Copy

SMOW is 40 jaar!

Beste netwerkpartner van SMOW,

In oktober bestaat Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) 40 jaar.
40 jaar SMOW is vooral ook het feest van 40 jaar vrijwillige inzet van velen. Misschien weet u het nog? Tot 2014 heetten we SWOW (Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar) en daarna SMOW omdat we er voor alle Wassenaarders, van 0 - 100 jaar, zijn! 

40 jaar is een leeftijd waar we trots op kunnen zijn. Samen met jullie versterken we de Wassenaarse samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt. Fijn dat jullie zoveel bijdragen en doen voor een ander! 
Lees hier het artikel uit De Wassenaarse Krant

Wie jarig is trakteert!

We zijn 40 jaar geworden! Daarom ontvangen 400 inwoners die bekend zijn bij SMOW deze week een mooi cadeau van ons door de brievenbus: een waardebon voor 2 kopjes koffie bij Restaurant de Baron, die dit mogelijk heeft gemaakt. Wel met de opdracht eens iemand mee te nemen voor een goed gesprek, bijvoorbeeld een buurtgenoot die wat gezelligheid kan gebruiken! 

Samen tegen eenzaamheid!

Op 1 oktober Is de landelijke 'Week tegen de Eenzaamheid' gestart! Samen met jullie werken we het hele jaar door keihard om Wassenaar te verbinden en eenzaamheid te verslaan, maar juist nu door het coronavirus steeds meer aan huis gebonden zijn en veel ontmoetingen zijn afgelast of uitgesteld willen we graag extra aandacht besteden aan onze gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid.
Maar eenzaamheid kunnen we alleen samen verslaan! We willen u daarom vragen of u met ons mee kunt denken. Kent u mensen die eenzaam zijn of dreigen te worden? Of heeft u een cliënt die om een praatje verlegen zit? Laat het ons weten! We drinken graag een Online kopje koffie met hen!
Wij nodigen iedereen graag uit voor een Online Koffie-uurtje, om  samen met ons een (zelf gezet) kopje koffie of thee te komen drinken! Onze sociaal werkers ontvangen mensen graag via het beeldscherm en maken een praatje op een veilige, maar toch verbindende manier.
 
Donderdag 8 oktober
Tijd: van 13:00 - 14:00 uur
We willen natuurlijk niet alleen in de week tegen de eenzaamheid met dit initiatief aan de slag! Ook na de week tegen de eenzaamheid drinken we graag een online kopje koffie met eenieder die daar belang bij heeft (wijzigingen onder voorbehoud). 
Meer info over het Videoloket

Project Armoederegisseur

Per 1 april 2020 is het project armoederegisseur van start gegaan in Wassenaar. De pilot heeft een looptijd van twee jaar en heeft als doel de vroeg signalering van schulden & armoede en de ​preventie van schulden te verbeteren. Tevens willen we meer inzicht verkrijgen in hoe de hulp beter en effectiever geregeld kan worden.

Als armoederegisseur breng ik het thema armoede extra onder de aandacht, onderzoek ik actief wat beter kan en wat er nog moet gebeuren om inwoners uit de armoede te houden. Daarbij pak ik zelf casussen op waar de samenwerkingspartners niet goed uitkomen of die vastgelopen zijn.

Het afgelopen half jaar heb ik met veel betrokken partijen kennis mogen maken, zijn de eerste verbindingen gelegd en regie gevoerd over een aantal casussen die extra aandacht behoeven.

De komende periode ga ik mij richten op de algehele werkprocessen, dit om een optimale samenwerking en afstemming op het aanbod van hulpverlening voor armoedebestrijding te versterken. Aan mij de taak om hier regie op te voeren met als doel: het verhaal van 'het kastje naar de muur' zo veel mogelijk weg te nemen voor inwoners met een financiële (hulp)vraag en preventief in te spelen op armoede.

Het preventief inspelen op het thema gebeurt ook door voorlichting en handige hulpmiddelen. Zo zal er binnenkort een budgetwaaier én een kinderposter komen waar alle gemeentelijke en landelijke minimaregelingen in terug te vinden zijn. Handig voor de professionals, maar zeer zeker ook voor de inwoners. 

In mijn werk als armoederegisseur laat ik mij graag inspireren door de methodiek "mobility mentoring". Deze aanpak combineert het onderwerp armoede met de laatste inzichten vanuit de hersenwetenschap over de effecten van schaarste en armoede en de ontwikkelbaarheid van hersenfuncties. Deze aanpak is inzetbaar bij de begeleiding van mensen die hun financiële en sociale problemen willen oplossen en richt zich op het bieden van perspectief. Een aanpak waarmee ik in de praktijk mooie resultaten heb mogen boeken. Voor vragen ben ik bereikbaar op: a.astitou@smowassenaar.nl

Kantoor SMOW beperkt open

Vanwege het Covid-19 virus gelden bij SMOW de volgende maatregelen:
 
  • Op dit moment zijn wij helaas gesloten voor vrije inloop.
  • Wij werken alleen op afspraak, u kunt ons iedere werkdag van 09.00 tot 14.00 bereiken op 070 5112226.
  • Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar ons kantoor te komen, kunnen wij ook een bel- of videoafspraak maken. Wij helpen u waar nodig met het tot stand brengen van een videoconnectie.
  • Als u een afspraak op kantoor maakt, zullen wij u vragen of u gezondheidsklachten heeft. Zo ja, moet de afspraak alsnog veranderd worden naar een bel- of videoafspraak.
  • Wij verzoeken u bij binnenkomst een mondkapje te dragen en afstand te houden.
  • Wij hebben bij beide ingangen desinfecterende zeep staan, wij verzoeken u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst.
  • Wij werken op dit moment standaard met doorzichtige schermen.
Wij hopen goed contact met u allemaal te onderhouden, want SMOW heeft betekenis voor de inwoners van Wassenaar dankzij goede samenwerking met de netwerkpartners!

Team SMOW
Abdessamad, Almir, Ank, Carla, Claudia, David, Davy, Mieke & Saskia
Copyright © 2020 SMO Wassenaar, All rights reserved.

070-511 22 26

Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp