Copy
NIEUWSBRIEF
 
 
Mantelzorg in Coronatijd
nr. 3 2020
Met deze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg in Wassenaar in deze vreemde tijd!

Mantelzorgcafé gaat weer beginnen!

De afgelopen maanden hebben we elkaar erg moeten missen. Bijeenkomsten gingen niet door, bezoeken werden afgeraden en veel openbare plekken waren dicht. Om het leed iets te verzachten hebben we een aantal keer online mantelzorgcafés georganiseerd. En dat was erg leuk! Toch gaat er niets boven elkaar écht in de ogen kunnen kijken. Daarom beginnen we graag weer met mantelzorgcafés op locatie!
Het is natuurlijk wel belangrijk dat dit veilig kan. Daarom hebben we een ruimte zo ingericht dat we er met 10 personen op veilige afstand kunnen zitten. Dat betekent wel dat u zich moet opgeven om deel te kunnen nemen aan het mantelzorgcafé, zodat we de nodige maatregelen kunnen treffen om besmetting te voorkomen.

Het mantelzorgcafé zal plaatsvinden op woensdag 8 juli om 14:00. 
Opgeven voor Mantelzorgcafé

Mantelzorgmaatjes

Ook in deze tijd is het belangrijk om goed op jezelf te letten. Maar hoe vind je in deze tijd de ruimte om wat voor jezelf te doen of even bij te komen? Met het sluiten van dagbestedingen en scholen, en het uitblijven van zorg van bijvoorbeeld PGB of thuiszorg is het de afgelopen tijd voor veel mantelzorgers moeilijk geweest om tijd voor zichzelf te nemen. En daar willen we graag iets aan doen! We zijn daarom bezig om vrijwilligers te werven om met mensen te kunnen wandelen, of bijvoorbeeld ergens een kopje koffie te doen (uiteraard wel volgens de richtlijnen van het RIVM). Heeft u hier behoefte aan? Laat het ons dan weten, dan proberen we een vrijwilliger te koppelen!

Opgeven voor een Mantelzorgmaatje

Dagbesteding begint weer!

Langzamerhand beginnen de dagbestedingen in Wassenaar weer hun deuren te openen! Dat moet natuurlijk heel voorzichtig, om nieuwe corona besmettingen te voorkomen, maar momenteel wordt er gewerkt aan mogelijkheden om voor de mensen waarvoor dit hard nodig is weer dagbesteding op te starten. Zo is bijvoorbeeld SWZ gisteren begonnen met een kleine groep proef te draaien in het Deijlerhuis. Ook bij Florence Adegeest in Voorschoten zijn vanaf begin deze maand weer begonnen om kleinschalige dagbesteding aan te bieden. Heeft u vragen over dagbesteding? Neem dan contact met ons op!

We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen!
Blijf gezond en hopelijk tot gauw!

Met vriendelijke groet,


Ank Stout & David Keus
SMO Wassenaar facebook pagina
SMO Wassenaar Twitter pagina
SMO Wassenaar Website
Email
Instagram
Copyright © 2020 SMO Wassenaar.


Uw gegevens zijn opgenomen in het adresbestand van SMO Wassenaar. Hiermee informeren we u over mogelijk ook voor u belangrijke activiteiten en diensten van SMO Wassenaar.
U kunt uw gegevens wijzigen of afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp