Copy
View this email in your browser
Beste meneer/mevrouw <<Achternaam>>,

De samenleving gaat langzaam weer open, en SMOW dus ook! Gelukkig gaat het steeds beter met de coronacijfers, waardoor ook wij weer steeds meer kunnen organiseren. In deze nieuwsbrief nemen we je graag mee langs de activiteiten voor de komende tijd!

We hopen u snel weer te zien op een van onze activiteiten!

Met vriendelijke groet,

Team SMOW
In deze nieuwsbrief:

1. SMOW opent haar deuren
2. Wandkleedproject
3. Mantelzorgwandeling
4. Uitnodiging Walking Hockey
5. Start AutoMaatje
6. Laat geen toeslagen liggen

Yes! We gaan weer open! Vanaf heden kun je weer bij ons naar binnen lopen in het Van Heeckerenhuis. Of je nu vragen over financiën, welzijn of mantelzorgen hebt, wij staan voor je klaar. Ook kunnen we weer groepen ontvangen (tot 9 personen). In dat geval moet je wel even bellen van tevoren. Uiteraard hanteren we de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn. 

We hebben maar één doel: jou verder helpen! 

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar SMOW, 070-511 2226 of een email sturen naar info@smowassenaar.nl   

Creatief ontmoeten, samen creatief aan de slag!
Hier ziet u initiatiefneemster Saskia van der Meer met het eerste exemplaar van een van onze deelnemers.
Eindelijke mag het weer! Nog 3 plekjes vrij
Wie doet er mee aan ons creatief project? Het maken van een groot wandkleed met als thema: 'We zien elkaar'. Per persoon maak je een stukje wandkleed waar we later een geheel van maken. Deze workshop wordt begeleid door creatief docent Paulien van Haaster.
 
Je ontmoet leuke mensen, bent creatief bezig en je levert een bijdrage aan de nieuwe aankleding van het van Heeckerenhuis.
 
Meedoen in het van Heeckerenhuis
Vanaf 24 juni gaan we gezamenlijk van start. Vervolgens komen we wekelijks bij elkaar. Natuurlijk met inachtneming van de overheidsmaatregelen.
 
Hier ziet u initiatiefneemster Saskia van der Meer met het eerste exemplaar van een van onze deelnemers.
Data: Donderdag 24 juni, 1,8,15, 22, 29 juli, 5, 12 augustus (u hoeft niet alle data mee te doen)
Tijd: 14.00-16.00 uur
Waar: van Heeckerenstraat 2  
Kosten: Deelname is kosteloos
Deelname: U dient zich wel vooraf aan te melden. 
Ik geef me op!

Meedoen vanuit huis
Wilt u heel graag meedoen, maar werkt u liever vanuit huis aan het wandkleed? Ook dat is mogelijk.
U kunt een afspraak maken om een "thuiswerk pakketje” op te halen. Wilt wat uitleg van de docente te krijgen kom dan langs op de eerste lesdag, donderdag 24 juni.
 
Info, aanmelden en ophalen pakketjes
Wilt u meer informatie, zich aanmelden of een pakketje ophalen voor deelname? Bel dan naar 070-511 2226. Mailen kan natuurlijk ook: info@smowassenaar.nl
Wandelen is leuk!
Toen we door het coronavirus minder binnen konden afspreken, hebben we met veel mensen gewandeld. Hierdoor konden we elkaar blijven zien en spreken op een veilige afstand en daarnaast ook nog eens van de prachtige Wassenaarse natuur genieten! Want er is zoveel moois te zien! Na al het thuiswerken en binnen zitten is buiten even een luchtje scheppen een heerlijke bezigheid. En het is ook nog eens harstikke gezond! Daarom willen we graag doorwandelen. Graag maken we met een groepje een mooie wandeling door de duinen bij museum Voorlinden. We drinken eerst een lekker kopje koffie en verwachten dan ongeveer een uurtje door de natuur te lopen. 
Ik wandel mee!
Datum: Donderdag 24 juni
Tijd: 10.00-11.15 uur
Waar: van Heeckerenstraat 2  
Kosten: Deelname is kosteloos
Deelname: U dient zich wel vooraf aan te melden. 
Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Belt u dan met 070- 511 2226. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze mantelzorgondersteuners Ank Stout en David Keus.
Vanaf 29 juni gaat hockeyvereniging HGC uit Wassenaar van start met Walking Hockey. Dit is een prachtig initiatief  waar naast het met elkaar in beweging zijn ook het sociale aspect wordt gestimuleerd.
 
Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) is vanuit het project Vitaliteit & Veiligheid actief betrokken bij deze  Kick-off om zich gezamenlijk met HGC in te zetten voor de vitaliteit van alle Wassenaarse inwoners. Vanuit SMOW ondersteunen we verenigingen om  aangepast sporten voor verschillende doelgroepen toegankelijk te maken, onder andere door hen goed te informeren en aanbod en doelgroepen aan elkaar te verbinden. Ons streven is met HGC als voorbeeld dit aanbod verder uit te breiden onder de Wassenaarse verenigingen.
 
Gratis fit- test
Bij het project Vitaliteit & Veiligheid zijn  4 fysiopraktijken uit Wassenaar actief betrokken. Sandra Ruitenbeek van de Zorgpraktijk is tijdens de Kick-off aanwezig voor de afname van een fit-test. Tijdens de fittesten doen de deelnemers meerdere oefeningen die de fysieke gezondheid van de deelnemers meten. Iedereen is welkom om deel te nemen. Bent u er ook bij?
 
Wethouder Inge Zweerts de Jong is enthousiast over het initiatief van HGC en benieuwd naar de resultaten van de fit-test als deze na een periode van Walking Hockey opnieuw wordt afgenomen.
 
Informatie of aanmelden
 
  • Meer informatie of aanmelden voor Walking Hockey: www.hgc.nl of mail naar info@hgc.nl
  • Meer weten over het project Vitaliteit & Veiligheid of wilt u meer informatie over het  beweeg- en sportaanbod in Wassenaar? Neem dan contact om met SMOW: Claudia Oosterman  Tel: 070 511 2226 of stuur een e-mail naar c.oosterman@smowassenaar.nl
ANWB AutoMaatje gaat van start!
Na twee keer een valse start gaan wij 9 september 2021 dan echt beginnen!

Een groot aantal inwoners van Wassenaar is afhankelijk van vervoer door derden omdat zij door hun leeftijd of gezondheid beperkter zijn geworden. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Wilt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje of vindt u het leuk om aan de slag te gaan als chauffeur. Neem dan contact om met SMOW: Claudia Oosterman  Tel: 070 511 2226 of stuur een e-mail naar c.oosterman@smowassenaar.nl.
"Wij keken mee met mevrouw de Jong, en wat blijkt? Zij heeft nog recht op €1.800,- huurtoeslag over 2020 en krijgt €150,- per maand in 2021. Huurtoeslag, en ook andere toeslagen over 2020, kunnen nog tot 1 september 2021 worden aangevraagd."

Carla van den Berg
Sociaal werker Geldzaken & regelgeving

Meer mensen hebben recht op toeslag 

Met ingang van 1 januari 2020 is het maximale inkomen voor de huurtoeslag gewijzigd. Deze wordt nu stapsgewijs afgebouwd, waardoor meer mensen recht hebben op deze toeslag. Bij het doen van de aangiften inkomstenbelasting over 2020 hebben wij voor diverse cliënten de huurtoeslag alsnog  kunnen aanvragen, waar zij voorheen geen recht op hadden.

Voorwaarden voor aanvragen van huurtoeslag 

Voorwaarden voor het aanvragen van huurtoeslag zijn onder andere een zelfstandige huurwoning, een maximale rekenhuur van € 752,53 en een maximaal vermogen van €  31.340 voor een alleenstaande en € 62.680,- voor een aanvrager met toeslagpartner. Voor zorgtoeslag gelden andere grenzen.   

  

Voldoet u aan deze voorwaarden,  dan is het zeker de moeite waard om na te laten kijken of u in aanmerking komt voor de huur- en zorgtoeslag.This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SMO Wassenaar · van Heeckerenstraat 2 · Wassenaar, Zh 2241 AA · Netherlands