Copy
Problemen met het bekijken van deze nieuwsbrief? Bekijk het in je browser.

VERLOSKUNDIGEN NIEUWSBRIEF

JULI 2018

Beste verloskundige,

Ook in Hoofddorp is de zomer in volle gang. Vóór de vakantieperiode aanbreekt willen wij jullie graag informeren over onze plannen en scholingsmogelijkheden voor het najaar, over anticonceptievoorlichting in andere talen en over de kwaliteit van T-Safe. 


Veel leesplezier!

Annelies Koop
Project Manager Anticonceptieannelies@titushealthcare.nl
06-23440757
 

Onderwerpen

 Geaccrediteerde scholing ‘Anticonceptie & Hormonen’
Scholingsmodules op de praktijk
Startup service
T-Safe staat voor kwaliteit
Rutgers, Kenniscentrum Seksualiteit
Anticonceptievoorlichting in andere talen
 


 


Geaccrediteerde scholing: 'Anticonceptie en Hormonen'

Onze nieuwe geaccrediteerde scholing ‘Anticonceptie en hormonen’ blijkt een groot succes te zijn. (Gemiddelde waardering 9!) Tijdens deze verdiepende scholing bespreekt gynaecoloog Annemiek Omtzigt het effect van hormonale anticonceptie op de natuurlijke cyclus en krijg je praktische handvatten om klachten en bijwerkingen te counselen.
Wil jij ook je kennis verbreden en je counseling optimaliseren? Geef je dan op voor een van de scholingen in het najaar.

Maximaal aantal deelnemers per bijeenkomst: 30. Vol = vol
Deelname kost €55,- per persoon
Accreditatie: 3 punten
Aanmelden kan via onze webshop


 


Scholingsmodules op de praktijk

Sinds kort bieden wij de mogelijkheid een korte bijscholing (30-60 min.) aan te vragen op de praktijk of in de kring, bijvoorbeeld tijdens een vergadering. Op deze manier kan de hele praktijk en/of kring groeien in kennis en een optimale counseling bieden.

Je kan kiezen uit de volgende onderwerpen:
a. Noodanticonceptie
b. Basis counseling IUD
c. T-Safe training

Voor meer informatie of voor het aanvragen: info@titushealthcare.nl.


 


Startup service

Wil jij ook starten met spiraalplaatsen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? In dat geval komen wij graag bij je langs om alle praktische stappen door te nemen en de instrumenten te laten zien, die nodig zijn bij het plaatsen. Indien gewenst nemen wij ook de T-Safe insertie-instructie nog eens door.
Deze service is aan te vragen als praktijk of kring. Neem hiervoor contact op met: Annelies, Daniëlle of Chantal.


 


T-Safe staat voor kwaliteit

In Nederland zijn diverse koperspiralen verkrijgbaar. Regelmatig speelt de vraag wat de onderlinge verschillen zijn en waarom men voor T-Safe zou kiezen.
T-Safe is de meest verkochte koperspiraal, zowel in Nederland als wereldwijd. Wegens de hoogste effectiviteit is de T-Safe (TCu380A) opgenomen als voorkeur van de internationale WHO-Standaard.

In de Nederlandse NHG-Standaard Anticonceptie staat: ‘Omdat er voor de Gynefix een speciale inbrengtechniek is vereist en omdat met de Flexi-T-spiraal geen klinische onderzoeken zijn gedaan, gaat de voorkeur uit naar de T-Safe Cu of de Multiload Cu 375 (SL)’ (NHG-Standaard Anticonceptie, noot 21 - betrouwbaarheid)

Bovendien is de T-Safe als enig spiraal voor 10 jaar geregistreerd. De T-Safe is geschikt voor alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd, met een baarmoeder groter dan 6 cm.


 


Rutgers, Kenniscentrum Seksualiteit

Wil je meer weten over landelijke trends op het gebied van anticonceptie of anticonceptie-voorlichting geven op scholen? Op de website van Rutgers, Kenniscentrum Seksualiteit kun je alle informatie over anticonceptie vinden, zoals jaarlijks rapporten, cijfers en feiten. Ook zijn er diverse voorlichtingsmaterialen beschikbaar: 


Zie voor meer informatie: Rutgers.


 


Anticonceptievoorlichting in andere talen

Nederland kent een grote groep niet-Nederlandssprekende vrouwen, voor wie goede anticonceptievoorlichting in de eigen vertrouwde taal belangrijk is. Hiervoor zijn inmiddels diverse informatiebronnen ontwikkeld. Zo heeft Rutgers onlangs een nieuwe website gelanceerd, waar voorlichting over o.a. anticonceptie in vele talen te vinden is: 
 


 

TITUS HEALTH CARE

Kruisweg 647
2132 NC Hoofddorp
Tel: +316 182 844 27
Fax: +31 71 890 05 65
info@titushealthcare.nl
www.titushealthcare.nl
 

WIJ ZIJN SOCIAAL

Titus Health Care BV | distributeur van T-Safe| Kruisweg 647 | 2132 NC Hoofddorp
T +316-18284427 F 071 8900565 E info@titushealthcare.nl  W www.t-safe.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van anticonceptie en scholingen van Titus Health Care.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier op ‘uitschrijven’. Je ontvangt dan geen nieuwsbrief meer. 

 UITSCHRIJVEN | CONTACT | DISCLAIMERThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Titus Health Care · Aalsmeerderdijk 158C · Oude Meer, 1438 AX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp