Copy

 
Nieuwsbrief Tweede Kamerverkiezingen 2017
Over ons
 
Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau voor maatschappelijk vastgoed. Wij begeleiden processen, ontwikkelen plannen en doen onderzoek voor gemeenten, scholen, kinderopvang en sport-verenigingen.

In deze nieuwsbrief geven wij een overzicht van onze opdrachten en ervaringen binnen ons werkveld: maatschappelijk vastgoed. Deze nieuwsbrief richt zich op de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart.
Verkiezingen 2017 en onderwijs
15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wij hebben de partijprogramma’s met elkaar vergeleken voor onderwijs(huisvesting).

De impact op onderwijshuisvesting is beperkt. De integratie van peuterspeelzalen, kinderopvang en onderwijs wordt voortgezet. Er komen kleinere klassen en scholen in krimpgebieden worden behouden. Het VMBO en MBO gaan nauwer samenwerken of worden samengevoegd in vakscholen.

Enkel de PvdA benoemt het belang van kwalitatief goede onderwijshuisvesting.
Voor een uitgebreidere toelichting klikt u hier.
Samenwerking in een uitdagende kern
In de kern Benthuizen willen de School met de Bijbel (Mantum), de Arnoldus van Os (SOPORA) en Junis kinderopvang meer gaan samenwerken. Met als doel een doorgaande lijn voor kinderen vanaf 0 tot 13 jaar, een gezamenlijke nieuwbouw en het delen van ruimtes. VastgoedDialoog begeleidt dit proces.

Hans de Roode (SOPORA) is als bestuurder betrokken bij dit proces: “Ik geloof in vernieuwing van het onderwijs en in samenwerking tussen scholen en kinderopvang. Door samenwerking binnen Benthuizen, stellen we het kind meer centraal. Dat is onze toekomst. De gezamenlijke voorziening zal een duurzame bijdrage bieden aan de vitaliteit van Benthuizen.”
Scholencombinatie Delfland
Op 18 januari is het nieuwe gebouw voor SC Delfland geopend. De school is het resultaat van een unieke samenwerking binnen het VMBO tussen het Grotius College en het CLD. Locatiedirecteur Charles Barto is enthousiast: “Het is een schitterend gebouw voor modern VMBO-onderwijs. In de samenwerking tussen de scholen is 1 + 1 veel meer dan 2 geworden, elke leerling vindt hier een programma op maat”. De aanloop naar de nieuwbouw is door VastgoedDialoog begeleid.

De nieuwbouw is vastgelegd in het integrale huisvestingsplan van Delft. Met de nieuwe school heeft ‘Delft kennisstad’ de volledige keten voor techniekonderwijs. Dit biedt kans op meer samenwerking met het ROC, HBO, TU en het bedrijfsleven.
Opdracht ASVZ
ASVZ heeft ons gevraagd een (ruimtelijk functioneel) Programma van Eisen (PvE) op te stellen voor een nieuw dagactiviteitencentrum in Hoogvliet, Rotterdam.

ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. ASVZ werkt volgens het LAS-principe, een vragenlijst waarmee de activiteiten en situaties kunnen worden afgestemd op de mogelijkheden van een kind.

Het op te stellen PvE moet het werken met de LAS-principe bevorderen. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vastgoeddialoog · Stationsplein 45, unit A 2.003 · Rotterdam, Zh 3013 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp