Copy

Beste Vrijwilliger van SMOW,
 

Vanuit de gemeente/werkorganisatie Duivenvoorde wordt aan zoveel mogelijk medewerkers een training aangeboden over suïcidepreventie, de zogenoemde gatekeeperstraining. Wij, de medewerkers van de SMOW, hebben hem ook gevolgd. We willen natuurlijk zoveel mogelijk suïcide voorkomen.
Het is geen makkelijk onderwerp, toch zou het goed zijn wanneer het onderwerp wat makkelijker bespreekbaar wordt. Of eigenlijk juist omdat het een lastig onderwerp is moet het makkelijker worden om hierover te praten. Erover praten helpt!
 
Wanneer ook u deze training zou willen volgen is de gemeente bereid deze ook voor vrijwilligers te organiseren. Het is kosteloos en natuurlijk geheel vrijblijvend.

In het kort: in je (vrijwilligers)werk, maar ook privé, kun je mensen ontmoeten die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben. De gatekeeperstraining leert je hoe je signalen van zelfmoordgedachten kunt herkennen, deze gedachten bespreekbaar maakt, hoe je de veiligheid inschat en de ander kan stimuleren om hulp te zoeken.
 In de training leer je:
  • Om te gaan met signalen van suïcidaliteit of een vermoeden daarvan
  • Met concrete handvatten de suïcidale gedachten bespreekbaar te maken
  • Verantwoord en gefaseerd door te vragen en wat daarin de grens is
  • Hoe je kan doorverwijzen naar professionele hulp
Mocht u al eens willen oefenen: de gratis online training is voor iedereen toegankelijk via www.vraagmaar.nl
 
Doe de gratis online training

Kort samengevat kun je zeggen dat het een training communicatievaardigheden is  waar luisteren een groot onderdeel van is.

Mocht u belangstelling hebben in deze onlinetraining (voorlopig online) die 1 a 2 uur duurt laat het ons weten. Bij voldoende interesse gaan we het organiseren 

Training 'Vraag maar'

Ik heb interesse!
 
Met vriendelijke groet,
 
Carla van den Berg
Sociaal werker SMOW
Saskia van der Meer
Sociaal werker SMOW
Copyright © 2021 SMO Wassenaar, All rights reserved.

070-511 22 26

Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp