Copy

SMOW is 40 jaar!

Beste vrijwilligers van SMOW,

In oktober bestaat Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) 40 jaar.
40 jaar SMOW is vooral ook het feest van 40 jaar vrijwillige inzet van velen. Misschien weet u het nog? Tot 2014 heetten we SWOW (Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar) en daarna SMOW omdat we er voor alle Wassenaarders, van 0 - 100 jaar, zijn! 

40 jaar is een leeftijd waar we trots op kunnen zijn. Samen met jullie versterken we de Wassenaarse samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt. Fijn dat jullie zoveel bijdragen en doen voor een ander! 
Lees hier het artikel uit De Wassenaarse Krant

Samen tegen eenzaamheid!

Op 1 oktober Is de landelijke 'Week tegen Eenzaamheid' gestart! Samen met jullie werken we het hele jaar door keihard om Wassenaar te verbinden en eenzaamheid te verslaan, maar juist we nu door het coronavirus steeds meer aan huis gebonden zijn en veel ontmoetingen zijn afgelast of uitgesteld, willen we graag extra aandacht aandacht aan dit onderwerp besteden.
Eenzaamheid kunnen we alleen samen verslaan. Kent u mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan een praatje? Laat het ons weten! We drinken graag een Online kopje koffie met hen!
Wij nodigen iedereen graag uit voor een Online Koffie-uurtje, om  samen met ons een (zelf gezet) kopje koffie of thee te komen drinken! Onze sociaal werkers ontvangen mensen graag via het beeldscherm en maken een praatje op een veilige, maar toch verbindende manier.
 
Wekelijks op donderdag
Tijd: van 10:00 - 11:00 uur
We willen natuurlijk niet alleen in de week tegen eenzaamheid met dit initiatief aan de slag! Ook daarna drinken we graag een online kopje koffie met eenieder die daar behoefte aan heeft (wijzigingen onder voorbehoud). 
Meedoen aan het online koffie-uurtje? Klik dan hier!

SMOW introduceert 'Videobellen'.

Een gesprek via videobellen met een sociaal werker van SMOW is een van de nieuwe diensten die wij aanbieden. Op deze manier kunnen we op afstand met de  klanten in gesprek blijven. Klanten kunnen net als voorheen gewoon een afspraak maken met een van onze medewerkers maar wij kunnen ze dan via video te woord staan. Net iets persoonlijker dan de telefoon of mail.  We helpen de klanten op weg met het installeren van de app of software.  

Videomaatjes
Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om ondanks alle beperkingen die deze tijd afdwingt, toch een beetje bij elkaar te blijven, en daarom deze service. Als men graag gewoon even zou willen praten met iemand, gaan wij dat regelen. We kijken wat de interesses zijn, en zorgen voor de juiste match met een maatje. Mocht u het als vrijwilliger leuk lijken om zo een maatje te zijn, dan komen we graag met uw in contact. Iemand aanmelden die behoefte heeft aan een videomaatje kan natuurlijk ook!
Klik hier voor meer informatie over videobellen

Kantoor SMOW beperkt open

SMOW volgt de nieuwe maatregelen zoveel mogelijk op, daarom is ons kantoor gesloten voor inloop. Ons werk gaat gewoon door, we zijn telefonisch bereikbaar en werken op afspraak.  

Als je als vrijwilliger een afspraak wilt plannen met een klant op kantoor, dan vragen we je om zelf een afspraak te maken en de gele kamer (het lokaal tegenover de keuken), die corona-proof is ingericht, te reserveren.

Bel of mail onze frontoffice 070 511 2226 (9.00 -14.00 uur) of info@smassenaar.nl. Let op! De ruimte is tussen 9.00 - 14.00 beschikbaar. 
Vanwege het Covid-19 virus gelden bij SMOW de volgende maatregelen:
 
  • Op dit moment zijn wij helaas gesloten voor vrije inloop.
  • Wij werken alleen op afspraak, u kunt ons iedere werkdag van 09.00 tot 14.00 uur bereiken op 070 5112226.
  • Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar ons kantoor te komen, kunnen wij ook een bel- of videoafspraak maken. Wij helpen u waar nodig met het tot stand brengen van een videoconnectie.
  • Als u een afspraak op kantoor maakt, zullen wij u vragen of u gezondheidsklachten heeft. Zo ja, moet de afspraak alsnog veranderd worden naar een bel- of videoafspraak.
  • Wij verzoeken u bij binnenkomst een mondkapje te dragen en afstand te houden.
  • Wij hebben bij beide ingangen desinfecterende zeep staan, wij verzoeken u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst.
  • Wij werken op dit moment standaard met doorzichtige schermen.
We sluiten af met het allerbelangrijkste in deze periode: Hou vol, blijf gezond en let goed op jezelf en de mensen in je omgeving!


Team SMOW
Abdessamad, Almir, Ank, Carla, Claudia, David, Davy, Mieke & Saskia
Copyright © 2020 SMO Wassenaar, All rights reserved.

070-511 22 26

Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp