ClubNieuws Zomer 2019

Door Oefening Sterk Roelofarendsveen 

 EINDE VAN SEIZOEN 2018-2019

 
Bij DOSR kan men terugkijken op een goed seizoen. Iedereen heeft weer met plezier gevoetbald en alle vrijwilligers hebben er weer voor gezorgd dat er gevoetbald kon worden en na afloop de derde helft gespeeld kon worden.
Ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet het afgelopen seizoen.
 
Grote inzet is er het afgelopen jaar ook gevraagd van de mensen die vertegenwoordigd zijn in de ontwikkelingen van het Sportpad, de contacten met onze gemeente en niet onbelangrijk het onderzoek naar de samenwerking met WVC.
De eerste twee ontwikkelingen zijn nog volop in beweging en er valt (helaas) daar nog niet veel over te zeggen.
De uitslag van de Stuurgroep Samenwerking WVC/DOSR heeft u inmiddels kunnen vernemen: een fusie tussen WVC en DOSR is het uiteindelijke voorstel wat uit het gedetailleerde onderzoek van de stuurgroep naar voren is gekomen. Nogmaals bedankt voor het vele werk wat gedaan is.
Niet zomaar een dingetje maar voor de toekomst van het voetbal in onze dorpen – want over 20-40 jaar hopen we ook nog gewoon te kunnen voetballen – is of lijkt dit de beste oplossing.
Op de Buitengewone Ledenvergadering van 9 september 2019 mogen de leden van WVC en DOSR zich hierover uitspreken.
Een mooi onderwerp om eens in uw vakantiestoel rustig over na te denken en zet de datum van 9 september 2019 alvast in uw agenda. 
Ik wens u een fijne en zonnige vakantie. 
 
Pim van der Meer

 

Uitnodiging - Let Op Nieuwe Datum!

Het bestuur van de RKSV DOSR nodigt u hierbij van harte uit voor een

buitengewone algemene ledenvergadering

te houden op maandag 9 september 2019 in ons clubgebouw aan de Alkemadelaan.

Aanvang 19.30 uur

 

Hoogtepunten

DOSR beste vereniging E-talents cupZaterdag 6 juli was de landelijke finale van de E-talents cup tijdens het voetbalfestival in de jaarbeurs. Na de gewonnen voorrondes bij DOSR zelf namen Luc van der Meer, Levi Turk, Jay de Jong en Lars van Seggelen deel aan deze finales.

Na spannende wedstijden tijdens deze finaledag zijn Luc van der Meer en Levi Turk winnaar geworden van de skill games. Doordat Jay de Jong en Lars van Seggelen bij het FIFA-toernooi de kwart finale hebben bereikt is DOSR als vereniging de beste gebleken. De mannen hebben hiermee 20 VIP-kaarten voor de interland Nederland-Ierland gewonnen.Fusie? Het woord is aan de leden

Vrijdag 5 juli was de informatie avond over de samenwerking tussen de voetbalburen DOSR en WVC. Deze avond was voor alle leden en andere betrokkenen, zoals vrijwilligers en sponsors. Om iedereen dezelfde informatie te geven is ervoor gekozen de avond voor beide verenigingen tegelijk te houden. De Alkeburcht bleek een geschikte locatie. De zes werkgroepen presenteerden hun grondig uitgevoerde onderzoek en de resultaten daarvan aan alle belangstellenden. 

In december 2018 startten beide clubs een onderzoek naar samenwerking. Het afgelopen half jaar zijn zes werkgroepen, bestaande uit een mix van WVC en DOSR leden hier enthousiast en voortvarend mee aan de slag gegaan. Dit onder begeleiding van een stuurgroep, die ook het voortraject van anderhalf jaar uitstippelde. Twee weken geleden werden de resultaten van het onderzoek aan beide hoofdbesturen gepresenteerd. Vanavond was het de beurt aan de leden.

De zes werkgroepen: voetbaltechnische zaken, verenigingscultuur, communicatie, accommodatie, financiën en vrijwilligersbeleid presenteerden elk hun onderzoek. Allereerst bleken de voetbalburen nog meer overeen te komen dan vooraf verwacht. Daarnaast biedt samenwerking veel voordelen, zoals het iedereen kunnen laten voetballen op haar/zijn eigen niveau en samen een hoger niveau kunnen bereiken. Ook de financiële positie van de verenigingen is op dit moment gezond. De werkgroep financiën ziet mogelijkheden deze in geval van samenwerking verder te verbeteren. Dit is wel afhankelijk van investeringen die mogelijk in de toekomst gedaan moeten worden. Tenslotte kwam de accommodatie aan bod. De werkgroep accommodatie gaf aan dat in geval van samenwerking de voorkeur uit gaat naar een gezamenlijk gebouw. Dit kan met tijdelijke oplossingen op korte termijn gerealiseerd worden. De uiteindelijke wens is om in geval van fusie een nieuwe, duurzame, accommodatie te kunnen betrekken.

Op basis van het onderzoek bracht de stuurgroep een advies uit aan de beide hoofdbesturen. Ze adviseerden om de leden een fusie voor te leggen. Dit advies werd door beide besturen overgenomen.

Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen zullen beide clubs daarom een BALV (buitengewone algemene leden vergadering) houden. Dit zal waarschijnlijk zijn op maandag 9 september. Dan mogen de leden stemmen over een fusie. Mochten de leden van beide clubs hiermee instemmen, dan is minimaal een voetbalseizoen nodig om dit te realiseren. Getracht zal worden de fusie dan per seizoen 2020-2021 rond te hebben. Het woord is op 9 september aan de leden.

 

Nieuwe spelregels

 • De Johan Cruijff Schaal is de traditionele aftrap van het voetbalseizoen in Nederland. Daarmee is het dit seizoen ook de eerste wedstrijd waarbij een aantal nieuwe spelregels gelden, voor zowel de amateurs als de profs.

  In dit filmpje en onderstaande tekst leggen we de zes meest in het oog springende wijzigingen uit.

  • Strafschoppenserie
   Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
  • Plek van wisselen
   Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
  • Doeltrap
   Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
  • Scheidsrechterbal
   Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
  • Kaarten voor teamofficials
   Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
  • Muurtje
   Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

 


Leiders Kick-OffOp vrijdag 30 augustus van 19.30 tot 21.00 uur vindt in de kantine van DOSR de eerste Leiders Kick-Off plaats. Deze avond is bedoeld voor alle jeugdleiders van de verschillende leeftijdsgroepen (JO9 tot en met JO19).  Tijdens de kick-off willen we de leiders van het komende seizoen een aantal handvatten meegeven om onze jeugdspelers rondom de wedstrijden te begeleiden. Natuurlijk hopen wij ook op inbreng van onze ervaren leiders. Doelstelling hierbij is dat we dezelfde voetbaltermen gaan gebruiken tijdens de wedstrijdbespreking en de begeleiding tijdens de wedstrijden. Natuurlijk zijn andere belangstellenden ook welkom.
 

Indeling seizoen 2019/2020 Vanaf half maart elk jaar start voor ons als TC de voorbereiding voor het nieuwe seizoen wat betreft de teamindelingen. We beginnen met de aantallen spelers per leeftijdsgroep. Ondanks dat dit natuurlijk best nog veranderd is het alvast wel belangrijk een goed beeld te krijgen met hoeveel teams we het seizoen verwachten te starten. Ook de inschrijvingen bij de KNVB, hoeveelheid leiders en trainers en het trainingsschema hangt hier allemaal aan vast. Begin April starten dan de gesprekken met de leiders en de trainers. Hoe is het afgelopen seizoen gelopen, hoe hebben de spelers zich ontwikkeld en hoe kunnen we voor het volgend seizoen weer iedereen zoveel als mogelijk op en met zijn eigen niveau laten spelen.
Sta je nog niet ingedeeld in deze eerste opzet als vrijwilliger, geen nood want we hebben echt nog genoeg mensen nodig. Voor komend seizoen  hebben we nog verschillende vacatures open staan dus schroom niet om contact met ons op te nemen. 

Het aantal jeugdleden groeit gestaag door. Ondanks dat landelijk het voetbal het best moeilijk heeft en de aantallen leden vaak terug lopen, groeit de Dosr jeugd lekker door. Vorig jaar startte we met 264 jeugdleden en dit jaar zitten we op 275 !! Complimenten voor alle vrijwilligers en met name de leiders en de trainers die hier heel veel positieve invloed op hebben. Lees meer...


De volgende nieuwsbrief zal 1 september weer in u mailbox verschijnen.
Namens de webmasters van DOSR een hele fijne vakantie!

Agenda


AUG 30 Leiders Kick-Off Bijeenkomst voor ALLE jeugdleiders. Van 19.30 tot 21.00
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Volg Voetbalvereniging DOSR op Social Media
Kijk voor meer uitslagen en verslagen op www.dosr.nl
Op- of aanmerkingen kunt u mailen naar
nieuwsbrief@dosr.nl


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
R.K.S.V. D.O.S.R. · Sportpad 17 · Roelofarendsveen, Zh 2371 PP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp