Copy

Hele fijne feestdagen namens SMOW!

In deze kerstspecial blikken we terug op een bijzonder jaar maar kijken we ook vooruit. Iedereen zal het ermee eens zijn als we zeggen dat het een bewogen jaar is geweest.  

De coronacrisis raakt ons allemaal, van jong tot oud. Veel Wassenaarse inwoners hebben de gevolgen van het virus van dichtbij meegemaakt. Mensen die nu een partner of familielid door corona moeten missen. Of mensen die familie of vrienden hebben die zwaar zijn getroffen door het virus. Ook zijn er veel inwoners die te kampen hebben met toenemende eenzaamheid, financiële onzekerheden of schulden.  

En niet te vergeten al die mantelzorgers die in deze tijd wel heel erg veel op hun bord krijgen.  

Dit zijn problemen die we dagelijks tegenkomen bij SMOW. 

We hebben vanaf het begin van corona onze activiteiten aangepast om de inwoners zo goed mogelijk te blijven helpen. En door te laten merken dat wij er zijn, juist nu! Naast veel meer en intensiever telefonisch contact zijn we gestart met videobellen en online-bijeenkomsten zoals het online mantelzorgcafé en het online-koffie-uurtje. We hebben gemerkt dat deze digitale communicatie goed werkt en dit zetten we zeker door! Ook blijven we inwoners coronaproof ontmoeten en hen helpen als het te zwaar wordt. Bijvoorbeeld met wandelgesprekken, telefoongesprekken, of met een gesprek bij ons op kantoor als de nood hoog is. Uiteraard gaat dat op afspraak en met alle RIVM-voorzorgsmaatregelen. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind, merken we! 

In deze speciale Kerst-nieuwsbrief wil ik ook onze vrijwilligers aandacht geven. Want we zijn met hen allemaal zeer blij. Ruim 160 mede-inwoners van Wassenaar zetten zich met hart en ziel in voor andere inwoners van Wassenaar. Hoe ontzettend fijn en belangrijk is dat! Tijdens corona is dit aantal verder toegenomen en zetten steeds meer mensen zich graag in voor een dorpsgenoot. 

Als SMOW werken we graag en ook heel veelvuldig samen met andere organisaties. Samen dingen voor elkaar krijgen, daar gaat het om. In deze nieuwsbrief komt wethouder Lia de Ridder aan het woord, met een terugblik en vooruitblik op samenwerking. We zijn verheugd dat de samenwerking op vele fronten goed verloopt.  

Ik wens u veel leesplezier toe en laat u graag weten dat het hele team van SMOW ook in het nieuwe jaar weer voor u klaarstaat!  

Hartelijke groet, mede namens het team van SMOW, 

 


Mieke Ruigrok  

Directeur-bestuurder

Wethouder Lia de Ridder aan het woord

Beste SMOW-fan,

Of u nu als mantelzorger steun krijgt bij SMOW, als inwoner raad vraagt, als vrijwilliger raad geeft of als bevriende organisatie met SMOW samenwerkt, mijn ervaring is dat velen de SMOW enorm waarderen.

Het afgelopen jaar hebben medewerkers en vrijwilligers van SMOW onder leiding van Mieke Ruigrok laten zien waar zij voor staan. Zodra COVID-19 ons allen raakte, kwamen zij in actie om mantelzorgers ook op een andere wijze (in de buitenlucht, op anderhalve meter afstand) te ondersteunen. De ruimte in het Van Heeckerenhuis werd coronaproof ingericht en de support-groepen gingen digitaal. Tegelijkertijd werden cliënten waarvoor de isolatiemaatregelen zouden kunnen gaan gelden, geïnformeerd om verspreiding te voorkomen. Zulke maatschappelijke ondersteuning biedt Wassenaar graag.

Helaas kon het veertigjarig bestaan van SMOW dit jaar niet groots gevierd worden. Ik hoop van harte dat we dat volgend jaar alsnog kunnen doen. Dat verdient SMOW! Het sociaal domein van Wassenaar is positief in beweging. Zo werken we onder andere aan een digitale sociale kaart en een telefonisch meldpunt. SMOW is in al deze ontwikkelingen een belangrijke partij. Ik kijk uit naar de samenwerking in 2021!

Ik wens u van harte heel fijne feestdagen en een gezond en warm nieuwjaar!

Om daar in deze donkere dagen in dit bijzondere jaar aan bij te dragen heeft de gemeente de volgende website ontwikkeld: www.wassenaar.nl/aandachtvoorelkaar

Lia de Ridder

Wethouder Onderwijs|Duurzaamheid|Burgerparticipatie|Cultuur|Zorg|Volkshuisvesting

Verscherpte coronamaatregelen bij SMOW

De deuren van ons kantoor in het Van Heeckerenhuis zijn gesloten tot 18 januari 2021. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis en onze vrijwilligers gaan tot 18 januari 2021 ook niet op huisbezoek. Telefonisch en via videobellen hebben en houden wij contact met Wassenaarders.
We zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 14.00 uur.

Voor noodgevallen maken we een uitzondering en maken we een afspraak op kantoor. Belt u hiervoor eerst met 070-511 2226.
Bekijk de factsheet landelijke maatregelen

Tips voor een kerst met de maatregelen

Door corona moeten we met kerst 2020 iets creatiever zijn. Een uitgebreid kerstdiner met de hele familie, een drukke kerstmarkt bezoeken en een kerstig stedentripje naar het buitenland zit er dit jaar niet in. Gelukkig zijn er heel veel opties om kerst ook tijdens corona onvergetelijk te maken! Wij geven u graag wat tips voor een corona – proof kerst  

Kerstdiner op afstand 

Samen kerst vieren is mogelijk als jullie 1,5 meter afstand van elkaar houden en je maximaal 3 personen per dag uitnodigt. Eventueel kun je de kersttafel nog iets verlengen met een extra tafel of meubels iets verder uit elkaar zetten. Uiteraard kun je de dagen rondom kerst ook gebruiken om mensen uit te nodigen voor een kerstdiner.  
Terug naar boven

Online kerstdiner 

Samen videobellen via de laptop, tablet of whatsapp, ditmaal tijdens het kerstdiner! En deze kerst zit de stress hem er vooral in dat je allemaal tegelijkertijd het kerstdiner klaar moet hebben staan. Een goede tip is trouwens om een extra groot beeldscherm neer te zetten voor het videobellen. Zo lijkt het bijna of jullie samen aan dezelfde tafel zitten.   
Klik hier voor meer informatie over videobellen
Terug naar boven

Kerstquiz

Hoe zeg je ‘fijne kerst’ in het Spaans, wat is de nummer 1 kersthit en hoe wordt Kerstmis in Thailand gevierd? Dit zijn een paar voorbeelden van de kerstquiz die jij kan organiseren voor je familie. Handig: voor zo’n quiz hoef je niet fysiek samen te zijn. Stuur iedereen de quiz toe, maak een afspraak om met elkaar te videobellen en ga de strijd aan! 
Terug naar boven

Kerstwandeling 

Samen gezellig de natuur in, voor een mooie wandeling in de omgeving of een kerstlichtjes wandeling door je sfeervol verlichte wijk. Dat is ook een optie als je kerst samen wilt vieren in 2020. Neem allemaal je eigen koffie, chocolademelk of lunch mee en heb een fijne middag of avond samen!  
Terug naar boven
Namens ons allemaal bij SMOW, blijf gezond, let goed op jezelf en de mensen in je omgeving, en hele fijne feestdagen!


Team SMOW
Abdessamad, Almir, Ank, Carla, Claudia, David, Davy, Mieke & Saskia
Copyright © 2020 SMO Wassenaar, All rights reserved.

070-511 22 26

Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp