinen, Ella Kankainen, Juho Oikari, Emmi Palomäki, Rikard Penttinen ja Miio Seppänen. Kuvat: Joanna Nättinen

Emoji-tiimileiri Piispalassa 15.2-17.2.2016
 

Järjestyksessä toista tiimileiriä lähdimme viettämään Piispalaan. Jokaisella oli omat odotukset ja tavoitteet leirin suhteen, mutta keskeisimmiksi asioiksi nousivat pääasiassa arjesta irtaantuminen sekä rento meininki. Ja hyvä ruoka tietenkin.

Leiri polkaistiin käyntiin sillä, että jokainen sai piirtää pienelle muistilapulle oman emojinsa, joka kuvasti sitä mielentilaa joka leirin alkaessa kullakin oli.

Kolmea Piispalassa vietettyä päivää värittivät mm. yksilövalmentajien järjestämät tuokiot, joissa keskityttiin mm. pelkojen hallintaan ja omiin vahvuuksiin sekä nuorien pitämät yhteispelit ja -leikit, unohtamatta tietenkään ah niin raivostuttavaa “mad-virus”-peliä. Toki meille oli järjestetty myös Piispalan toimesta ohjelmaa, pääsimme kokeilemaan mm. curlingia, jousiammuntaa, kankaanpainantaa sekä ihanan koukuttavaa keilausta. Vapaa-ajan “ongelmia” ei juurikaan tullut ja se aika mitä yli jäi, käytettiin tehokkaasti joko lepäämällä, yleisellä hengailulla tai pelaamisella.

Rantasaunakin lämpeni ensimmäisenä iltana. Naurua, hyvää fiilistä ja kivaa tekemistä. Sai hetkeksi unohtaa arjen harmauden ja keskittyä vain nauttimaan kaikesta.


Tiina Harju, tiimiharjoittelija

Lue lisää tiimiharjoittelijoiden kokemuksista täältä.

Taustaa: Music Against Drugs ry on käynnistänyt paikallisen, nuorten työelämäosallisuutta edistävän Nuorten inklusiivinen tiimimalli -kehittämishankkeen (2015–2018). Kehittämishanke on osa valtakunnallista Raha-automaattiyhdistyksen Paikka auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa erityisesti työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

Uutiskirjeen toimitti Reeta Nitovuori, viestinnän suunnittelija/mediakasvattaja, Music Against Drugs ry,
050 345 6350, reeta.nitovuori(at)musicagainstdrugs.info.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Music Against Drugs ry · Matarankatu 4 krs. 3 · Jyväskylä 40100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp